Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εργαστήρια και εκδηλώσεις για παιδιά - Δωρεάν και μη

Ψάχνοντας για εκδηλώσεις και δημιουργικά εργαστήρια στην Αττική έπεσε το μάτι μου στα παρακάτω και είπα να τα μοιραστούμε.

Σάββατο 24/9 - Εργαστήρια δημιουργικής κίνησης στο «Ακαδήμεια»
Το πολιτιστικό κέντρο «Ακαδήμεια» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στα εργαστήρια δημιουργικής κίνησης υπό τη καθοδήγηση της Μάτας Μάρρα. Η δημιουργική κίνηση απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 3 χρονών και πάνω. Είναι ένα μάθημα κίνησης και αυτοσχεδιασμού, βασισμένο στην ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας το πλαίσιο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά χορεύουν, παίζουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, προτείνουν, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν παραμύθια με τις κινήσεις τους. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, δραστηριότητες, αφηγήσεις. Στόχος των μαθημάτων είναι η απόκτηση συνείδησης του σώματος, η πρόοδος στις κινητικές δεξιότητες, η καλλιέργεια της συνεργασίας και κυρίως η ανακάλυψη της προσωπικής κίνησης του κάθε παιδιού. 

Το πρόγραμμα των εγαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 3-6 ΕΤΩΝ: 11:00 π.μ.– 12:00μ.: με θέμα «ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ»
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ: 12:00μ. – 1:00μ.μ.: με θέμα: «ΤΑ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ΓΗ»
Πού: Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα
Πότε: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
Τηλ.: 210-5125600


3 εως 28 Σεπτέμβρη - Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για παιδιά στις πλατείες του Περιστερίου 

Οι μικροί μας φίλοι τον Σεπτέμβρη θα «πλημμυρίσουν» τις πλατείες στην πόλη του Περιστερίου παρακολουθώντας δωρεάν κινηματογραφικές προβολές αγαπημένων παιδικών ταινιών. Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών διαμορφώνεται ως εξής:

• Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο) «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ», μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.
• Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Πελοπίδα & Πλουτάρχου (Νέα Ζωή) «ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ-Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΕΛΙΞ ΛΥΓΞ», μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.
• Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Τζ. Κένεντυ & Πάρνηθος (Λόφος Αξιωματικών) «ΛΗΟ, ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ», μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.
Είσοδος ελεύθερη


Παραμυθοχώρα - Ένας Πολυχώρoς για παιδιά


H Παραμυθοχώρα απο το Οκτώβριο του 2004, στεγάζεται σ'ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο του 1880 πλήρως ανακαινισμένο (πρώην Bajazzo),πίσω από τους στύλους Ολυμπίου Διός στο Μετς. Ένας παραμυθένιος πολυχώρος φτιαγμένος με πολύ μεράκι.
Νεράιδες, ξωτικά, πύργοι μυθικοί και μία μαγική αυλή, σας περιμένουν για ονειρεμένα ταξίδια, προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία στα παιδιά: Παραστάσεις κουκλοθεάτρου, Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, Πρωτότυπα Παραμυθένια παιδικά πάρτυ, Οργάνωση εκδηλώσεων και Σχολικών γιορτών, Παρουσιάσεις Βιβλίων.
Επίσης,στην Παραμυθοχώρα λειτουργεί: Βιβλιοπωλείο με επιλεγμένα παιδικά βιβλία και Φουαγιέ για γλυκές απολάυσεις

Αναπαύσεως 14 & Τυρταίου 1
ΜΕΤΣ -  Αθήνα - 11636
Τηλ. 210 9216346
Κιν.: 6936655927 - 6936655925\


Εργαστήρι Ψυχοκινητικής - Κάθε μέρα κίνηση, κάθε μέρα παιχνίδι

Το Εργαστήρι Ψυχοκινητικής είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής χώρος, στην Αγία Παρασκευή, με σκοπό να προσφέρει πολλές και διαφορετικές κινητικές δραστηριότητες σε μικρούς και μεγάλους.
Είναι κατασκευασμένο σε 2 πλήρως ηχομονωμένα επίπεδα, με πολύ υψηλές προδιαγραφές εξοπλισμού και ασφάλειας. Η μοντέρνα – μινιμάλ αισθητική κυριαρχεί παντού, στις γραμμές, στα χρώματα, στη παραμικρή λεπτομέρεια.
Στο Εργαστήρι φιλοξενεί κάθε χρόνο παιδιά και μαθητές όλων των ηλικιών και όλων των κινητικών και σωματικών δυνατοτήτων (από δύο έως… ετών) σε μια μεγάλη γκάμα μαθημάτων και δραστηριοτήτων.
Απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν το σώμα τους, να αυξήσουν τις κινητικές τους ικανότητες, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν μέσα από νέες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας.

Γαρυττού 166Β
153 43 Κοντόπευκο - Αγία Παρασκευή
Τηλ. 213 00 500 89 - 210 8 100 508

Έχετε εμπειρία από κάποιο άλλο εργαστήρι για παιδιά;
Πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...