Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το τέλειο βραστό αυγό για πασχαλινά αυγά!

http://www.homefood.gr


Το Πάσχα πλησιάζει και θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά! Έψαχνα στο ίντερνετ για πασχαλινά εδέσματα και μου έκανε φοβερή εντύπωση που βρήκα συνταγή για βραστά αυγά! Και μάλιστα από την πασίγνωστη Αμερικανίδα Julia Child. Πολύ μπελάς ακούγεται η συνταγή αλλά υπόσχεται τέλεια αυγά, χωρίς ραγίσματα τα οποία μετά μπορούμε να τα στολίσουμε όπως θέλουμε!






Θα χρειαστούμε
Αυγά
Μια βαθιά όχι πολύ φαρδιά κατσαρόλα, με καπάκι
Ένα μπολ μεγάλο με παγάκια και νερό που να χωράει τα αυγά


Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα αυγά στην κατσαρόλα και σκεπάστε τα με νερό. Το νερό πρέπει να είναι κάπου 2 εκατοστά πάνω από τα αυγά.
Ανάψτε την κουζίνα σε μέγιστη θερμοκρασία και μόλις βράσει, αφαιρέστε την από το μάτι, κλείστε το καπάκι και αφήστε την για 17 λεπτά.
Στην συνέχεια βάλτε τα αυγά στο μπολ με το νερό και τα παγάκια. Αφήστε το εκεί για 2 λεπτά και στο ενδιάμεσο, φέρτε πάλι το νερό της κατσαρόλας σε σημείο βρασμού. Αυτά τα 2 λεπτά συρρικνώνουν το αυγό μέσα από το κέλυφος.
Βάλτε τα αυγά (6 κάθε φορά) μέσα στο νερό που βράζει και αφήστε τα για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό διογκώνει το κέλυφος. Βγάλτε τα αυγά και βάλτε τα πάλι στα παγάκια με το νερό.

Το βήμα του παγώματος των αυγών μετά από κάθε βήμα, αποτρέπει τον σχηματισμό αυτής της σκούρας γραμμής που βλέπουμε στα βραστά αυγά.

Αφήστε τα αυγά μέσα στα παγάκια για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έτσι θα ξεφλουδίζονται πανεύκολα!

Ψάχνοντας είδα και άλλη μια συνταγή που είναι τόσο μικρή και εύκολη, αλλά δεν την είχα ξανακούσει! Αυγά στον φούρνο. Ανάβετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε τα αυγά σε ένα ταψί ή κατευθείαν επάνω στην σχάρα .Ψήνεται για μισή ώρα. Και έτοιμα!

Στην συνέχεια, μπορείτε να βάψετε τα αυγά με τις βαφές του εμπορίου, που είναι για κρύα βαφή!


Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Πηγή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...