Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μπαμπάς και παιδί, μια υπέροχη σχέση

Εμείς οι μαμάδες καυχιόμαστε ότι το παιδί μας μεγάλωσε μέσα μας και ότι έχουμε ένα δέσιμο που οι άντρες δεν καταλαβαίνουν. Έλα μου όμως που υπάρχουν τόσο ιδιαίτεροι δεσμοί μεταξύ μπαμπά-γιού ή μπαμπά-κόρης που είναι τόσο ισχυροί όσο αυτοί με την μανούλα:)

Εντάξει, είναι αλήθεια ότι ο πατέρας δεν αισθάνεται το μωρό να μεγαλώνει μέσα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ τους, από το πρώτο κιόλας διάστημα. 
http://www.urbanstory.gr
Στην δική μας περίπτωση ο Νικόλας είπε πρώτα μπαμπά, μετά μαμά και μετά μπαμπάκα, μπαμπά μου και ούτω καθεξής:) Μιλάμε για μεγάλη αγάπη! Και τους καμαρώνω τόσο πολύ!
Όταν γεννήθηκε ο Νικόλας δεν μπα να ήταν διασωληνωμένος, δεν μπα να ήταν τόσο μικρός και ζαρωμένος, όσο ένα μικρό γατάκι, ο Δημήτρης όταν τον είδε, μου είπε: "Είναι τόσο όμορφος!"
Έτσι γεννήθηκε μια μεγάλη αδυναμία. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν τον έπαιρνε αγκαλιές, δεν μπορούσε να τον κρατήσει φοβόταν. Δεν ήξερε πως να παίξει μαζί του και δεν ασχολιόταν τόσο μαζί του. Όχι επειδή δεν τον αγαπούσε, απλά φοβόταν. 
'Ελεγε...Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω πάνα. Εγώ δεν μπορώ να τον κάνω μπάνιο. κλπ κλπ
Πέρασε ο καιρός και άρχισαν οι αγκαλιές και το παιχνίδι και όλες οι ανησυχίες έφυγαν!

Όλοι οι μπαμπάδες λοιπόν μπορούνε να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά τους και είναι αλήθεια πολύ εύκολο!

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα έμβρυα μπορούν να ξεχωρίσουν από τη φωνή τους γονείς τους από τους ξένους από την 30η εβδομάδα και μετά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, εάν ο πατέρας μιλά στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης, το μωρό θα αναγνωρίζει τη φωνή του από την πρώτη στιγμή.

Πολλοί μπαμπάδες κάνουν τα πάντα για να συμμετέχουν ενεργά στην εγκυμοσύνη, αλλά και κατά τη διάρκεια της γέννας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που επιλέγουν να μπουν στην αίθουσα τοκετού και, μάλιστα, ορισμένοι έχουν κόψει με τα χέρια τους τον ομφάλιο λώρο, ενώ έπιασαν πρώτοι το βρέφος στα χέρια τους για να το παραδώσουν στη μητρική αγκαλιά.

Το μασάζ στο βρεφικό κορμάκι μεταφέρει όλη την ενέργεια του πατέρα στο μωρό και τους κάνει «ένα». Βοηθάει το βρέφος να ξεπεράσει κάποια πονάκια, να αισθανθεί τη στοργή σας και, από την άλλη, κάθε φορά που το αγγίζει ο πατέρας το… νιώθει περισσότερο.

Κάντε το μπάνιο. Πάρτε το αγκαλιά και τρίψτε του την πλατούλα. Το μωρό σας δεν αισθάνεται ανασφάλεια, αφού είναι στην αγκαλιά σας, και εσείς έχετε ακόμα περισσότερο χρόνο για να περνάτε μαζί του και να το χαίρεστε.

Χρησιμοποιήστε μάρσιπο. Το βρέφος θα ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τις κινήσεις σας, ενώ θα δέχεται την ενέργειά σας από τους χτύπους της καρδιάς.

Χορέψτε μαζί του. Τα βρέφη τρελαίνονται να χορεύουν με τον μπαμπά τους και να κάνουν χαζομαρίτσες. Λατρεύουν να τα σηκώνετε ψηλά και να τα ταρακουνάτε ελαφρά, να τους κάνετε γκριμάτσες και να τους γελάτε.

Γίνετε μέρος της ρουτίνας του. Είναι δύσκολο να αλλάξεις τη ζωή σου και να ζεις με άλλους ρυθμούς, αλλά όσο πιο κοντά του είσαι μέσα στην ημέρα, στις σημαντικές για εκείνο στιγμές, τόσο πιο πολύ θα σε θέλει. Τάισμα, μπάνιο, άλλαγμα, μπορεί να φαίνονται βαρετές υποχρεώσεις, αλλά έτσι νιώθει το μωρό κοντά σας, αφού είναι οι στιγμές, που το φροντίζετε.

Βγείτε βόλτα μαζί του. Τώρα, που ο καιρός έχει φτιάξει, εκμεταλλευτείτε το και δείξτε του τον κόσμο και τη φύση. Βάλτε το στο καροτσάκι και… βουρ. Και το μωρό και εσείς θα χαλαρώσετε.

Κοιμηθείτε μαζί του. Στην αρχή, που έτσι κι αλλιώς το βρέφος πρέπει να κοιμάται δίπλα σας και να έχετε το νου σας, βάλτε το μαζί σας στο κρεβάτι. Αφήστε το να ακουμπά επάνω σας και να σας νιώθει να ακούει την καρδιά σας! Δεν υπάρχει πιο τέλεια αίσθηση από ένα μωρό που κοιμάται επάνω σου.
Και με τον καιρό θα αναπτύξετε τις δικές καθημερινές συνήθειες που θα διώχνουν κάθε άγχος, κάθε ανησυχία:)




Άλλωστε όλοι μας έχουμε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, για τον μπαμπά μας! Σωστά;

Πηγή:http://women.gr.msn.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...