Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Friday Play Date #17



Friday Play Date #17 ή αλλιώς Παιχνίδια του κρεβατιού.
Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό! Τα παιχνίδια του κρεβατιού νομίζω ότι είναι παιχνίδια που παίζουν όλα τα παιδιά και που μάλιστα είναι από τα αγαπημένα τους. Είναι από τα αγαπημένα τους για δυο λόγους. Επειδή χρησιμοποιούν την φαντασία τους στο έπακρο αλλά και επειδή συμμετέχουν και οι γονείς.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να είστε λιώμα, να έχει πάει 10 το βράδυ και τα παιδιά να έχουν το μάτι γαρίδα; Πόσες φορές σας έχει τύχει να είναι ΣΚ και τα παιδιά να ξυπνάνε από τις 8 με διαολεμένο κέφι για παιχνίδι; Είμαι σίγουρη πολλές. Και είμαι σίγουρη ότι πολλές από αυτές καταφύγατε στα παιχνίδια του κρεβατιού.

Εμείς σε καθένα από αυτά έχουμε δώσει δικά μας ονόματα, ή μάλλον ο Νικόλας τα έχει σκεφτεί και τους έχει δώσει και ονόματα. Έτσι όταν ακούμε, μαμά έλα να παίξουμε, "Στέλλα", "Πύραυλο", "Καφετέρια", "Φαντασματάκια", ξέρουμε ακριβώς τι έχει στο μυαλό του.

Ας σας συστήσω λοιπόν τα δικά μας παιχνίδια κρεβατιού!

"Στέλλα"


Η Στέλλα είναι το αγαπημένο angry bird του Νικόλα. Είναι κορίτσι, φούξια, με γαλάζια μάτια.
Το παιχνίδι αυτό το παίζουμε κάτω από τα σκεπάσματα. Εγώ κάνω την Στέλλα, ο Νικόλας το μπλε angry bird και ο Δημήτρης το πορτοκαλί (το ξέρω δεν υπάρχει στην photo πορτοκαλί, αλλά ο σεναριογράφος έτσι λέει, τέλος!). Τα γουρουνάκια είναι φανταστικά τοποθετημένα κάπου μέσα στα σκεπάσματα και εμείς προσπαθούμε να τα πιάσουμε, με κλωτσιές, ακροβατικά και με μαγεία φυσικά, που κάνω μόνο εγώ. Τα μαγικά λόγια τα λέμε πάντα μαζί με τον Νικόλα και φυσικά πάντα κερδίζουμε. Απλά να σας πω ότι βγαίνουμε από τα σκεπάσματα λαχανιασμένοι και πολύ συχνά με απώλειες έχοντας φάει τρελές αγκωνιές, κλωτσιές κλπ:)

"Πύραυλο"
via

Στο παιχνίδι αυτό ο χειριστής του πυραύλου είναι ο Νικόλας. Εγώ και ο Δημήτρης πάντα συνοδηγοί. Μετράμε αντίστροφα από το 10 μέχρι το ένα και ο Νικόλας πατάει γκάζι. Πηγαίνουμε μακρινά ταξίδια σε διάφορους πλανήτες. Ο αγαπημένος μας είναι Άρης. Πάντα όμως εμφανίζονται μεταιωρίτες και πρέπει να κάνουμε μανούβρες για να τους αποφύγουμε. Τα κουμπιά εκτόξευσης τα χειρίζομαι εγώ και τα κουμπιά που πετάνε πυρομαχικά ο Δημήτρης. Το παιχνίδι συνοδεύεται από ηχητικά εφέ απείρου κάλλους. Είμαι σίγουρη η κ. Άννα από κάτω το διασκεδάζει πάρα πολύ όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο 11 το βράδυ....χιχιχιχι

"Καφετέρια"
via

Ο Νικόλας όπως φαντάζομαι πολλά παιδιά είναι σουρτούκος. Δηλαδή του αρέσει να πηγαίνει σε καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρεια. Δεν θα γινόταν λοιπόν να μην ανοίξουμε ένα στο ... κρεβάτι μας. Ο καθένας μας αναλαμβάνει ένα ρόλο. Κάποιος είναι σερβιτόρος, κάποιος πελάτης, κάποιος μάγειρας κλπ. Μπορούμε να παραγγείλουμε ότι τραβάει η ψυχή μας. Ο βοηθός παραδίδει τα αόρατα υλικά στον μάγειρα, αυτός ανακατεύει τα διάφορα συμπράγκαλα και έτοιμη η παραγγελία. Πληρώνουμε, πάντα ζητάμε απόδειξη και συνήθως προσθέτουμε και κάτι άλλο στην παραγγελία.

"Φαντασματάκια"



Αυτό το παιχνίδι είναι το μικρότερο σε διάρκεια γιατί κάποια στιγμή ο Νικόλας, παρόλο που αυτός το ξεκινά, αρχίζει να φοβάται και να κάνει ερωτήσεις του στυλ, "Μαμά δεν είσαι αληθινό φάντασμα ε; Μην είσαι χαζή δεν υπάρχουν φαντάσματα!" και κάπου εκεί σταματάμε:) Στο παιχνίδι αυτό, κάποιος κάνει ότι κοιμάται και ο άλλος μαζί με τον Νικόλα πάνε ξαφνικά από πάνω του να τον τρομάξουν κάνοντας τα φαντάσματα. Φαντάσματα που φυσικά, γαργαλάνε! Η άλλη εκδοχή είναι να είναι ο Νικόλας μαζί με έναν από τους δυο μας στο κρεβάτι. Το φαντασματάκι έρχεται και ο Νικόλας κρύβεται (αυτό έχει πολύ πλάκα, όποιος έχει δει μικρό παιδί να κρύβεται καταλαβαίνει γιατί έχει πλάκα) και ο άλλος τον προστατεύει.

Αυτά που λέτε είναι τα παιχνίδια του κρεβατιού που παίζουμε αυτόν τον καιρό. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε όταν καλοκαιριάσει και θα βγάζουμε την μπέμπελη κάτω από τα σεντόνια!!!!

Εσείς ποια παιχνίδια του κρεβατιού παίζετε;

Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.
Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...