Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Friday Play Dates - Το κάλεσμα!




Καλώς ορίσατε στην παρουσίαση του Friday Play Dates.

Είμαστε τόσο χαρούμενες που ανακοινώνουμε αυτό το κάλεσμα σήμερα! Με την έναρξη του σχολικού έτους και την οργάνωση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων εμείς σας προτείνουμε παιχνίδια.

Το Friday Play Dates είναι μια νέα στήλη, μια ιδέα, μια προτροπή για πολύ παιχνίδι με τα παιδιά μας. Είναι ένα δώρο στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας! Είναι ένα ραντεβού για πραγματική επαφή και διασκέδαση. Μέσα από τα Friday Play Dates καλούμαστε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο αποκλειστικά σε αυτά. Λίγο χρόνο χαράς, χαλάρωσης και επικοινωνίας. Για 30 λεπτά περίπου θα γινόμαστε παιδιά και θα παίζουμε μαζί τους. Θα αφήνουμε στην άκρη τις υποχρεώσεις μας, τις δουλειές του σπιτιού μας και προπάντων το άγχος και τα προβλήματά μας και θα παίζουμε… εν ανάγκη ας κλείσουμε και το κινητό μας.

Την οργάνωση και το συντονισμό αναλαμβάνει το MommyWiki. Εσείς φίλες μας είτε έχετε blog είτε όχι, είτε έχετε μικρά είτε μεγάλα παιδιά, πολλά, ένα ή καθόλου μπορείτε να συμμετέχετε… με τρεις τρόπους. Είτε με το να μας προτείνετε το παιχνίδι σας (ετοιμάζοντας μια μικρή ανάρτηση), είτε με το να το παίξετε με τα παιδιά σας και να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας ή απλά παίζοντας… αλλά δεν είναι ωραίο να μοιραζόμαστε τη χαρά μας και την εμπειρία μας (εσείς ξέρετε… όπως νιώθετε!).


Κάθε Παρασκευή στη στήλη αυτή θα παρουσιάζεται ένα παιχνίδι. Με υλικά απλά, φτηνά, που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας ή ακόμα και χωρίς υλικά… και αυτό γίνεται!. Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται ένα νέο παιχνίδι, μια διασκεδαστική δραστηριότητα ή μια ιδέα για επαφή. Όλες θα μπορούν να προσαρμοστούν για τα δικά σας παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους. Μπορεί να είναι ένα αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι, μια διαφορετική τεχνική ζωγραφικής, μια πρόταση για να παίξουμε με πλαστελίνες, μια δραστηριότητα με επιμορφωτικό χαρακτήρα, ένα παιχνίδι με ερωταπαντήσεις που απαιτεί σκέψη και όχι υλικά, μια εύκολη συνταγή που θα εκτελέσουμε με τα παιδιά μας και τόσα πολλά ακόμα…

Γιατί Παρασκευή; Μα γιατί είναι η τελευταία μέρα της σχολικής εβδομάδας, εργασίας και υποχρεώσεων. Είναι το απόγευμα που δεν χρειάζεται να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα (ε..όχι όλοι…εντάξει!). Είναι μια μέρα που ξεφυσάμε με ανακούφιση γιατί έρχεται το Σάββατο-Κύριακο. TGIF!

Όπως κάθε παιχνίδι έτσι και το Friday Play Dates έχει κανόνες! Μην τρομάζετε... είναι για να λειτουργήσει και να κυλήσει ομαλά αυτή η ιδέα.

  • Ακολουθήστε το MommyWiki - εγγραφείτε στην αντίστοιχη στήλη δεξιά. Αφού θα το κάνατε έτσι κι αλλιώς, έτσι δεν είναι;
  • Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook - πατήστε εδώ.
  • Βάλτε το Friday Play Dates button κάπου στο blog σας με link στη στήλη του Friday Play Dates (για τους bloggers).
  • Κάντε στην άκρη ότι σας αποσυντονίζει από το παιχνίδι και διασκεδάστε το!


Κανόνες για όσους μας προτείνουν το παιχνίδι τους. Το κείμενο με την παρουσίαση του παιχνιδιού θα πρέπει να έχει:

  • περιγραφή των κανόνων
  • τα απαιτούμενα υλικά
  • παραλλαγές /προσαρμογές για μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά
  • εκτυπώσιμα (προαιρετικά)
  • φωτογραφίες (προαιρετικά)


Δηλώστε τη συμμετοχή σας με ένα email στο mommywiki@gmail.com ή στη σελίδα Επικοινωνίας με θέμα «Friday Play Dates” ή αφήστε μας ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση με το email σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τα ραντεβού μας για παιχνίδι ξεκινούν τον Οκτώβρη...

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...