Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κυνήγι θησαυρού μέσα σ' ένα μπουκάλι ή αλλιώς "I spy"!


Το παιχνίδι αυτό το έχω δει πολύ στο διαδίκτυο, είναι τα "I Spy" μπουκάλια. Είναι μπουκάλια γεμάτα με κατά κύριο λόγο ρύζι, πολύχρωμο ή μη, και κρύβουν μέσα τους μικρά πολύχρωμα αντικείμενα. Το παιδί καλείται περιστρέφοντας το μπουκάλι να ανακαλύψει τα κρυμμένα αντικείμενα. Ο ήχος του ρυζιού καθώς περιστρέφεται το μπουκάλι και η χαρά της ανακάλυψης  κεντρίζουν το παιδικό ενδιαφέρον και τονώνουν την περιέργεια τους.


Είναι πολύ απλή η κατασκευή του, οπότε σκέφτηκα να φτιάξω ένα για την Αγνή και ένα για τον ανιψιό μου που είναι μόλις 11 μηνών. Ήμουν σίγουρη πως θα το βρουν και οι δυο τους πολύ ενδιαφέρον. Και είχα δίκιο

Μάλιστα, σκέφτηκα να εμπλέξω και την Αγνή στη διαδικασία της κατασκευής οπότε θα ήταν ένα παιχνίδι που θα έφτιαχνε μόνη της για τον εαυτό της και τον ξάδελφό της. Και βέβαια, θα του το προσέφερε μόνη της.

Αρχικά έπρεπε να βρούμε μικρά πολύχρωμα αντικείμενα! Ανοίξαμε με την Αγνή το κουτί με τα κουμπιά και επιλέξαμε αυτά με έντονο χρώμα. Έπειτα, ένα μεγάλο κουτί που ρίχνω "ότι περισσεύει". Εκεί βρήκαμε χάντρες, συνδετήρες, πιόνια από παλιά παιχνίδια, μεγάλες αστραφτερές πούλιες και κοχυλάκια.
Ήθελα όμως και κάτι πιο μεγάλο και έντονο ειδικά για τον μπέμπη. Έτσι, έβαψα με διάφορα ακρυλικά χρώματα κάτι ξύλινα κυβάκια που έχω αγοράσει από το γνωστό, μεγάλο παιχνιδάδικο και κάτι μακαρόνια σε σχήματα οχημάτων!
Οι θησαυροί μας τώρα είχαν συγκεντρωθεί!

Το ρύζι το χρωμάτισα με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και το άφησα για αρκετές ώρες μέσα σε σακούλα που κλείνει μαζί με οινόπνευμα. Η διαδικασία είναι ίδια όπως είχα χρωματίσει τα μακαρόνια, βρείτε την εδώ.

Τέλος, βρήκα καθαρά, άδεια, πλαστικά μπουκάλια, και η Αγνή τα γέμισε με τους μικρούς θησαυρούς και το πολύχρωμο ρύζι. 


 Δεν χρειάζεται να παραγεμίσει το μπουκάλι με ρύζι για να μπορεί να μετακινείται μέσα στο μπουκάλι με άνεση και να αποκαλύπτει ή να κρύβει εύκολα τους θησαυρούς. Ίσως χρειαστεί λίγη κόλλα στο καπάκι για να σφραγίσει καλά αλλά δεν έβαλα μιας και η Αγνή δεν μπορεί ακόμα να το ανοίξει αν είναι πολύ καλά κλεισμένο. 
Και ναι, αυτό είναι... έτοιμο το Κυνήγι θησαυρού μέσα στο μπουκάλι ή αλλιώς "I spy"!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...