Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πάμε θάλασσα;


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε κάναμε το πρώτο μας μπάνιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πίστευα ότι θα είναι καλά, μιας και δεν έχω χωνέψει ακόμη ότι ήρθε το καλοκαίρι, αλλά τελικά ήταν τέλεια!
Επιτέλους ήρθε το καλοκαίρι!
Ο Νικόλας ξετρελάθηκε. Μου έκανε εντύπωση που θυμόταν τα πάντα από τα περσινά του παιχνίδια. Και σημειωτέον ότι πέρυσι δεν μιλούσε κανονικά! Γενικά μου κάνει εντύπωση αυτό. Ότι μας περιγράφει γεγονότα που συνέβησαν παλιότερα, που εμείς νομίζαμε ότι δεν καταλαβαίνει.
Κουβαδάκια, πύργοι, νεροπίστολα και πλατσούρισμα ήταν οι δραστηριότητές μας. Α και μην ξεχάσω το φαγητό. Κάθε λίγο καθόταν στην καρέκλα του και μας έλεγε.
- Και τώρα τι θα φάμε μαμά;
- Τόστ.
- Και τώρα;
- Φρουτάκια.
- Και τώρα;
- Γιαουρτάκι.
- Και τώρα;
- Ε δεν έχει άλλα Νικόλα μου! Δεν ήρθαμε στην θάλασσα να περιδρομιάσουμε!

Έτσι εχθές πήγαμε και ψωνίσαμε το φετινό μας μαγιό, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και προστατευμένοι από τον ήλιο.

Κάθε χρόνο τα μαγιό που παίρνουμε είναι με αντηλιακή προστασία, έτσι ώστε να μην είμαστε συνεχώς με το άγχος για το αν θα καεί από τον ήλιο. Βάζουμε αντηλιακό πριν ξεκινήσουμε για το μπάνιο μας, και το ανανεώνουμε συχνά.
Έτσι, το παιδί χαίρεται πραγματικά την θάλασσα και εμείς έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Επίσης φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου. Τα καπέλα που μας βολεύουν είναι αυτά με το γείσο γύρω γύρω ή τα ψάθινα, γιατί καλύπτουν τα αυτιά και τον λαιμό, αλλά και είναι λίγο πιο άνετα από τα jockey.
Γυαλιά ηλίου, ευτυχώς είχαμε αγοράσει από εύκαμπτο πλαστικό, και λέω ευτυχώς γιατί συχνά πυκνά, γίνονται παιχνίδι και τα τραβάει με όλη του την δύναμη προς όλες τις κατευθύνσεις... Πάλι καλά δηλαδή που δεν του πήρα αυτά τα rayban αεροπόρου που χαλβάδιαζα, γιατί θα τα κλαίγαμε καιρό τώρα...
Μαγιό με αντηλιακή προστασία μπορείτε να βρείτε σε κάποια μαγαζιά, δυστυχώς όχι σε πολλά και απορώ με αυτό!
Τα έχω δει σε φαρμακεία, αλλά με τιμή φαρμακερή! Στα DU PAREIL AU MEME, στα H&M και στα NEXT.
Μπορεί να υπάρχουν και σε άλλα καταστήματα, αλλά δεν τα έχω δει. Ίσως επειδή στα πολύ ακριβά, δεν μπαίνω καν!

via
Chicco παιδικά γυαλιά ηλίου Madagaskar Boy 0m+Chicco Γυαλιά Ηλίου polarized Glausus 12m+

Adriatic Κουβαδάκι Με Αξεσουάρ Baby Looney Tunes (512)
via
Εσείς πότε λέτε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο;


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...