Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Παιδικά Βιβλία για το Πάσχα

Μερικά παιδικά βιβλία για το Πάσχα...


"Πασχαλινά διηγήματα"
Τα πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη θα φέρουν τον αναγνώστη στο κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, αλλά και στον κόσμο του Σκιαθίτη διηγηματογράφου.
Για να μεταφερθεί ο αναγνώστης στην εποχή του Παπαδιαμάντη, αποφασίστηκε να παρουσιαστούν τα κείμενα όπως κυκλοφόρησαν στην πρώτη τους δημοσίευση σε εφημερίδες ή περιοδικά της εποχής. Είναι χαρακτηριστική η ορθογραφία εκείνων των καιρών και δίνει την εικόνα μιας φάσης στην εξέλιξη της ιστορικής ορθογραφίας της γλώσσας μας. 



"Το Πάσχα της νονάς χελώνας"

Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως κι ο προ-προ-προ-παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο απ΄ τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τ΄ αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει… Και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημά του! 
 
Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου

 
"Το Αυγό Λαγός"

Γιατί η πασχαλίτσα ζωγράφισε το αυγό; 
Γιατί η αλεπού κυνηγάει τα αυτοκίνητα; 
Πώς το αυγό έγινε λαγός;
Η Σοφία Μαντουβάλου μας διηγείται την πιο ευφάνταστη και χιουμοριστική πασχαλινή ιστορία και ο Αντρέας Καράμπελας την γεμίζει υπέροχες ζωγραφιές.

Συγγραφέας: Μαντούβαλου Σοφία



"Ήρθε η Πασχαλιά, βάψτε κόκκινα αυγά!"

Αντίστοιχο με το Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Ένα βιβλίο με πολλές πληροφορίες για τα πασχαλινά έθιμα και δραστηριότητες για να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα τις διακοπές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας 4-6 ετών και θα έχει σχήμα αυγού.





"Το τρενάκι με τα πασχαλινά αυγά"

Πόσα πασχαλινά αυγά θα μείνουν στο τρενάκι; Στο βιβλίο αυτό τα παιδιά θα ακολουθήσουν το τρενάκι με τα πασχαλινά αυγά στο ταξίδι του, θα γνωρίσουν τους σταθμούς του και θα μετρήσουν αντίστροφα τα αυγά που μένουν στο τρενάκι! Ένα υπέροχο βιβλίο από χαρτόνι με τρυφερή εικονογράφηση και αυγουλάκια που εξαφανίζονται ένα ένα. 
Συγγραφέας : Meyer Birgit

 "Το Κοτοπουλάκι μου"
Από το αυγό στο κλωσόπουλο.
Στη Λένα αρέσει πολύ να κάθεται στην αυλή και να παρατηρεί τις κότες. Αλλά ακόμα κάτι λείπει από τη χαρούμενη κλωσοπαρέα. Σωστά! Ένα γλυκό κοτοπουλάκι θα ήταν τέλειο!
Τι καλά που η χοντρούλα Άλμα μόλις γέννησε ένα αυγό!
Αλλά η Λένα εκπλήσσεται, γιατί η Άλμα ούτε που σκέφτεται να κλωσήσει το αυγό. Η Λένα αποφασίζει στη στιγμή να αναλάβει η ίδια το αυγό και ήδη ονειρεύεται την έκπληξη που θα κάνει στους άλλους με το κοτοπουλάκι της.
Όμως το να κλωσήσει το αυγό ήταν πιο δύσκολο απ΄ ό,τι νόμιζε και έχει ακόμα να μάθει ότι ο δρόμος που οδηγεί από το αυγό στο κοτοπουλάκι είναι μακρύς...
Συγγραφέας : Έλσνερ Ζεραλντίν


"Πάσχα στη Γλυκομηλίτσα"
Ο Αντώνης – γνωστός ήρωας από το βιβλίο "Το μαρούλι της καλοσύνης" – μεγάλωσε πια. Απόδειξη ότι θα κάνει μόνος του το πρώτο του ταξίδι για τη Γλυκομηλίτσα. Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που θα έρθουν οι γονείς του, θα περάσει όλες τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας με τη γιαγιά του αλλά και τους φίλους του από το χωριό. Θα πάνε στην εκκλησία, θα βοηθήσουν στον στολισμό του Επιταφίου, θα μαζέψουν ξύλα και φρύγανα για το κάψιμο του Ιούδα. Μέχρι που θα φτάσει η Κυριακή του Πάσχα, και τότε ίσως ο χορτοφάγος Αντώνης να δοκιμάσει κάποιο μεζεδάκι.
Συγγραφέας: Αγαθή Δημητρούκα



"Αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα" 
Ένα καράβι που κάνει Ανάσταση στα πέλαγα, μία γυναίκα που περιμένει το Πάσχα πώς και πώς για να φορέσει τα καλά της, ένας Ιταλοκερκυραίος που έχει τάμα να κάνει κάθε χρόνο Πάσχα ρωμέικο, μία ενάρετη γυναίκα με σαράντα βαφτιστικούς, ένα μαντίλι της αγάπης που χάθηκε, ο ξεχωριστός χορός τη μέρα της Λαμπρής. Ένα βιβλίο αγάπης, ένα βιβλίο πασχαλινό! Δέκα αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα, από τους πιο αγαπημένους Έλληνες κλασικούς συγγραφείς, ζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικόνες δέκα διαφορετικών σύγχρονων εικονογράφων!


"Θ' αυγό"
Τι συμβαίνει στην κουζίνα της γιαγιάς Μαρίκας, όταν ένα αυγό συναντάει ένα σοκολατένιο λαγό που έχασε το αυτί του; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς πάνω σε ένα τσουρεκάρ και ποιος θα σώσει το φοβητσιάρικο κουλουράκι απ’ τα επιθετικά καλτσούνια;
Οι απαντήσεις θα δοθούν αυτό το Πάσχα, στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, μέσα απ’ τις μπουρμπουλήθρες της σοφής μαγειρίτσας. Μη χάσετε και τα άλλα υπέροχα βιβλία του συγγραφέα!

Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης



"Οι πιο ωραίες ιστορίες για το Πάσχα" 
Αν ήταν χρώμα, θα ήταν κόκκινο. Αν ήταν εποχή, θα ήταν άνοιξη.Κι αν ήταν γιορτή, θα ήταν Πάσχα.
Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς γράφουν και δέκα αγαπημένοι εικονογράφοι ζωγραφίζουν σοκολατένιες λιχουδιές, μαγικές κοτούλες, κατακόκκινα αυγά. Κατσικάκια που κάνουν απεργία, λεπτεπίλεπτες παπαρούνες, ευωδιαστές πασχαλιές και πασχαλίτσες, ζουζουνάκια με κόκκινα πανωφόρια.Βαρελότα, λαμπάδες και ολόφωτες εκκλησίες, τσουρέκια αχνιστά, κουλούρια μοσχομυριστά και αγγελάκια του Πάσχα με φτερούγες λαμπερές. Για ένα Πάσχα αξέχαστο. Πάσχα ελληνικό!


"Ένας λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά"
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. 
Λέτε να τα καταφέρει;
Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραϊσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!
Συγγραφεας: Χρυσάνθη Καραϊσκου 


"Το Πάσχα του Πασχάλη"
Το «Πάσχα του Πασχάλη» είναι μια όμορφη ιστορία που με φόντο τη γιορτή του Πάσχα, μας μιλά για τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένα παιδί μπροστά στην αλλαγή.  Ένα βιβλίο που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στα παιδιά, ότι τίποτα δεν χάνεται, όταν το φυλάμε στην καρδιά μας και τίποτα δεν μένει ξένο για πολύ, αν σκύψουμε πάνω του με χαμόγελο και ειλικρίνεια. Ένα πραγματικά όμορφο βιβλίο!
Συγγραφεας: Μαρία Ανδρικοπούλου


"Πασχαλινή ιστορία αγάπης"
Μια ιστορία αγάπης από αυτές που διαβάζουμε σε ρομαντικά μυθιστορήματα ή βλέπουμε στο σινεμά, με σκηνικό τη βιτρίνα ενός ζαχαροπλαστείου τις ημέρες του Πάσχα και πρωταγωνιστές ένα  Λαγό και ένα Αυγουλάκι. Μια ιστορία που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, πώς όταν επιθυμείς κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις!
Συγγραφεας: Μαρία Ανδρικοπούλου
 



Εσείς ποιο παιδικό βιβλίο επιλέξατε να πάρετε για το Πάσχα;


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...