Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

7 σημάδια ότι το μωρό σου σε αγαπάει

Είναι λίγες οι μαμάδες που δεν έχουν αναρωτηθεί, "Με αγαπάει το μωρό μου;" "Έχει δεθεί μαζί μου;". Και εγώ δεν είμαι μια από αυτές. Συζήτηση με τον άντρα μου λίγο καιρό αφού τον πήραμε σπίτι. Τον είχαμε στο διπλό και τον κοιτάζαμε:
- Λες να μας αγαπάει Δημήτρη;
- Ναι ρε συ, αφού είμαστε οι γονείς του.
- Άραγε μας γνωρίζει;
- Ναι το διάβαζα στο ίντερνετ, κιόλας. 
- Τι διάβασες;
- Θα σου στείλω το link να το διαβάσεις όταν πάω δουλειά αύριο.
lovepicturesgallery.com
Να λοιπόν πως καταλαβαίνουμε ότι το μωρό μας μας αγαπάει. (Λες και δεν το ξέραμε :) )

Σε κοιτάει κατάματα! Στα νεογέννητα αρέσει να κοιτούν πρόσωπα και μάντεψε πιο είναι το αγαπημένο τους. Εσύ! Αυτό το βγαλμένο από την ψυχή βλέμμα, είναι ένα ένστικτο σχεδιασμένο για να τραβάει την προσοχή και την αγάπη αυτού που προσέχει το μωρό λένε οι ειδικοί. Αλλά είναι επίσης και η αρχή της αγάπης του για εσένα. Αρχίζει να συνειδητοποιεί πόσο σημαντική είσαι για εκείνο.

Αναγνωρίζει την μυρωδιά σου! Αν του δοθεί η επιλογή ανάμεσα σε μια ντουζίνα ευωδιαστά τριαντάφυλλα και στο ιδρωμένο, λεκιασμένο από γουλιές γάλακτος μπλουζάκι σου, θα διαλέγει το δεύτερο κάθε φορά! Ακόμα και το 1 ώρας νεογέννητο μωρό θα γυρίσει και θα πάει προς στο στήθος της μαμάς του, που έχει γάλα.

Σου χαμογελά! Την πρώτη φορά που θα σου δώσει ένα αληθινό χαμόγελο είναι μια μαγική στιγμή. Είναι ο τρόπος του να πει: "Σ' αγαπώ!"

Σου μιλάει! Η πρώτες κραυγές του κραυγές δεν είναι επειδή μιλάει μόνο του αλλά επειδή μιλάει σε εσένα. Και φυσικά πρέπει να απαντήσεις. Χτίζεται θεμέλια για μια αληθινή μελλοντική συζήτηση.

Σε θέλει κοντά του! Κάπου στους 6 μήνες θα παρατηρήσεις ότι δεν χαίρεται με την απουσία σου. Θα γκρινιάξει μόλις σε χάσει από το οπτικό του πεδίο και θα χαμογελάσει μόλις σε ξαναδεί.

Έχει κοινά ενδιαφέροντα με σένα! Είτε είναι το να βάζεις πλυντήριο ή να σε βλέπει στον υπολογιστή να πληκτρολογείς, αν δείχνεις ενδιαφέρον σε αυτό, το ίδιο θα κάνει και το παιδί σου. Αυτή η συμπεριφορά αρχίζει από πολύ νωρίς αλλά κορυφώνεται 9-12 μηνών.

Είσαι η ασπίδα του! Μην εκπλήσσεσαι αν το μωράκι σου χώνει το κεφάλι του στο στήθος σου όταν βλέπει κάποιον νέο στο περιβάλλον σας. Είναι ένα άγχος, που περνάνε όλα τα μωρά, και το να γυρνάνε σε εσένα για προστασία σημαίνει ότι σε αγαπάει και θέλει την προστασία σου.

Πηγή: babycenter.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...