Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η Γιορτή του Κερασιού στο Μετόχι Ευβοίας

Πρόταση για κοντινή στην Αθήνα εκδρομή είναι στην Εύβοια η γιορτή των κερασιών.

Η εικόνα των ανθισμένων κερασιών, ιδιαίτερα την άνοιξη, είναι μαγευτική και στο Μετόχι διοργανώνεται η γνωστή πια ως «Γιορτή του Κερασιού». Η γιορτή έχει καθιερωθεί προκειμένου να γνωρίσει η Εύβοια και όχι μόνον, το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν του Μετοχίου, το κεράσι, που η είναι γνωστή η εξαιρετική ποιότητά του στην Κύμη και την Εύβοια αποσκοπώντας μ’αυτή τη διοργάνωση στη γνωστοποίησή της και στην ευρύτερη επικράτεια.

Η κύρια εκδήλωση της γιορτής είναι πάντα το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου και για φέτος την 1η Ιουνίου. Ολονύχτιο γλέντι με τον Βασίλη Αγραφιώτη, την Ξένια Βέρα, την Ελένη Δημολιάννη, το υπέροχο κλαρίνο του Γιάννη Γκορίτσα και όλο το υπόλοιπο συγκροτημά τους. Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μετοχίου. Την Παρασκευή το βράδυ την 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν παιδικές εκδηλώσεις.

Δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη:

• να γευθεί τις πολλές και άριστες ποικιλίες κερασιών,
• να θαυμάσει τις εκθέσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής Μετοχίου και φωτογραφίας,
• το θαυμάσει περίπτερο λαϊκής τέχνης που στολίζουν τον όμορφο χώρο της γιορτής ντυμένος στα χρώματα του κερασιού
• και να διασκεδάσει με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε την Σοφία από το "Ανάπτυξη Παιδιού" για το βραβειάκι που μας χάρισε! Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ! Στις υποχρεώσεις του βραβείου αντεπεξήλθαμε  προσφάτως, παρόλα αυτά είμαστε το ίδιο χαρούμενες που το ξαναλαμβάνουμε!
Ευχαριστούμεεεεε!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...