Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Hi5 - Τα 5 καλύτερα βιβλία στη βιβλιοθήκη μου

Η Γιάννα ή αλλιώς blogolicious Editoriolista μας έκανε πάλι την τιμή να μας προκάλεσει. Και μας αρέσει πολύ!!! Την πρώτη φορά μας χάρισε ένα βραβείο, που ήταν και το πρώτο μας και μας έκανε μεγάλη χαρα! Και τώρα να σκεφτούμε τα 5 αγαπημένα μας βιβλία.
Λοιπόν,

Πριν αρκετά χρόνια διάβαζα μετά μανίας Εύα Ομηρόλη. Μου άρεσε πολύ όπως έγραφε... και ο τρόπος που εβλεπε τα πράγματα μέσα από τα μάτια των ηρώων της. Με προκαλούσε με τις λέζεις που χρησιμοποιούσε στη γραφή της...
Το καλύτερο της για μένα είναι το 'ΜΟΙΡΑΙΔΑ.ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ ΣΑΝ ΝΕΡΑΙΔΑ'

Η ζωή είναι πορεία κυκλική - κύκλοι μικροί μέσα σε μεγαλύτερους. Γιατί η Γη είναι μια σφαίρα που γυρίζει κι ό,τι δεν πρόλαβε μπορεί να ξαναρθεί.

Η Μάρθα Χατζηγιάννη διανύει τη δική της διαδρομή απ' την παντοδυναμία της παιδικής ηλικίας μέχρι τη διαβρωτική αδυναμία της ωριμότητας.
Υπάρχει άραγε προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο ή τη Μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς; Για να ολοκληρωθεί ο κύκλος πρέπει να βρει το νήμα απ' την αρχή· μπορεί όμως να ξαναγίνει παιδί;
Ένα νεαρό αγόρι θα της θυμίσει πως αν υπάρχουν Μοίρες τότε υπάρχουν και νεράιδες. Μαζί του θ' ανακαλύψει πως το πεπρωμένο του καθενός αρμενίζει μέσα σε μια θαλασσιά ψαρόβαρκα που τη λένε «Solus Creas».


Το επόμενο βιβλίο που θα αναφέρω είναι ένα που διάβασα φέτος το καλοκαίρι.'Ο ΘΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΝΤΜΠΑΧ' του Απόστολου Δοξιάδη. Μου άρεσε πάρα πολύ... και το είχα διαβάσει σε ένα βράδυ.

O θείος Πέτρος είναι ένα αίνιγμα. Oι πρεσβύτεροι της οικογενείας Παπαχρήστου τον απορρίπτουν ως «αποτυχημένο της ζωής». Ωσότου ο αφηγητής-ανιψιός του ανακαλύπτει ότι ήταν κάποτε φημισμένος μαθηματικός, τόσο ιδιοφυής και παράτολμος ώστε να αφιερώσει τη ζωή του στην περιβόητη «Eικασία του Γκόλντμπαχ», ένα πρόβλημα που προσπαθούσαν εις μάτην να επιλύσουν γενεές μαθηματικών. H ανακάλυψή του αυτή θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις


Θα ακολουθήσει 'ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ' των Γουόρις Ντίρι και Κάθριν Μίλλερ.


Η συναρπαστική αυτοβιογραφία της Γουόρις Ντίρι, μιας γενναίας και ανεξάρτητης γυναίκας που το έσκασε από την καταπιεστική ζωή της στην αφρικανική έρημο, όταν ήταν μόλις δεκατριών χρόνων, αγράμματη και πάμπτωχη, χωρίς τίποτα δικό της εκτός από ένα κουρελιασμένο σάλι. Σήμερα, ζει στη Νέα Υόρκη, συνεχίζοντας μια καταπληκτική διπλή καριέρα: του τοπ-μόντελ, με πρόσωπο γνωστό σε όλο τον κόσμο και της Ειδικής Πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών, που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης υποστηρίζοντας εύγλωττα και με πάθος τα δικαιώματα της γυναίκας κι ενημερώνοντας τον κόσμο για τη σπαραγμένη από τον πόλεμο και τη λειψυδρία περιοχή της Αφρικής που άφησε πίσω της, αλλά εξακολουθεί να αγαπάει με πάθος. Και τώρα, σε τούτο το υποδειγματικό και σημαντικό βιβλίο, προσφέρει μια ακαταμάχητη, σε πρώτο πρόσωπο αφήγηση της δραματικής και διδακτικής της Οδύσσειας.

Ας βάλουμε και λίγο επίπεδο στην λίστα:)) Εγώ (Μαργαρίτα) θα βάλω για να συμπληρώσω την πεντάδα, 2 σειρές βιβλίων που μου άρεσαν,
Η σειρά των βιβλίων Harry Potter.
Είναι μια σειρά επτά μυθιστορημάτων φαντασίας από τη βρετανίδα συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τα βιβλία περιγράφουν έναν κόσμο μάγων με βασικό χαρακτήρα ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Χάρι Πότερ. Η κεντρική ιστορία των βιβλίων περιγράφει τον αγώνα του Χαρι Πότερ εναντίον του κακού μάγου Βόλντεμορτ ο οποίος θέλει να κατακτήσει τον κόσμο των μάγων.
και η σειρά με τους βρικόλακες The twilight saga.

Είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα φαντασίας, γραμμένο από την Αμερικανίδα συγγραφέα Στέφανι Μέιερ. Περιγράφει την ζωή της δεκαεπτάχρονης Ιζαμπέλας "Μπέλας" Σουάν όταν ερωτεύεται ένα βρικόλακα, τον Έντουαρτ Κάλεν.

Το ξέρω ρίχνω το επίπεδο, αλλά τι να κάνω; Μου αρέσουν!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...