Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σαββατοκύριακο... Πάμε Μουσείο;



Σαββατοκύριακο: Μερικές προτάσεις για τα παιδιά που διεξάγωνται σε Μουσεία.

Τα παιδιά εξερευνούν το Μουσείο στο Γκάζι
Πού χρησιμοποιούνταν το φωταέριο, τι σχέση έχει με το φυσικό αέριο και τι πιστεύετε ότι μπορεί να έκαναν πριν από χρόνια στην Τεχνόπολη ο ανθρακέας και ο σβέστης; Τώρα που το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Πειραιώς 100, Γκάζι) έχει ανοίξει τις πόρτες του, ανακαλύψτε με τα μικρά σας την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου μέσα από παιχνίδια εξερεύνησης και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Κάθε Κυριακή (11 π.μ.) μέχρι τον Μάιο μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τις ειδικότητες των εργαζομένων που απασχολούνταν στο χώρο, να μάθουμε για τα υποπροϊόντα που προέκυπταν από τον καθαρισμό του αερίου και τις χρήσεις τους, τις πηγές και τις νέες μορφές ενέργειας. 
Κρατήσεις: 2103475535, 2103475518. Είσ.: € 6 (παιδ.), 4 (συνοδοί).


Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου (για γονείς & παιδιά 2-3,5 ετών) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Χρώματα, κολάζ… και μία έκπληξη!
Με την Δέσποινα Σακελλαρίου και την Αντωνία Βέλλιου.
Το κολάζ είναι από τις πιο σημαντικές δημιουργικές δραστηριότητες, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς να σκίζουν, να κολλούν και να συνδέουν πράγματα μεταξύ τους.



Εξερευνούν και πειραματίζονται με τα υλικά και τις ιδιότητες τους και ανακαλύπτουν τι σημαίνει "κολλώ" με όλες τις διαφορετικές εκδοχές του!
Στο εργαστήριο του Μαρτίου, παιδιά και γονείς θα ψάξουν μέσα σ’ έναν σωρό από υλικά, θα μαγευτούν από τις επιλογές και τα χρώματα, θα κόψουν, θα σκίσουν και θα ανακαλύψουν διαφορετικούς τρόπους για να κολλήσουν και να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους: με κόλλα, ταινία, σχοινί και άλλα.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Κεντρικό Κτίριο - Νεοφύτου Δούκα 4 Τηλέφωνο: 2107228321-3  
από 24 Μαρτίου 2013 εως 31 Μαρτίου 2013
Κυριακή: 11:00 με 12:30
Συμμετοχή (γονιός και παιδί): 15€ (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο μαζί και με τους δυο γονείς €12 το καθένα)
Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα για κάθε παιδί (παρέχονται τα υλικά)
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ. 210 7294220 Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00



Ένα Τεράστιο Τραπέζι Γεμάτο Εποχές... στο Μουσείο Μπενάκη

Ένα τεράστιο τραπέζι γεμάτο εποχές... στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.
Με αφορμή το κλείσιμο της έκθεσης "Γ. Τσαρούχης, μελέτες για 17 θέματα" σας προσκαλούμε σε μια εικαστική δράση για γονείς και παιδιά (κάθε ηλικίας).
Στο Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς - Πειραιώς 138 Τηλέφωνο: 210 345 3111
Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, ώρες: 16:00
Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, ώρες: 11:00
Κόστος συμμετοχής: 7€ / οικογένεια
Κρατήσεις θέσεων Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη: τηλ. 2108062636 - 7


Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών
Το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ένα αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον σπουδαίο Δανό παραμυθά.
Αφηγήσεις, συζητήσεις, ακούσματα κλασσικής μουσικής και θεατρικό παιχνίδι, θα προσφέρουν στα παιδιά την ιδανική ατμόσφαιρα να εμπνευστούν και να ξαναγράψουν τις ιστορίες του πασίγνωστου παραμυθά, αποκτώντας την προσωπική τους συλλογή και δημιουργία.
Σκοπός των μαθημάτων είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών, η ανταλλαγή απόψεων μέσα στην ομάδα και η καλλιέργεια της έκφρασης του λόγου, προφορικού και γραπτού. Με αφορμή τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν τις δικές τους ιστορίες ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο της έμπνευσης και της δημιουργίας.
Πρόγραμμα:
30 Μαρτίου 2013: "Η βοσκοπούλα και ο καπνοδοχοκαθαριστής" - "Πάνω από τα κεφάλια τους ένα αληθινό αστέρι έριχνε το φως του, σαν να ήθελε να τους φέγγει το δρόμο. Κι εκείνοι, όλο και πιο πάνω σκαρφάλωναν, όλο και πιο πάνω σερνόντουσαν. Όλο ψηλότερα, όλο ψηλότερα..."
6 Απριλίου 2013: "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα" - "Θαυμάσια!" σκέφτηκε ο αυτοκράτορας. "Να η ευκαιρία ν’ ανακαλύψω ποιοι άντρες στο βασίλειό μου δεν είναι κατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν, ποιοι οι σοφοί και ποιοι οι βλάκες..."
13 Απριλίου 2013: "Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι" - "Ένα βράδυ ξέσπασε μια φοβερή καταιγίδα, οι κεραυνοί λυσσομανούσαν, οι αστραπές καταύγαζαν στο σκοτάδι κι είχαν ανοίξει οι ουρανοί..."
Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων "Διαλεχτά παραμύθια"

Σάββατο: 11:30 με 13:30
Κόστος Συμμετοχής: 20€ / μάθημα - 10% έκπτωση σε αδέρφια - 50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας.



Πηγή: http://www.artandlife.gr


Εσείς τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...