Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

HI 5 - Τα φαγητά που μας αρέσουν

Μπορεί να χάσαμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού στο οποίο μας κάλεσε η blogolicious αλλά επανήλθαμε δριμύτερες!
Και μιας και ρωτήσατε ετοιμαστείτε για τις απαντήσεις μας!

Καρπάτσιο μανιταριών 


Το αγαπημένο φαγητό όλων, το TOP φαγητό, το φαγητό που το τρώμε και βαρυστομαχιάζουμε. Η εικόνα τα λέει όλα από μόνη της. Είναι ένα φαγητό που μας φέρνει κοντά στην φύση κοντά στον Νεάντερταλ που κρύβουμε μέσα μας. Τρώγεται αποκλειστικά με βρώμικα χέρια!

Αβγό αλά κοκ, μπρουιγέ με ένεση οξαλίδας και αφρό μοσχοκάρυδου

Εντάξει.. Εδώ τα λόγια είναι περιττά. Είναι ένα φαγητό που εγώ και η Νίκη προτιμάμε για πρωινό γιατί μας χαρίζει δροσερή αναπνοή. Είναι ένα φαγητό αποκάλυψη. Το έμαθε η Νίκη από την προγιαγιά της που πάντα είχε λεπτό ουρανίσκο και το έμαθε και σε εμένα μετά. Προσοχή: η ένεση οξαλίδας πρέπει να εφαρμοστεί στο βάθος του κελύφους, αφού αφαιρέσουμε τη βελόνα και κρατήσουμε το πλαστικό της κάλυμμα. Γιατί μια φορά έκανα το λάθος να μην το κάνω σωστά και χάλασε αυτή η θεσπέσια γεύση!


Βασιλικό καβούρι και πράσα σε στάχτες

Αυτό το φαγητό είναι δικό μου αγαπημένο. Στην Νίκη δεν αρέσει επειδή έχει μέσα καβούρι... τι να πεις, γούστα είναι αυτά... Είναι ο λόγος που έπιασα σπίτι με τζάκι. 500 ευρώ ενοίκιο;;;500! Δεν με χαλάνε καθόλου! Αρκεί να έχει τζάκι και να έχω αγνή στάχτη για τα βασιλικά μου καβουράκια.


Φουά γκρα με μήλα σε κρέμα κασίς

Αχ αυτό το φαγητό είναι το αγαπημένο της κόρης της Νίκης, Αγνής. Πρώτα είπε φουά γκρα και μετά μαμά. Προσοχή στα μήλα, πρέπει να είναι από τις βουνοκορφές του Ολύμπου, οπού πηγαίνουμε συχνά για σκι. Φαντάζομαι όλες ξέρετε τι είναι το κασίς. Μην το μπερδέψετε με το χασίς... Ουδεμία ευθύνη θα έχω!


Least but not last Σούπα μαύρης ελιάς

Υπάρχει κάτι το γήινο σε αυτήν τη φαινομενικά απλή συνταγή που σε κάνεις να νιώθεις οικεία όταν τη δοκιμάζεις. Αυτή την συνταγή όποτε την φτιάχνω συγκινούμε. Σκέφτομαι την γιαγιά μου που είχε ελιές και δυστυχώς δεν ήξερε πως να τις αναδείξει σωστά. Κατά την παρασκευή μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τις ελιές. Όχι τίποτε άλλο αλλά θα δυσκολευτείτε κατά την αφόδευση (με το μπαρντόν...)

Το παραπάνω κείμενο είναι εκδίκηση για όλες αυτές τις φωτογραφίες που ανεβάσατε και μας έκοψε λόρδα! Δεν παραθέτουμε την αληθινή λίστα γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε φαγητά. Τα νοιώθουμε όλα παιδιά μας! 
Φιλιά!

Πηγή: athinorama.gr, elle.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...