Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στην Αθήνα

Οι Απόκριες πλησιάζουν! Οι στολές αγοράστηκαν και περιμένουν να φορεθούν! Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα είναι πάρα πολλές! Διαλέξαμε μερικές που μας "χτύπησαν" στο μάτι και τις παραθέτουμε. 

Πολυκαταστήματα: Είναι ευκολοπρόσιτα, βρίσκεις να παρκάρεις και έχεις εναλλακτικές! Σε πολλούς δεν αρέσουν αλλά με ένα ή παραπάνω παιδιά μαζί είναι ιδανικός προορισμός!

Tα Happy Family Weekends του Athens Metro Mall γιορτάζουν τις απόκριες και υποδέχονται παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών κάθε Σάββατο και Κυριακή όλο τον Φεβρουάριο από τις 11.00 έως τις 16.00 με ελεύθερη είσοδο στον 3ο όροφο του Athens Metro Mall.

Το εμπορικό κέντρο
RIVER WEST για την περίοδο των αποκριών πραγματοποιεί εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους και για κάθε γούστο. Μας άρεσαν όλες αλλά μας τράβηξε το ενδιαφέρον η κόκκινη:)
• Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από τις 12.30-13.30 και από τις 18.30-19.30 θα πραγματοποιηθεί το «Γαιτανάκι της Αποκριάς», ένα βιωματικό θεατρικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, πολύ χορό και παιχνίδι. 

• Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, θα αναβιώσει η Αθηναϊκή Αποκριά! Από τις 13.00-14.00 και από τις 18.00-19.00, ηθοποιοί και μουσικοί ντυμένοι με αποκριάτικες παραδοσιακές στολές και με τη συνοδεία οργάνων όπως γκάιντα, κλαρίνο, βιολί, κιθάρα, νταούλι, γεμίζουν τους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου, χορεύοντας και τραγουδώντας. 


• Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου στις 12.30, η Τζένη Παπαδημάτου και η ομάδα «teatro-theama» θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Γλυκοζαχαρούληδες…. το πνεύμα των γενεθλίων», μία θεατρικοποιημένη παράσταση με ηθοποιούς, φανταστικά σκηνικά, χρωματιστά κοστούμια και ζωντανή μουσική. Στη σκηνή θα ανέβει ο Διονύσης Σχοινάς για να τραγουδήσει παρέα με τους μικρούς φίλους, ενώ θα παρευρεθεί επίσης η Καίτη Γαρμπή, ο Τάσος Χαλκιάς, η Θάλεια Προκοπίου, η Αρετή Ζαχαριάδου και ο Νίκος Αξιώτης. 


• Οι αποκριάτικες δράσεις κορυφώνονται το Σάββατο, 1η Μαρτίου, με ένα ξέφρενοαποκριάτικο πάρτι. Μια ομάδα από 11 χορευτές και 1 DJ σπεσιαλίστα της λάτιν μουσικής θα «ξεσηκώσει» το RIVER WEST για να σας παρασύρει στους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάς. Από τις 13.00-18.00 το πρόγραμμα έχει μόνο χορό (Salsa, Mambo, Cha-cha-cha, αργεντίνικο Τango κτλ) 

και το Athens Heart
Μουσεία: Εναλλακτική πρόταση που θα ενθουσιάσει τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που θα δούνε και το μουσείο!
Τις Κυριακές 16, 23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2014 το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σας περιμένει να ζήσετε την εορταστική ατμόσφαιρα των φετινών Αποκριών.


• Κατασκευή αποκριάτικων μασκών
Διαλέξτε το αγαπημένο σας ζώο και κάντε το μάσκα.
• Αποκριάτικο γαϊτανάκι
Κίνηση, μουσική, χορός, παιχνίδι με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
• Μάγος Δρυίδης
Ο μάγος συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με τις ταχυδακτυλουργικές του εκπλήξεις.
Το σχολείο του Δάσους

Ένα τεράστιο βελανίδι έπεσε στο κεφάλι του δάσκαλου και ξέχασε ότι ήξερε. Τα παιδιά τον βοηθούν να θυμηθεί ότι δεν θυμάται.

• Παρέλαση των ζώων
Μία κεφάτη παρέλαση με το λιοντάρι, τη τίγρη, την αρκούδα και τον λαγό.
• Face painting
Μεταμορφωθείτε σε λεοπάρδαλη, πεταλούδα, αρκούδα, χελώνα και όχι μόνο.
• Καφέ – εστιατόριο Αμμωνίτες
Λιχουδιές και γεύματα που συμπληρώνουν την όμορφη ημέρα. 
Χώρος: Κέντρο ΓΑΙΑ,  Ώρες: 10.30-15.00, Εισιτηρια: 5€ (περιλαμβάνει το αποκριάτικο πρόγραμμα και τις δύο μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου), Παιδιά έως 2 ετών δωρεάν είσοδος

Και είναι να μην ξεκινήσουμε τα τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, καλλιτεχνικούς χώρους! Δεν θα σας φτάνουν τα ΣΚ για να τα κάνετε όλα!

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ολοήμερο ξεφάντωμα με μουσική, παιχνίδια και αποκριάτικα εργαστήρια.
12.00-16.00 Εργαστήρι «Από την κορφή ως τα νύχια....μεταμόρφωση!»
Στο εργαστήρι αυτό οι μικροί φίλοι τρυπώνουν στο ζωικό βασίλειο…φορούν πατουσάκια και αφήνουν τα ίχνη τους στον «Ελληνικό κόσμο». Φτιάχνοντας μόνοι τους τις δικές τους πολύχρωμες πατούσες για τα χέρια και τα πόδια, μεταμορφώνονται σε δράκους μέχρι και λιοντάρια με σκοπό να μιμηθούν από τα πιο χαριτωμένα ως τα πιο άγρια ζώα.
Τιμή: 3 ευρώ 

12.00-16.00 Εργαστήρι «Απόκριες αλα ιταλικά»

Φέτος οι απόκριες θα έχουν αέρα θεατρικό γεμάτο πούπουλα, πούλιες και μεγάλες μύτες. Η ιταλική κωμωδία εμπνέει τα παιδιά που δημιουργούν μάσκες βενετσιάνικες για να στολίσουν ή να κρύψουν τα πρόσωπά τους. Εμπνευσμένα από το καρναβάλι της Βενετίας θα φτιάξουν τη μάσκα τους και θα τη διακοσμήσουν.
Τιμή: 4 ευρώ 

12.00-16.00 Εργαστήρι «Ήρθαν οι απόκριες διάλεξε αξεσουάρ» 

Με αξεσουάρ για όλα τα γούστα τα παιδιά κάνουν έξυπνες και γρήγορες χειροποίητες μεταμφιέσεις μέσα σε δευτερόλεπτα. Με μία μόνο κίνηση βγάζουν μούσια ή μουστάκια, βάζουν γυαλιά, φορούν καπέλα και ότι άλλο φανταστούν…
Τιμή: 3 ευρώ 
Ενιαίο εισιτήριο για το σύνολο των εργαστηρίων: 8 ευρώ

Στο αγαπημένο μας Παίξε-Γέλασε, καθημερινά τα απογεύματα.

ΤΡΙΤΗ 18/2: Την δική μου μάσκα θα δημιουργήσω, τη φαντασία μου θα αφήσω και ό,τι θέλω θα κολλήσω! (κατασκευή)
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/2: Με σκουπόξυλο πετάει, μαύρα ρούχα συνήθως φοράει! Καπέλο μυτερό και φίλτρο μαγικό. (κατασκευή)
ΠΕΜΠΤΗ 20/2: Τσικνοπέμπτη! Ήθη έθιμα και παραδόσεις. Πως ένα απλό χαμπουργκεράκι μετατρέπεται σε γουρουνάκι;;; Ααα θα έχει και γαϊτανάκι! (δημιουγική μαγειρική)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2: Μάγος έρχεται παιδιά, Όναρ είναι το όνομα του, θα μας τρελάνει με τα μαγικά του!!! Μυστικά και κόλπα έχει πολλά… Φωτιές, εξαφανίσεις… και ένα τραπέζι που θα πετάξει ψηλά!!!
Εισιτήριο εισόδου: 7,00 ευρώ το παιδάκι.
ΤΡΙΤΗ 25/2: Γαντόκουκλα θα φτιάξω και ό,τι νιώσω θα εκφράσω, με τον τρόπο το δικό μου, είναι σίγουρο πως θα γελάσω! (κατασκευή)
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2: Χαρταετό μεγάλο θα φτιάξουμε… να πάμε να πετάξουμε, στον ουρανό ψηλά θα φτάσουμε!!!(κατασκευή )
ΠΕΜΠΤΗ 27/2: Χαρτοπόλεμος απαγορευμένος αλλά και τόσο λατρεμένος. …….;;; (απόρρητο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/2: Λαγάνα ζυμώνουμε μαζί για να υποδεχτούμε την Κυρά Σαρακοστή! (Παραδοσιακή συνταγή).
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3: Αποκριάτικο πάρτι μασκέ Παίξε Γέλασε!!!Μασκαρευτείτε, ντυθείτε, αφεθείτε… και ελάτε να περάσουμε μαζί μια ξέφρενη τρελή αποκριά! Κέφι, χορός, εκπλήξεις!
Τι; Ξεχάσαμε να φτιάξουμε μαρτάκια; – Όχι… Θα έχουμε για όλα τα παιδάκια! 

Όλες οι δραστηριότητες ξεκινούν 18:30.

Περιμένουμε στα σχόλια σας τις δραστηριότητες που σας κέντρισαν το ενδιαφέρον!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...