Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Παιδικό Θέατρο με την Αγνή - Το μυστικό του βασιλιά

Την Κυριακή πήγαμε με την Αγνή σε μια ακόμα θεατρική παιδική παράσταση. Είναι η τέταρτη θεατρική παράσταση που βλέπουμε και κάθε μια είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη. Κάθε παράσταση έχει ένα τελείως διαφορετικό τρόπο να μαγνητίζει και προσελκύει τα παιδιά - και τους μεγάλους - και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Άλλες με φανταχτερά κουστούμια και σκηνικά, άλλες με την ένταση της ιστορίας και άλλες πάλι με την ερμηνεία των ηθοποιών και την παρέμβαση των παιδιών.

Αυτή τη φορά πήγαμε στο θέατρο Άνεσις όπου παιζόνταν το "Το μυστικό του βασιλιά" του Βασίλη Μαυρογεωργίου σε σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα. 
Το απόλαυσε τόσο η Αγνή, όσο και εγώ! 


Δεν είναι διαδραστική παράσταση, ούτε να έχει παραμυθένια σκηνικά και φανταχτερά κουστούμια, όμως το αποτέλεσμα ήταν ξεχωριστό. Όλοι οι ηθοποιοί με τις ερμηνείες τους κατάφεραν να μας ταξιδέψουν. Η ιστορία ήταν ένα υπέροχο παραμύθι με φαντασία, ευρηματικότητα και αναπάντεχο τέλος.
Στην αρχή νόμιζα ότι τα λιτά σκηνικά και η απουσία εφέ δεν θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον και την προσοχή της Αγνή και γρήγορα θα βαριόταν. Αντίθετα, από την αρχή της παράστασης παρακολουθούσε ήσυχη και καθηλώθηκε από τη μουσική και το τραγούδι των ηθοποιών. Κοιτούσε καλά καλά όσα διαδραματίζονταν και απολάμβανε την παράσταση. Το γεγονός όμως ότι ήταν διάρκειας 1,5 ώρας, την κούρασε κατά το τέλος και φύγαμε (πρόλαβα βέβαια να δω το τέλος της ιστορίας!).


Η ιστορία:
Ένας βασιλιάς που δεν μπορεί να αγαπήσει! Ένας βασιλιάς με μια καρδιά που δεν αγαπά! Η καρδιά του πάγωσε μια και καλή και δεν νιώθει πλέον καθόλου ζεστασιά. Δεν αγαπά ούτε τα κουτάβια, ούτε τις βόλτες, ούτε το φαγητό ούτε καν τους άλλους ανθρώπους γύρω του. Κανέναν! Για αυτό και άκαρδος καθώς είναι, έκλεισε στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι, στα έγκατα της γης, το κορίτσι που το φωνάζουν «σαμιαμίδι», τον αιώνια αφηρημένο ιππότη «καταστροφέα», την τεράστια γυναίκα με το παρατσούκλι «η αρκούδα», και τον ίδιο του τον τροβαδούρο. Αν δε βρουν μια απάντηση στο πρόβλημά του δεν πρόκειται να ξαναδούν το φως της μέρας. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ίδιος ο βασιλιάς «κλείσ' τους σε ένα μπουντρούμι και για να κερδίσουν την ελευθερία τους γίνονται πιο έξυπνοι κι από επαγγελματία σοφό. Κι επιπλέον σου κάνουν και τη δουλειά σου τζάμπα...». 
Άκαρδος βασιλιάς είναι αυτός, κάτι θα ξέρει... 

Θέατρο Άνεσις
Λεωφ. Κηφισίας 14,Αμπελόκηποι
Τηλ : 2107488881
Παραστάσεις: Κυριακή 11.30 π.μ.
Τιμή : € 6
Πηγές: athinorama.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...