Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Είναι επίσημο! Η μαμάδες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους μπαμπάδες επειδή δουλεύουν περισσότερο!

Εντάξει το είπε το Yahoo! Τι άλλο θέλετε; Ακολουθεί το αποτέλεσμα της έρευνας σε ελεύθερη μετάφραση.
Οι επιστήμονες λέει επιβεβαίωσαν, αυτό που οι γονείς χρόνια υποπτευόντουσαν. Ότι δηλαδή η μαμάδες δουλεύουν πιο σκληρά από τους πατεράδες. (Ακούτε;;;)
Έτσι όχι μόνο το να είσαι γονιός είναι δύσκολη δουλειά, αλλά η μαμάδες κάνουν περισσότερη δουλειά από το έτερον ήμισυ τους και χρειάζονται λέει κάπου 20 λεπτά περισσότερο ύπνο για να αναπληρώσουν την ενέργεια που χρησιμοποιούν.
Και δεν είναι η μητρότητα που μας εξουθενώνει. Οι μαμάδες παραδέχονται ότι νοιώθουν να τις κουράζουν, η δουλειά τους, οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα του παιδιού.


Η αμερικάνικη έρευνα χρήσης χρόνου
έλεγξε πως μοιράζουν τον χρόνο τους οι γονείς και πόσο τους κούρασαν ή τους αποζημίωσαν οι δραστηριότητες και βρήκαν ότι παρόλο που οι μπαμπάδες ασχολούνται με το σπίτι πιο πολύ απ'ότι έκαναν πριν 50 χρόνια, οι ρόλοι παραμένουν απαρχαιωμένοι.

Γενικά οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε δουλειές του σπιτιού και στην φροντίδα των παιδιών απ'ότι οι άντρες, ενώ οι άντρες ξοδεύουν χρόνο για την εργασία τους. Και για τον χρόνο που περνάνε με τα παιδιά τους, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες αναλαμβάνουν διαφορετικά κομμάτια. Οι μαμάδες αλλάζουν πάνες, τα κάνουν μπάνιο, τα ταΐζουν, τα ντύνουν, τα κοιμίζουν και οργανώνουν τις δραστηριότητές τους. Οι μπαμπάδες παίζουν μαζί τους και κάνουν καμιά δουλειά του σπιτιού, όπως συντήρηση και επιδιόρθωση(και μετά εμείς καθαρίζουμε τον χαμό τους...) και όχι μαγείρεμα και καθάρισμα.
Οι ειδικοί που μελετάνε τα αποτελέσματα της έρευνας λένε ότι οι μαμάδες νοιώθουν πιο κουρασμένες γιατί είναι multi-tasking! Νοιώθουν ότι οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα των παιδιών είναι πιο σημαντικά απ'όσο νομίζουν οι μπαμπάδες, και γιαυτό καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια σε αυτά.

Έτσι παρόλο που επαληθεύεται ένα παλιό κλισέ, οι μαμάδες κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν την μπάλα. Και σαν αποτέλεσμα υποφέρουν. Νοιώθουν πολύ πιο κουρασμένες από τους άντρες σε όλους τους τομείς της ζωής τους, παρόλα αυτά δεν σταματούν γιατί πρέπει να μαγειρέψουν, να σκουπίσουν, να βάλουν τα χαλιά κλπ κλπ.

Έτσι αντί να ολοκληρώνουμε τις λίστες με αυτά που έχουμε να κάνουμε, που μας οδηγεί στην εξόντωση, ίσως πρέπει να αλλάξουμε το ξυπνητήρι, να γυρίσουμε πλευρό και να κοιμηθούμε λίγο ακόμη.

Ακούτε μπαμπάδες; Το yahoo το λέει, μην παραπονιέστε λοιπόν, καταλάβετε μας και φέρτε μας κανένα κυριακάτικο πρωινό στο κρεββάτι, αφού μας αφήσετε να κοιμηθούμε λίιιγο παραπάνω.

Πηγή: yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...