Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Θέατρο - Θα φάμε τα μουστάκια μας…

Χθες πήγαμε με την Αγνή στο θέατρο.

Είδαμε την παιδική παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας» από τη θεατρική εταιρία ΜΠΟΕΜ στο studio Μαυρομιχάλη.

Ήμουν λίγο διστακτική γιατί η παράσταση απευθυνόταν σε παιδιά από 5 ετών και άνω ενώ η Αγνή είναι μόλις 22 μηνών. Η προηγούμενη θεατρική μας εμπειρία ήταν το καλοκαίρι που πέρασε, όπου η Αγνή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την παράσταση. Μάλιστα τότε αγοράσαμε και το βιβλίο της παράστασης οπότε ακόμα διαβάζουμε την ιστορία.
Όμως τώρα ήταν μια άλλη παράσταση, η Αγνή μεγάλωσε και δεν ήμουν σίγουρη αν θα αντέξει να παρακολουθήσει όλη την παράσταση.
Τελικά όλα πήγαν μια χαρά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ήταν ήρεμη, παρακολουθούσε με προσοχή, χόρευε όταν η μουσική δυνάμωνε και κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος!



Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου! Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, οι γάτοι και τα ποντίκια, θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί τους: ο Ζεράρ, ο αρχηγός των γάτων, και ο Μήτσος, ο αρχηγός των ποντικιών. Όμως, τόσο οι χαρακτήρες, όσο και οι αντιδράσεις τους λίγο πριν το μεγάλο αγώνα, προκαλούν το γέλιο και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο μάλλον κατά λάθος βρέθηκαν στην θέση του αρχηγού..!

Πρόκειται για μια αστεία ιστορία, με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων και υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού. Στην παράσταση, το φαγητό κατέχει κεντρική θέση: με ανάλαφρη διάθεση, αλλά και καθαρότητα, παρουσιάζεται η έλλειψη τροφής ως σημαντικότερη συνέπεια αυτού του πολέμου.

Ακόμα τονίζεται η λανθασμένη διαχείριση των αγαθών. Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και, αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν. Όμως, όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ, οι δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν ότι «όσο διαφορετικοί και αν φαίνονται οι άλλοι, κάποιες στιγμές είναι ακριβώς ίδιοι με σένα».

Και όλα αυτά ειπωμένα με πολύ χιούμορ και ξεσηκωτική μουσική!
 
Κόστος εισιτηρίου: 7€, 5€ (μειωμένο)
Προγραμματισμένες παραστάσεις
κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ, στις 15:00.
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια Αθήνα,
Τηλέφωνο επικοινωνίας : +30 210 64 533 30
Κινητό επικοινωνίας : +30 698 27 921 04

Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Πηγές: http://www.zougla.gr, http://www.radioact.gr, http://ntoremiradio.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...