Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Γενέθλια - Η Αγνή έγινε 5 χρονών!



Κάπου στα μέσα Ιανουαρίου η Αγνή έγινε 5! Βρε, πως περνάει ο καιρός!(;) Είμαι βέβαιη πως δεν είναι μόνο δική μου διαπίστωση... Η Αγνή έγινε 5, πάει στο προνήπιο, ανεβαίνει σε μεγάλες σκηνές για να παρουσιάσει τη δουλειά που κάνει με τη χορωδία στην οποία συμμετέχει και ο καιρός περνάει αφήνοντας πίσω του ευτυχισμένες και ξεχωριστές στιγμές!
Κάθισα απόψε το βράδυ να γράψω επιτέλους αυτήν την ανάρτηση, γιατί θα φτάσει Πάσχα και ακόμα θα μένει στα drafts. 
Φέτος η Αγνή για πρώτη φορά έσβησε 2 φορές κεράκια. Μια στο σχολείο της με τη συντροφιά των συμμαθητών και δασκάλων της και μια στο σπίτι με τους νονούς της και πολύ πολύ κοντινούς συγγενείς. Το γεγονός ότι τα γενέθλιά της είναι ακριβώς μετά την περίοδο των Χριστουγέννων και οι ετοιμασίες για το παρτυ πρέπει να συμπέσουν με τις γιορτές με δυσκολεύει αφάνταστα... και τελικά δεν έκανα ένα μεγάλο πάρτυ όπως τα προηγούμενα χρόνια [1], [2], [3],& [4] αλλά 2 μικρά.

Ωστόσο, μέσα στο μυαλό μου υπήρχαν ιδέες και έπρεπε πάση θυσία να υλοποιηθούν. Με ένα τόσο δημοφιλές θέμα σαν το "Frozen" είχα ένα ευρύ φάσμα από ιδέες και προτάσεις για να υλοποιήσω.
Αυτές βέβαια δουλεύονταν από καιρό στο μυαλό μου και στον υπολογιστή μου... 

Πάρτυ #1
Μιας και ένα το πάρτυ θα γινόταν στο σχολείο, έπρεπε να ετοιμάσω κάτι ξεχωριστό για τους φίλους της. 
Οι στοιχεία που έπρεπε να συνθέσω ήταν οι χιονόμπαλες, τα γάντια, οι καραμέλες, το γαλάζιο και παιχνιδάκια.
Οι χιονόμπαλες και οι καραμέλες συνδυάστηκαν με τα crispy περλέ σιελ κουφέτα Χατζηγιαννάκης. Τα οποία έγιναν Frozen Snowball Candies!




Και οι χιονόμπαλες θέλουν γάντια!


Και πολλά πολλά παιχνίδια!!


...και για τα κορίτσια και για τα αγόρια!


Και ήθελα μια τούρτα διαφορετική, ιδιαίτερη και εντυπωσιακή! Και η Αγνή ήθελε οπωσδήποτε η τούρτα της να έχει φιγούρα Έλσας... Και που το δύσκολο;(!)
Παρήγγειλα 25 cup-cakes και έφτιαξα μια τεράστια τούρτα χιονονιφάδα!



Είχε πολύ πλάκα ο ζαχαροπλάστης, ο οποίος είναι εξαιρετικός μάστορας, χρησιμοποιεί αγνά υλικά φτιάχνοντας τέλεια γλυκά... όμως έπρεπε να δείτε το βλέμμα του όταν του είπα:
  • Θέλω 25 cup-cakes με γαλάζια γαρνιτούρα για την κόρη μου!
  • Σε μπλε αποκλειστικά χαρτάκια!
  • Να γίνουν μια χιονονιφάδα και μάλιστα να κολληθούν στη βάση για να μην έχουμε ατυχήματα!
Η πρώτη του αντίδραση ήταν στο χρώμα. Αφού είναι κορίτσι τι τα θέλει τα μπλε;;; χα χα χα Εδώ γελάμε - γιατί όπως ξέρετε εκ πείρας όλες οι κοριτσομάνες, μετά το Frozen και την Έλσα όλα τα κορίτσια φορούν και γαλάζια!
Η επόμενη αντίδραση του είχε να κάνει με το που θα τα βάλει σαν χιονονιφάδα αφού δεν είχε τόσο μεγάλο δίσκο. Αλλά η crafter μάνα έδωσε τη λύση! Μακετόχαρτο! Αρκετά μεγάλο, στέρεο και χοντρό!
Φεύγοντας και αφού νόμιζα ότι ήμουν αρκετά σαφής για το τι και πως το θέλω, συμπλήρωσε: Πάνω τους να βάλω πολύχρωμα καραμελάκια;
Έβλεπα την τούρτα που είχα στο μυαλό μου να καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα... ΟΧΙΙΙΙΙ μεγαλύτερο και από αυτό του Μεταξά (ας μην αναφερθώ σε αυτό του δημοψηφίσματος καλύτερα...). ΌΧΙΙΙ!

Τελικά όλα έγιναν όπως τα είχα φανταστεί και ακόμα καλύτερα συνυπολογίζοντας την τέλεια γεύση τους! Ουφφφφφ.....

Πάρτυ #2
Πάρτυ στο σπίτι χωρίς γιρλάντα και στολισμό γίνεται; Δεν γίνεται.Τι κι αν ήμασταν οι πολύ πολύ κοντινοί. Το πάρτυ είναι πάρτυ και επιβάλλεται η ανάλογη και επί του θέματος διακόσμηση.
Σχεδίασα και εκτύπωσα μια γιρλάντα όπως ακριβώς την ήθελα και την κρέμασα στο σύνηθες σημείο στο σαλόνι. Για να την κατεβάσετε, δείτε το τέλος της ανάρτησης.



Έφτιαξα καδράκια "Thank you snow much!" μεσα στο θέμα.
Θα τα βρείτε κι αυτά στο τέλος της ανάρτησης.

Και η Αγνή ντυμένη Έλσα έσβησε τα κεράκια της (εννοείτε η τούρτα θα είχε φιγούρα Έλσα!).



Και να και η καθιερωμένη ξύλινη δημιουργία του μπαμπά με την εικαστική επέμβαση της μαμάς!
(αν δεν θυμάστε από τα περασμένα γενέθλια δείτε εδώ [1], [2], [3], [4])
Το 5 σε Frozen Edition!




Και μερικές αφίσες που έφτιαξα για να διακοσμήσω το δωμάτιο της Αγνής!




Πολύ χάρηκα που γράφοντας αυτό το post θυμήθηκα λεπτομέρειες από τα φετεινά γενέθλια και το καρδιοχτύπι μου μέχρι να πάρω στα χέρια μου την τούρτα χιονονιφάδα...

Για να κατεβάσετε το "Thank you snow much!", πατήστε εδώ!
Για να κατεβάσετε τα σημαιάκια, πατήστε εδώ!
Για να κατεβάσετε τις αφίσες πατήστε εδώ [1], [2], [3].


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...