Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Παιχνίδι Αριθμών: Ένα Μεγαλύτερο & Ένα Μικρότερο (+Εκτυπώσιμο)


Με την Αγνή συνεχώς παίζουμε, κατασκευάζουμε, διαβάζουμε, μαγειρεύουμε, τραγουδάμε! Μπορεί να μην σας δείχνω πια εδώ τα παιχνίδια μας ή τις κατασκευές μας αλλά κάποιες καλές συνήθειες δεν κόβονται!
Της αρέσουν πολύ τα παιχνίδια γνώσεων και αναζητά τέτοιου είδους παιχνίδια. Κι εγώ ως μαμά χαίρομαι γιατί μαθαίνει παίζοντας και διασκεδάζοντας!!! Επίσης της αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζει!
Συνδύασα λοιπόν τα δύο και έφτιαξα αυτό το παιχνίδι μαθηματικών.


Παίζεται με ένα ζάρι και χρώματα (όσα οι παίχτες) και στόχο έχει να μπορεί ο παίχτης να αναγνωρίσει τον αριθμό που έτυχε στο ζάρι και να βρει τον μικρότερο και τον μεγαλύτερο αριθμό του. Μπορούν να παίξουν περισσότεροι από 2 παίχτες.



Οι κανόνες είναι οι εξής:
  • Κάθε παίχτης διαλέγει ένα χρώμα.
  • Ο πρώτος παίχτης ρίχνει το ζάρι και χρωματίζει ένα εξάγωνο που είναι κατά ένα μεγαλύτερο και ένα κατά ένα μικρότερο από τον αριθμό στο ζάρι.
  • Το παιχνίδι συνεχίζει μέχρι όλα τα εξάγωνα χρωματιστούν. Ο παίχτης με τα περισσότερα χρωματιστά εξάγωνα κερδίζει!
Καθώς είμαι στον υπολογιστή και ετοιμάζω το παιχνίδι αυτό, η Αγνή με παρακολουθεί και ανυπομονεί να το ολοκληρώσω για να παίξουμε.
Αγνή: Μαμά... πότε θα το εκτυπώσεις να παίξουμε;
Εγώ: Μισό λεπτό να γράψω τους κανόνες...
Αγνή: Να γράψεις να μην κλέβουμε και να περιμένουμε τη σειρά μας! Δεν είναι καθόλου σωστό να παίζει κάποιος όταν δεν είναι η σειρά του!


Για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ << ΕΚΠΤΥΠΩΣΙΜΟ>>.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...