Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

DIY - Easter Bonnet


Έχετε ακούσει για τo Easter Bonnet;
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ φέτος το έμαθα, όταν κλήθηκα να ετοιμάσω ένα για το Easter Bonnet Parade που θα γινόταν στο σχολείο της Αγνής. Αυτή κι αν είναι πρόκληση για τη μαμά!!!

Εννοείται google-ara, έψαξα στο pinterest, στο YouTube και όπου αλλού φανταστείς για να πάρω ιδέες και να δω τι είναι και τι θα ετοιμάσουμε με την Αγνή.

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, η μόδα του Easter Bonnet ήρθε χάρη στο Πάσχα, μιας γιορτής που σηματοδοτεί την άνοιξη ως την κατάλληλη στιγμή για ανανέωση. Στη νηστεία της Σαρακοστής, οι γυναίκες εκκλησιάζονται και θέλουν να αναδείξουν τα νέα ανοιξιάτικα ρούχα τους, συμπεριλαμβανομένων και των καπέλων τους.

Ωστόσο το έθιμο του Easter Bonnet απογειώθηκε τη δεκαετία του 1870 με την παρέλαση του Πάσχα στην Νέα Υόρκη. Στην 5η λεωφόρο στο Μανχάταν, γυναίκες και άντρες ντυμένοι στην τρίχα, καμαρώνουν και επιδεικνύουν τα καπέλα τους αναβιώνοντας κάθε χρόνο το Easter Bonnet Parade.

Και μετά τη σύντομη ιστορική αναφορά... πίσω στα δικά μου!
Αγόρασα ότι μικρό πασχαλινό βρήκα, ένα ψάθινο καπέλο, το πιστόλι σιλικόνης μου, έφερα και ενισχύσεις τη νονά της Αγνής και εννοείται την Αγνή και ξεκινήσαμε...


Πρώτα φτιάξαμε ένα λαγό!


Και μετά διακοσμήσαμε τον περίγυρο του καπέλου με λαγουδάκια, λουλουδάκια, πασχαλίτσες...


Μια φωλίτσα με αβγουλάκια...



Και η Αγνή δεν ανυπομονούσε να το βάλει...



Και μιας που λόγω ίωσης (μιας από όλες που έχουμε περάσει φέτος) δεν παρευρέθηκε στο Easter Bonnet Parade του σχολείου με το Πασχαλινό Καπέλο της... ας το φορέσει στο Egg Hunting την ημέρα του Πάσχα! Εμείς έτσι κι αλλιώς διασκεδάσαμε και ευχαριστηθήκαμε κατά τη διάρκεια της διακόσμησής του!

Και ναι!!!
Put your bonnets on to celebrate Spring
Have an Egg-cellent day. Have an Egg-cellent day.
Have an Egg-cellent day. All together.


Καλό Πάσχα σε όλους!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...