Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Friday Play Date #24



Καλημέρα, καλημέρα!!! Σήμερα, είναι το 24ο Friday Play Date και σας έχω ένα παιχνίδι διαφορετικό. Ένα παιχνίδι που απαιτεί φαντασία τόσο από εσας, όσο και από το/τα παιδί(ά) σας. Είναι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και ανακάλυψεων που παίζεται μέσα στο σπίτι.

Χρειάζεται λίγη προετοιμασία από εσάς, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο - στο τέλος θα σας πω κι ένα κολπάκι, ώστε να γίνει ακόμα πιο εύκολη η προετοιμασία!!!

I spy in the House


Προετοιμασία/ Οδηγίες


  • Παίρνουμε τη φωτογραφική μας μηχανή και τραβάμε λεπτομέρειες από αντικείμενα στο σπίτι. Για παράδειγμα ένα μέρος κάποιου παιχνιδιού, μια μικρή λεπτομέρεια από κάποιο πίνακα ή φωτογραφία, το μισό από ένα διακοσμητικό αντικείμενο, το μοτίβο σε κάποια κουρτίνα και ότι άλλο βάζει ο νους σας. 
  • Τυπώνετε τις φωτογραφίες και τις δίνεται μια μια στο παιδί για να αναζητήσει και να εντοπίσει το εικονιζόμενο αντικείμενο μέσα στο σπίτι. 
  • Μπορούμε να στερεώσουμε στα αντικείμενα μικρά χαρτάκια με μηνύματα επιβράβευσης ή ακόμα μικρά γλυκίσματα...ποιο μικρό δεν θα είχε κίνητρο για ένα γευστικό παιχνίδι;;;

Μπορείτε να το κάνετε όσο εύκολο ή δύσκολο θέλετε... Αν είναι πολύ μικρά τα παιδιά ίσως θα μπορούσατε να τραβήξετε και ολόκληρο το αντικείμενο και απλώς να το αναζητήσει και να το εντοπίσει μέσα στο σπίτι.

Ένα δείγμα από τις εικόνες που έδωσα στην Αγνή φαίνεται εδώ:


Και το παιχνίδι ξεκινάει!!!

Η Αγνή χαιρόταν τόσο πολύ όταν έβρισκε τα αντικείμενα. Έβλεπε τις φωτογραφίες και έτρεχε από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μου δείχνει τα ευρήματά της. Και με το επιβεβαίωνα ότι ήταν σωστή περίμενε για την επόμενη φωτογραφία με ενδιαφέρον.

Τη μικρή αυτή γατούλα τη βρήκε στο τρενάκι αυτοκόλλητο στην ντουλάπα στο δωμάτιό της!


Αυτά τα προβατάκια, τα βρήκε στο καδράκι που έχω στην κουζίνα μου, δώρο στο γάμο μου από κάτι φίλους από τη Σουηδία. Μου είχαν πει μάλιστα ότι είναι ενός γνωστού σε εκείνους ζωγράφου! (τα σημαιάκια είναι από την τούρτα της Αγνής όταν έκλεισε τα 2!)
Ήταν λίγο δύσκολη η αναζήτηση αυτή αλλά με λίγη βοήθεια και την προτροπή μου ότι βρίσκεται στην κουζίνα τα κατάφερε!

Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο ψάρι - διακοσμητικό στο σαλόνι του σπιτιού.


Από την εικόνα αριστερά, η Αγνή αμέσως κατάλαβε ότι είναι σχέδιο από την κουρτίνα στο δωμάτιό της!

Με τη λεπτομέρεια αυτή δυσκολεύτηκε λίγο, Στην αρχή με πήγε στην κρεβατοκάμαρα να μου δείξει το πορτατίφ που έχει μεταλλικό σκελετό. της έδειξα πάλι την πρώτη εικόνα και συνέχισε την αναζήτηση... βρήκε τελικά ότι είναι τα φαναράκια σε μια γωνιά στην είσοδο του σπιτιού!
Μιας και στην πρώτη φωτογραφία το συννεφάκι είναι χαρακτηριστικό, βρήκε αμέσως ότι είναι μέρος από τα αυτοκόλλητα στον τοίχο του δωματίου της!


... και αυτό λεπτομέρεια από το καδράκι που ζωγράφισε η νονάς της με τα χαρακτηριστικά της γέννησής της.

Αυτό είναι στο μπάνιο μας. Μια μαμά πάπια με τα μικρά της που χρησιμοποιείται για να βάζεις τις οδοντόβουρτσες.
Τέλος, αυτό είναι ένα αναμνηστικό μαγνητάκι από τη Νέα Υόρκη. Δεν περίμενα να το βρει, γιατί βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων πάνω στο ψυγείο μας. Τελικά όμως το αναγνώρισε και με πήγε κατευθείαν στην κουζίνα!


Με αυτό το παιχνίδι πραγματικά εξεπλάγην, πόσο καλά μπορούσε η Αγνή να εντοπίζει αντικείμενα από τις διάφορες λεπτομέρειές τους. Βέβαια, είναι ένα παιδί παρατηρητικό, από πολύ μικρή τόνιζε και στεκόταν στη λεπτομέρεια, οπότε νομίζω αυτό βοήθησε πολύ στο να απολαύσει και να χαρεί με το παιχνίδι αυτό.
Μάλιστα, μετά την τελευταία φωτογραφία μου ζήτησε και "Επόμενη!"
Και χτες το βράδυ, ήθελε να παίξουμε πάλι με τις φωτογραφίες!!! Πρέπει μαλλον να ετοιμάσω κι άλλες φωτογραφίες με λεπτομέρειες... 

Πως σας φαίνεται το παιχνίδι αυτό; Θα το παίξετε με τα δικά σας παιδιά;


Κολπάκι!
Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία της εκτύπωσης φωτογραφιών, μπορείτε να πάρετε τις φωτογραφίες με το κινητό σας και να τις δείξετε στο παιδί από αυτό. Ε... τι λέτε δεν έγινε αμέσως πιο απλό και εύκολο;;; Έτσι θα το κάνω κι εγώ αυτή τη φορά!

Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...