Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η ιστορία της Hello Kitty - Μέρος #1


To 1974 η Hello Kitty δεν είχε όνομα. Ήταν μια καθιστή γατούλα με ένα κόκκινο φιόγκο στο αριστερό της αφτί. Σύντομα όμως αγαπήθηκε από τους Ιάπωνες και έγινε αμέσως ένας διάσημος χαρακτήρας.





Το 1975 η γατούλα απέκτησε το όνομά της. Λανσαρίστηκε σαν Hello Kitty, καθώς παρουσιάστηκε στο κοινό και η οικογένειά της. Τότε κυκλοφόρησε και ένα μικρό πορτοφολάκι με κεντημένη τη Hello Kitty στο πλάι.




 
Το 1976, η εταιρεία Sanrio έγινε ο κύριος διανομέας και κάτοχος της Hello Kitty. Δημιούργησε τη νέα όρθια πόζα της Hello Kitty.





Το 1977, εταιρεία Sanrio σχεδιάζει ακόμα μια νέα πόζα, τη Hello Kitty να πετάει σε αεροπλάνο. Μικρά παιδιά, μεγαλύτεροι μαθητές ακόμα και ενήλικες όλοι τους αγάπησαν το νέο σχέδιο!




Το 1978, η Hello Kitty σχεδιάζεται να καβαλά ένα δελφίνι καθώς επίσης και να οδηγεί ένα αυτοκίνητο σε διάφορα μέρη και με νέα χαριτωμένη γκαρνταρόμπα!





Το 1979, κάνουν την εμφάνισή τους ο παππούς και η γιαγιά της Hello Kitty!






Το 1980, η Hello Kitty ξεκινά να παίζει αθλητικά παιχνίδια! Η Hello Kitty σχεδιάζεται να κρατά μια ρακέτα και μια μπάλα, και φορά ένα χαριτωμένο μπλουζάκι. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφορούν και πωλούνται πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφιακά ρολόγια!



 
Το 1981, τα είδη με Hello Kitty επεκτείνονται σε φωτογραφικές μηχανές, τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες μάλιστα αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. την ίδια χρονιά προβάλλεται η η πρώτη ταινία με τη Hello Kitty "Η Hello Kitty και η νέα ομπρέλα της Mimi".



Το 1982, η εξωτερική μαύρη γραμμή της Hello Kitty εξαφανίζεται! Η Sanrio το κάνει αυτό, για να μπορεί να φτιάξει εικόνες φόντου με τη Hello Kitty. Επίσης κάνουν και μια μικρή προσαρμογή στα μάτια της.




Το 1983, το φόντο γίνεται ριγέ ή καρό μοιάζοντας πιο Αμερικάνικο, προσελκύοντας έτσι περισσότερους Αμερικανούς. Τον ίδιο χρόνο η Hello Kitty γίνεται πρέσβης καλής θελήσεως της UNICEF στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!




Το 1984, επανασχεδιάζεται η φωτογραφία της Hello Kitty, ώστε να μοιάζει περισσότερο με εμάς. Πράγμα που τελικά αποτέλεσε ένα τεράστιο, επιτυχές βήμα!





Το 1985, ο Tiny Cham παρουσιάζει τη Hello Kitty να φτιάχνει μια τούρτα, πράγμα που προσέλκυσε πολλούς γονείς. Η εικόνα αυτή της Hello Kitty, έγινε το επίσημο λογότυπο της για αρκετό καιρό. Το σχέδιο αυτό εμφανίζεται σε ρούχα, χαρτομάντιλα, τσάντες και σε πολλά πολλά ακόμα είδη.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...