Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η δική μας πεταλούδα από γκοφρέ χαρτί

Το Σάββατο το περάσαμε όλη μέρα στο σπίτι εγώ και η Αγνή. Μόνες μας! Ο μπαμπάς μας είχε κάποιες υποχρεώσεις και θα ήταν εκτός οπότε θα μέναμε για μια ολόκληρη μέρα, μόνες μας. Επέλεξα να μείνουμε σπίτι, ώστε να την ευχαριστηθώ όσο περισσότερο μπορώ, να μιλήσουμε και να κάνουμε πράγματα μαζί. Έτσι, εκτός από τις ώρες παιχνιδιού, σκέφτηκα να βρω και μια ιδέα για μια κατασκευή. 
Σκέφτηκα να φτιάξουμε κάτι με χαρτόνι, σχετικά εύκολο, να είναι ανοιξιάτικο και με πολλά με χρώματα.... οπότε κατέληξα σε μια πεταλούδα από γκοφρέ χαρτί.


Τα υλικά απλά και διαθέσιμα.. 
                                         Πολύχρωμες γκοφρέ κόλλες 
 κόλλα                   
                                    ψαλίδι 
          μια εκτύπωση πεταλούδας                                
                                                                       χαρτόνι για να είναι σταθερή

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ανοιξιάτικα Printables

Free Printable Subway Art- Spring Edition | Wee Share
via
Μόλις έκανα λογαριασμό στο Pinterest. Ακόμη δεν έχω μάθει να το χρησιμοποιώ, παρόλα αυτά, έφτιαξα ένα board και έκανα pin κάποια Printables. Καλά τα λέω;
Όλα ξεκίνησαν από μια αναζήτηση για δωρεάν ανοιξιάτικα printables και ένα κλικ. Έτσι το ένα κλικ έφερε το άλλο και πέρασα, δεν ξέρω και 'γώ πόση ώρα χαζεύοντας στο pinterest. 
Το ήξερα εδώ και χρόνια, αλλά έλεγα, μωρέ και άλλο social application; Blogger, facebook, bloglovin, pinterest κ.ο.κ. Τελικά ενέδωσα και έφτιαξα λογαριασμό. Δεν ξέρω, ακόμη πως να βάλω στο blog, τις εικόνες που έκανα pin, οπότε θα το κάνω όπως έκανα μέχρι τώρα.


Μιας και η άνοιξη ήρθε, όπως είπαμε ξανά εδώ, και μιας και χρωματίζουμε τον χώρο μας με ανοιξιάτικες πινελιές, είπα να κρεμάσω κάποιο poster με χρωματάκι.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ανοιξιάτικες κατασκευές για μεγάλους με υλικά για μικρούς


Πάει το χιόνι, πάει το χιόνι, άνοιξη ήρθε στα βουνά. Το θυμόσαστε το τραγουδάκι από το μικρό μου πόνυ; Το παλιό, όχι τα ξενέρωτα πόνυ που παίζουν τώρα! Κάθε άνοιξη, το χαζομουρμουράω. Φανταστείτε πόσες βιντεοκασέτες είχα δει!
Τέλοσπάντων στο θέμα μας! Άνοιξη! Έχει έρθει για τα καλά, όχι μόνο έξω στην ατμόσφαιρα αλλά και στα αγαπημένα μας blog. Βλέπω όλες αυτές τις αναρτήσεις και έχω ζηλέψει!
Ο μικρός γυρίζει κάθε μέρα σπίτι και μου λέει κάτι καινούριο, που έμαθε ή έφτιαξε. Μέλισσες, πεταλούδες, λουλουδάκια, στεφανάκια κ.ο.κ. Μετά το (διακοσμητικό να το πω;) "σοκ" που έπαθε τα Χριστούγεννα, σε κάθε αλλαγή εποχής με ρωτάει, πότε θα στολίσουμε το σπίτι μας, αποκριάτικα, ανοιξιάτικα, πασχαλινά, καλοκαιρινά(σε λίγο καιρό) μαμά; Τι να κάνω και εγώ; Το στολίζω. Βαράτε με και ας κλαίω δηλαδή, άλλο που δεν ήθελα! Έχω και δικαιολογία στον Δημήτρη, που γκρινιάζει και εγώ του απαντάω με όση αθωότητα έχω, μα το ζήτησε το παιδί.....χιχιχιχι!
Προσπαθώ λοιπόν

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μαθαίνοντας ποδήλατο

Ο καιρός άνοιξε και είναι ότι πρέπει για ποδήλατο. Έτσι η γιαγιά μας, μας πήρε ποδήλατο, για μεγάλους, με βοηθητικές ρόδες και κόρνα παρακαλώ, οπότε ήρθε ο καιρός να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε. Ο Νικόλας ενθουσιάστηκε και καταφέρνει να κάνει μερικές πεταλιές, αλλά το αφήνει γρήγορα.
Teach a Child to Ride a Bike Step 7.jpg

Παρακάτω είναι μερικά απλά βηματάκια, που όλοι μας πάνω κάτω κάνουμε και βοηθάνε το παιδί να μάθει.

Ενθαρρύνετε το παιδί να ανεβαίνει στο ποδήλατο και να κάνει βόλτες σε κάθε ευκαιρία!
Εξηγήστε στο παιδί πόσο ωραίο είναι να κάνει κάποιος ποδήλατο και δώστε, αν μπορείτε το καλό παράδειγμα, κάνοντας και εσύ ποδήλατο με το δικό σας.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μάθε για τα συναιθήματα - Ένα χειροποίητο παιχνίδι

Πόσα πράγματα τελικά μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας με απλά πράγματα και υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία ή να είσαι τυχερή και να βρίσκεις όμορφες ιστοσελίδες ή blogs ταλαντούχων ανθρώπων όπως αυτή του mr printables!!!

Μια δραστηριότητα που θα σας δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένα παιχνίδι να μιλήσετε για τα συναισθήματα και πως αυτά φανερώνονται μέσα από στο πρόσωπο μας.



Θα χρειαστείτε χοντρό χαρτόνι, μερικές καραγκιοζοπινέζες, λίγο κλωστή και να εκτυπώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου από εδώ.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ευγένιος Τριβιζάς - Το βιογραφικό του... οι δυο εκδοχές!


Οι ενήλικες πιστεύουν πως το βιογραφικό του Ευγένιου Τριβιζά είναι το παρακάτω:

Τόπος γέννησης: Αθήνα

Απασχόληση: Δικηγόρος (εγκληματολόγος)
Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου
Director of Criminal Justice Studies (διευθυντής του Τμήματος Εγκληματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Reading)
Διδάσκων εγκληματολογίας και συγκριτικού ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Reading.

Στο παρελθόν έχει διδάξει στα ιδρύματα:
- Police College
- Central London Polytechnic
- London School of Economics

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κανόνες για μεγάλους όταν παίζουν με μικρούς




Στις μέρες μας τα παιδιά αποκτούν παιχνίδια με πολύ μεγάλη ευκολία. Ειδικά μετά το πέρας των  Χριστουγένων ή μεγάλων εορτών εκεί πολλές φορές ξεφεύγει το θέμα και τα ίδια τα παιδιά συγχίζονται. Οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στην ενθάρρυνση των δεξιοτήτων παιχνιδιού και μπορούν να περάσουν ευχάριστο χρόνο ενισχύοντας την σχέση τους με το παιδί. Λίγες συμβούλες για όταν παίζετε με τα παιδιά:

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παραδοσιακή τραχανόπιτα από την μαμά μου

Καλημέρα! Αυτές οι μέρες μου θυμίζουν καλοκαίρι και το καλοκαίρι στο χωριό η γιαγιά μου έφτιαχνε τραχανόπιτα και την τρώγαμε μαζί με ντοματούλες από το κήπο. Απόλαυση! Είναι μια πίτα που η μαμά μου κάνει συχνά, αλλά εγώ ποτέ δεν έκατσα να την μάθω. Εχθές λοιπόν, της την είχα παραγγείλει αλλά της ζήτησα να φωτογραφίσω όλη την διαδικασία για να την βάλω στο blog. Πολύ πλάκα! Έβαλε την καλή της την ποδιά και όλη της την τέχνη!



Πάμε λοιπόν στην συνταγή...

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Θα πάω για αρκούδες

Το τραγούδι ήταν και είναι κάτι πολύ αγαπημένο για την Αγνή. Πόσο μάλλον όταν αυτό δραματοποιείται μέσα από τις κινήσεις των χεριών και του σώματος, μέσα από γκριμάτσες ή αλλαγές στον τόνο της φωνής. Τότε το τραγούδι ζωντανεύει και γίνεται μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις νομίζω για κάθε παιδί. 
Σήμερα, μιας και Δευτέρα, είπα, να σας παροτρύνω με λίγο τραγούδι αλλά και παιχνίδι μαζί. Θέλω  να μοιραστώ μαζί σας ένα νεό σε μένα παιχνιδοτράγουδο που με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. 
Είναι μια υπέροχη διασκευή εμπνευσμένη από το αγγλικό τραγούδι "We 're going on a bear hunt" όπως το έχει αποδώσει στα Ελληνικά η Δέσποινα Παρταλά - νηπιαγωγός στο 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων.


"Θα πάω για αρκούδες"

Θα πάω για αρκούδες
(θα πάω για αρκούδες)
Δε φοβάμαι
(δε φοβάμαι)
Θα πιάσω μια μεγάλη
(θα πιάσω μια μεγάλη)
Θα έρθετε κι εσείς;
(Ναι, ναι, ναι!! )
Μήπως φοβάται κανείς;;;
(Όχι εγώ, όχι εγώ)
Ε, πάμε όλοι μαζί
Εν δυο, έν δυο - [κάνουμε πως περπατάμε]

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το Νησί των Συναισθημάτων - από το Μάνο Χατζιδάκι




Τι όμορφα πράγματα τελικά μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο!!! Χτες το βράδυ λοιπόν, μετά από μια κουραστική μέρα, αφού η Αγνή κοιμήθηκε κάθισα να χαλαρώσω λίγο μπροστά στον υπολογιστή μου. Έπεσα λοιπόν, πάνω σε αυτήν την ευαίσθητη ιστορία που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις, για την αγάπη και την αντοχή της στον χρόνο. 
Είναι μια τρυφερή ιστορία που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

"Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα Συναισθήματα.
Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.

Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.
Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

10 λόγοι που αγαπώ πιο πολύ τον μπαμπά από τη μαμά!



Διαβάζοντας τους δέκα λόγους που ένα παιδί (κάποιες φορές) αγαπά πιο πολύ τον μπαμπά από τη μαμά, αρχικά θα γελάσετε. Έπειτα θα το καλοσκεφτείτε και θα καταλάβετε πόσο πολύ αληθινοί είναι.

1. Οι μπαμπάδες σκέφτονται σαν παιδιά, ενώ οι μαμάδες σαν μαμάδες.

2. Οι μπαμπάδες είναι πολύ πιο ήσυχοι από τις μαμάδες και φωνάζουν μόνον όταν υπάρχει πραγματικός λόγος.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Φτιάξαμε και εμείς την κυρά Σαρακοστή

Και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε! Άλλοι μετράνε ανάποδα τις μέρες μέχρι να σταματήσει η νηστεία, άλλοι μέχρι να έρθει το Πάσχα και να ανάψουν την λαμπάδα. Εγώ μετράω ανάποδα μέχρι να πάρω την άδεια μου να πάω στο χωριό να χαλαρώσω!

Την Παρασκευή που πέρασε πήγαμε

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σκληρή μάνα!

via
Εγώ ως μαμά πολλές φορές, αλλά και ως άνθρωπος γενικά, με πιάνω να είμαι λίγο κυνική να το πω; Σκληρή; Ορθολογίστρια; Αναίσθητη; Πείτε το όπως θέλετε.
Δεν μπορώ ρε παιδί μου να υποκριθώ. Δεν μπορώ να το παίζω καλή και γλυκιά για τα μάτια του κόσμου, όταν από μέσα μου βράζω. Δηλαδή δεν μπορώ να βλέπω τον Νικόλα να χτυπάει με την σιδερένια κουτάλα το τραπέζι του σαλονιού και να χαμογελάω σαν Stepford wife και να λέω, αχ κοίτα το γλυκό μου, έχει τόση ενέργεια!
Δεν μπορώ όταν ο Νικόλας δεν τρώει να κάνω αεροπλανικά. Να τον παρακαλάω, να κάνω καραγκιοζιές. Θα πεινάσει αργότερα. 
Δεν γουστάρω επίσης να λέω ψέματα του στυλ.... Όχι αγόρι μου, στον γιατρό δεν έχει βελόνες, όχι όχι δεν θα κάνουμε εμβόλιο. Και μετά τσαααακ να του κάνω εμβόλιο και να του λέω πάμε να φάμε σοκολάτα.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παιδικό μνημόνιο για γονείς

  
  • Μην κάνεις για μένα όσα μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου. Θα νιώθω σαν μωρό και μπορεί να αρχίσω να σε βλέπω σαν υπηρέτη μου.
  • Μην ξεχνάς ότι μου αρέσει να πειραματίζομαι. Μ’ αυτό τον τρόπο μαθαίνω, γι αυτό, σε παρακαλώ, δείξε υπομονή.
  • Μη με προστατεύεις από τις συνέπειες των πράξεών μου. Πρέπει να μάθω από τα βιώματά μου.
  • Μην αλλάζεις γνώμη. Μου προκαλείς σύγχυση.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ας πετάξουμε τον χαρταετό μας - Καλά κούλουμα!!!



Ελάτε να πάμε μια βόλτα στους λόφους, στα οροπέδια και στις παραλίες του ιντερνετικού χώρου και να απολαύσουμε τους μικρούς μπόμπιρες και τις μικρές κυρίες να πετούν τον χαρταετό τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το παν είναι η σωστή εκκίνηση!


Προσοχή... δεν του κρατάμε την ουρά... δεν είναι γάτα!
Όσο δε πιο μεγάλη ουρά έχει, τόσο περισσότερο ύψος παίρνει. Έτσι, μου έλεγαν όταν ήμουν μικρή και έκοβα και ξαναέκοβα εφημερίδες για να φτιάξω μεγάλη ουρά για το χαρταετό μου!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...