Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γιρλάντα με καρδιές για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου



Και αφού περάσαν τα Χριστούγεννα, η πρωτοχρονιά, ανταλλάξαμε δώρα, φάγαμε, ήπιαμε και κοιμηθήκαμε (επιτέλους!)... η επόμενη εορταστική πρόκληση είναι η γιορτή των ερωτευμένων. Μια ξενόφερτη γιορτή που άλλοι την γιορτάζουν και άλλοι τη μισούν.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη μέρα δεν αναταλλάσουμε δώρα με τον άντρα μου, ποτέ δεν το κάναμε ούτε και τότε που τα πρωτοφτιάξαμε.
 
Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να αντισταθώ σε όλες αυτές τις ωραίες κόκκινες και ροζ, ζουζουνίστικες κατασκευές.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το φωτογραφικό ταξίδι δύο αδελφών από το φωτογράφο μπαμπά τους!

Ο διάσιμος φωτογράφος μπαμπάς Jason Lee πέρα από τις φωτογραφίσεις γάμων που έκανε,  με τον ερχομό της Kristin και της Kayla αποφάσισσε να πάρει την φωτογραφική του μηχανή και με τη βοήθεια του υπολογιστή του να φτιάχνει απίθανες φωτογραφίες!

Απολαύστε μερικές εδώ...

 Angry Birds

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Φουλάρια-κασκόλ και τρόποι δεσίματος

Είναι σχετική τώρα αυτή η ανάρτηση με το Mommywiki; Ε εντάξει δεν την λες και άσχετη, ε; Το λέμε και πάνω-πάνω, "Τα πάντα για τα μωρά μας και όχι μόνο!". Σημείωση στον εαυτό μου: Να το αλλάξω σε, "Τα πάντα για τα παιδιά μας και όχι μόνο!" Πάει μεγαλώσαμε...
Και συνεχίζω! Ξέρετε να δένετε, επιτυχώς εννοώ, κασκόλ, φουλάρια κλπ; Εγώ όχι! Και θέλω πολύ να μάθω! Τόσο που είδα τις παρακάτω εικόνες βραδιάτικα και στήθηκα μπροστά στον καθρέπτη και αρματώθηκα το κασκόλ μου. Ο Δημήτρης κουνούσε το κεφάλι και εγώ τον αγνοούσα επιδεικτικά:)

via

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

DIY Διακοσμητικό 3D Νούμερο και bonus... η Αγνή ποζάρει με το Νο2!

Ίσως να παρατηρήσατε στην ανάρτηση με τα γενέθλια της Αγνής (κλικ εδώ) ένα μεγάλο 2 που κρατούσε. Το έφτιαξα εγώ και είμαι πολύ περήφανη που έγινε όπως το ήθελα!


Στην αρχή είχα βρει οδηγίες για να το φτιάξω με φελιζόλ και να το ντύσω με ύφασμα (κλικ εδώ), μόλις όμως βρήκα αυτή την ροζ, πουά κόλλα περιτυλίγματος σκέφτηκα ότι θα ταίριαζε πάρα πολύ στον αριθμό που ήθελα να φτιάξω.

Και πράγματι, ξεκίνησα με οδηγό το αποτέλεσμα που ήθελα!

Βρήκα ένα μεγάλο χαρτόκουτο, κολλητική ταινία, σελοτέιπ, ρολά υγείας, το πατρόν για το 2, κοπίδια και ψαλίδια και....

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Παιδιά δύσκολα στο φαγητό

kid eating
via
Το παιδί μου είναι εύκολο στο φαγητό. Το λέω αυτό γιατί έχω δει πολύ χειρότερα. Παρακαλετά, αεροπλανάκια, βόλτες με το αμάξι και χίλια δυο κόλπα μπας και το παιδί φάει μια μπουκιά. Ο Νικόλας είναι από τα παιδιά που ξέρει τι θέλει και αν κάτι δεν του αρέσει δεν θα το δοκιμάσει, δεν θα το φάει. Και να πω την αλήθεια μου αρέσει αυτό. Ο λόγος που δεν με ενοχλεί είναι ότι, δεν θα το φάει αλλά θα ζητήσει κάτι άλλο, οπότε δεν θα μείνει νηστικός.
Όχι φυσικά ότι και εμείς πολλές φορές δεν του κάνουμε τα καπρίτσια για να φάει. Είναι πολλές φορές που για να φάει, είχαμε ανοιχτή την τηλεόραση, με την αγαπημένη του εκπομπή. Παρακαλετά όμως, χορευτικά, αεροπλανικά κλπ, τουλάχιστον εμείς οι γονείς του, δεν κάναμε.
Βέβαια τα γράφω αυτά με την σιγουριά και ελαφρότητα μιας μαμάς που γενικά είχε εύκολο παιδί. Είμαι σίγουρη ότι αν ήταν δύσκολος στο φαγητό θα τα έγραφα διαφορετικά :)
Όπως και να'χει, όταν έπεσα στο παρακάτω άρθρο, μου άρεσε και είπα να το μοιραστώ.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σέβομαι τη διαφορετικότητα

Σέβομαι τη Διαφορετικότητα

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να διαβάσετε το βιβλίο "Σέβομαι τη διαφορετικότητα".

Μέσα από ποιηματάκια και μικρες ιστοριούλες, δοσμένες με ρεαλιστικό τρόπο και με μοναδική εικονογράφηση επιχειρείται να αναδειχθούν οι πτυχές ενός σύνθετου ζητήματος, αυτό της διαφορετικότητας, της σχολικής βίας και του ρατσισμού.

Δεν πρέπει να το αποσιωπούμε, ακόμη και αν οι βίαιες συμπεριφορές δεν μας αφορούν άμεσα.
Αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά αντιστεκόμενοι στο φαινόμενο, αύριο πιθανότατα θα βρεθούμε εμείς στη θέση του θύματος, σε μία άλλη έκφανση της κοινωνικής ζωής. Πρέπει, συνεπώς, η ανοχή μας να είναι μηδενική ώστε να μην επιτρέψουμε να γιγαντωθεί ο σχολικός εκφοβισμός.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

DIY: Ανθρωπάκια από κάψουλες καφέ

Θέλω να δω ποιες αντιστάθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια στην διαφήμιση με τον George Clooney και την καφετιέρα της Nespresso ή της Dolce Gusto ή γενικά αυτού του είδους τις μηχανές που μας βομβαρδίζουν καθημερινά στην τηλεόραση! Εγώ πάντως όχι! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τις φέρανε και στο γραφείο! Κάνουν πολύ καλό καφέ και συμφέρουν έναντι του κυλικείου, αλλά σίγουρα δεν συμφέρουν έναντι του παλιού καλού νες καφέ:)
Στο θέμα μας όμως! Κρατάτε τις κάψουλες; Αν όχι κακώς! Δείτε εδώ τι έφτιαξε η απίστευτη κοπελιά από την Ουγγαρία με αυτές!


Δεν είναι πολύ ωραίες; Geoooorge, it's meeeee!

Πηγή: kiflieslevendula.blogspot.com

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γενέθλια - Η Αγνή έγινε 2 χρονών!

Φέτος στα γενέθλια της Αγνής ήθελα να έρθουν όλοι οι φίλοι της και να της ετοιμάσω μια ξεχωριστή μέρα γενεθλίων! Να γεμίσει το σπίτι με παιδικά χαμόγελα, φωνούλες και πολλές γλυκές φατσούλες.



Η Αγνή μου έγινε 2 ετών και τώρα πια κατανοεί τα πάντα, επικοινωνεί μαζί μας (έστω με το μικρό και φτωχό λεξιλόγιό της), εκτελεί σύνθετες εντολές με επιτυχία και έχει απαιτήσεις, επιθυμίες και αδυναμίες!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Οικογενειακό Συμφωνητικό Χρήσης Internet

via
Το διαδίκτυο δεν υπήρχε στην καθημερινότητα μας όταν ήμασταν παιδιά. Τώρα, τα παιδιά κυκλοφορούν με παιδικά tablet, ακόμη και από την ηλικία των τριών ετών! Είναι στην ζωή μας. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αλλά ούτε και να κρατήσουμε το παιδί μας πίσω. Σίγουρα δεν είναι ανάγκη να του το βάλουμε στην καθημερινότητα από τόσο μικρή ηλικία. Είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα το βάλει μόνο του.
Όλοι οι γονείς λέμε, κοίτα το μικρό, ανοίγει το κινητό μόνο του, ανοίγει το youtube, βάζει παιδικά, παίζει με το στερεοφωνικό, ανοίγει την τηλεόραση, μπλα μπλα μπλα!
Ο δικός μου ο γιος όταν τον έβγαλα μια μέρα φωτογραφία με ρώτησε αν θα την βάλω στο Facebook (δεν είχε κλείσει ακόμη τα τρία!), και τόσα άλλα. Για αυτά το internet, η τεχνολογία είναι κάτι όπως το τηλέφωνο για εμάς. Δεδομένο.
Οφείλουμε να κάνουμε μόνο ένα πράγμα. Να τα προστατέψουμε από τους κινδύνους του, όσο μπορούμε. Να τους μάθουμε όσο πιο νωρίς γίνεται κάποιους κανόνες.
Να τους μάθουμε ότι...
  • Δεν δίνουμε πουθενά τα προσωπικά μας στοιχεία. Τίποτα. Ούτε τηλέφωνο, ούτε διεύθυνση, ούτε καν ηλικία!
  • Οι φίλοι στο διαδίκτυο δεν είναι πραγματικοί φίλοι. Δεν τους συναντάμε, παρά μόνο μετά από συζήτηση με γονείς.
  • Δεν εμπιστευόμαστε ανθρώπους και περιεχόμενο, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν στο διαδίκτυο.
  • Δεν δεχόμαστε κανενός τύπου παρενόχληση. Αν δεχτούμε το λέμε στους γονείς μας.
  • Δεν κατεβάζουμε παράνομο υλικό.
  • Δεν απαντάμε σε email και sms από άγνωστο παραλήπτη.
  • Δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες ανθρώπων, χωρίς να έχουμε ζητήσει την άδεια τους.
Οι γονείς οφείλουμε να περάσουμε τέτοιες αρχές στα παιδιά μας και πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτά, έτσι ώστε να μην διστάζουν να μας εμπιστευτούν τους προβληματισμούς τους.

Όλες αυτές τις αυτονόητες πληροφορίες και ακόμη περισσότερες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω ελληνικά site
Safer Internet
Kids Safety
Cyber Kid
στα οποία υπάρχει αυτό το ευρηματικό Οικογενειακό Συμφωνητικό Χρήσης Internet!

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αστερόψωμο με μερέντα

Εντάξει προειδοποιώ! Πάρτε χαρτοπετσέτες να σκουπίσετε τα τρεχούμενα σάλια! Δείτε το φαγωμένοι! Εγώ ξελιγώθηκα....Πάλι....
Την συνταγή την μετέφρασα από τα αγγλικά, οπότε ελπίζω να είναι σωστή! Είναι ότι πρέπει για πρωινό, δεν συμφωνείτε;
braided-nutella-star-bread29
Θα χρειαστούμε:
450 g αλεύρι και κάπου άλλα 50 g για το άπλωμα της ζύμης
180 ml γάλα
2 κρόκους (Τα ασπράδια είναι για το άλειμμα)
8 g (1 ½ κουταλιά) ξηρή μαγιά
30 g (2 κουταλιές) ζεστό βούτυρο
70 g (⅓ κουταλιά) ζάχαρη
Μια τσιμπιά αλάτι
200 g (σχεδόν μια κούπα) μερέντα

Εκτέλεση:

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Mini γιρλάντα για τούρτες

Προετοιμάζοντας τα  δεύτερα γενέθλια της Αγνής, είδα αυτές τις μίνι γιρλάντες για την τούρτα και σκέφτομαι να φτιάξω μια για τη δική της.

Η γιρλάντα πάνω σε μια τούρτα είναι μια ξεχωριστή λεπτομέρεια. Μπορεί κανείς να βρει μια μεγάλη ποικιλία από γιρλάντες. Κάθε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Άλλες με απλή πετονιά, με σχοινάκι, με κορδέλα. Άλλες πάλι με τριγωνικά ή κυκλικά σημαιάκια...

Επέλεξα να σας δείξω δυο που μου άρεσαν πολύ.

Το catch my party μας παρουσιάζει πως να φτιάξουμε μίνι γιρλάντα με κυκλικά 3D σημαιάκια.



Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Θα αφήνατε το διαδίκτυο να σας βοηθήσει να επιλέξετε όνομα για το παιδί σας;


Συνήθως οι γονείς περνάνε, τουλάχιστον 9 μήνες, μέχρι να αποφασίσουν το όνομα του παιδιού τους. Άλλοι μόλις γεννηθεί το έχουν ήδη αποφασίσει και άλλοι χρειάζονται άλλους 9 μήνες.
Ο Stephen McLaughlin, αποφάσισε να ρίξει το άγχος της επιλογής...στο internet. Και άσε τους γονείς και τα πεθερικά να χτυπιούνται:))))
Έφτιαξε την σελίδα name my daughter, στην οποία ζητάει από τον κόσμο να προτείνει και να ψηφίσει ονόματα!
Φυσικά ο άνθρωπος έχει το γνώθι σ αυτόν και ξέρει ότι την τελική επιλογή θα την κάνουν οι ίδιοι και μάλλον η γυναίκα του:) Δηλώνει ότι όσο και αν ήθελε να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους, αποκλείεται να βγάλει το παιδί του WackyTaco692. Πάλι καλά!
Για την ώρα κερδίζει το Amelia, αλλά δεύτερο είναι το CTHULHU. Δεν ξέρω καν πως διαβάζεται!
Νομίζω τον Απρίλιο θα τελειώσει η ψηφοφορία.

Εγώ πάντως, ψήφισα και έβαλα mommywiki! Βρε λες; Θα σας το βαπτίσω κιόλας! 

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο λόγος που αγόρασα στον γιο μου μια κούκλα

Ο Νικόλας τα Χριστούγεννα ανάμεσα στα δώρα που ζήτησε για τον Άγιο Βασίλη, ζήτησε και μια κούκλα! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δίστασα, αλλά μετά το σκέφτηκα καλύτερα και αποφάσισα να του την πάρω.
Του άρεσε πολύ και παίζει αρκετά μαζί της. Μάλιστα την ονόμασε Νικόλα(πρωτότυπο, ε;) και της φτιάχνει σπίτι με μαξιλάρια, την εξετάζει με τα εργαλεία του γιατρού και την ταΐζει. Επίσης την βαράει με το σπαθί, την ζωγραφίζει με τις κιμωλίες και την βάζει μέσα στο τρακτέρ. Επειδή δεν ήθελα να το παρακάνω, δεν του πήρα καμία απόλυτα κοριτσίστικη κούκλα, αλλά το αγοράκι από τα IKEA.



Οι λόγοι που αγόρασα στο γιο μου κούκλα είναι γιατί:

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Παίζουμε κρυφτό;

Το κρυφτό είναι αναμφίβολα το πιο αγαπημένο και γνωστό παιχνίδι των μικρών.
Δείτε τους μπόμπιρες παρακάτω που διάλεξαν κρυψώνες για σίγουρη επιτυχία



Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η ιστορία της Hello Kitty - Μέρος #1


To 1974 η Hello Kitty δεν είχε όνομα. Ήταν μια καθιστή γατούλα με ένα κόκκινο φιόγκο στο αριστερό της αφτί. Σύντομα όμως αγαπήθηκε από τους Ιάπωνες και έγινε αμέσως ένας διάσημος χαρακτήρας.





Το 1975 η γατούλα απέκτησε το όνομά της. Λανσαρίστηκε σαν Hello Kitty, καθώς παρουσιάστηκε στο κοινό και η οικογένειά της. Τότε κυκλοφόρησε και ένα μικρό πορτοφολάκι με κεντημένη τη Hello Kitty στο πλάι.




 
Το 1976, η εταιρεία Sanrio έγινε ο κύριος διανομέας και κάτοχος της Hello Kitty. Δημιούργησε τη νέα όρθια πόζα της Hello Kitty.





Το 1977, εταιρεία Sanrio σχεδιάζει ακόμα μια νέα πόζα, τη Hello Kitty να πετάει σε αεροπλάνο. Μικρά παιδιά, μεγαλύτεροι μαθητές ακόμα και ενήλικες όλοι τους αγάπησαν το νέο σχέδιο!



Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ατάκες Νικόλα


Εδώ κουκουβαγιο ανάρτηση! Ακολουθούν οι τελευταίες ατάκες που μας έχουν κάνει, το λιγότερο, να χαμογελάσουμε!

Το πρωί έπλενα τα δόντια μου και ο άντρας μου γκρίνιαζε να τελειώνω. Οπότε ακούω τον Νικόλα:
'Αντε μαμά τελείωνε! Θέλω να πάω σχολείο να μάθω γράμματα!

Ετοιμαζόμαστε για κούνιες και αυτός ανυπομονεί...
Μαμά μπαμπά Ελάτε! Περιμένει λίγο.... Καλά θα πάω μόνος μου! Παίρνει το μπουφάν και πάει προς την πόρτα!

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Πόσο "Πέππα Το Γουρουνάκι" βλέπει το παιδί σας;


Από το καλοκαίρι η Αγνή έχει κολήσει με την Πέππα το Γουρουνάκι. Είναι 2 χρονών και ξέρει να ανοίξει το κινητό μου, να βάλει το ΥouTube, να βρεί την Πέππα και να παρακολουθεί κατά συρροή τα επεισόδιά της παιδικής σειράς. Δεν τρώει αν δεν βλέπει Πέππα και μάλιστα όταν τελειώνει το κάθε επεισόδιο ανοίγει διάπλατα το στόμα της για να της το γεμίσω και έτσι χαρούμενη να βάλει το επόμενο... Και καθώς ως γνωστόν όλα τελιεώνουν με πόνο... με την ολοκλήρωση του γεύματος πάντα τελειώνουμε με ένα σύντομο κλαμματάκι της γιατί η μαμά κλείνει το ΥouTube.

Ξέρω ότι δεν πρέπει τα μικρά παιδιά να βλέπουν τηλεόραση, επίσης ξέρω ότι μέχρι τα 3 δεν τους προσφέρει απολύτως τίποτα κτλ κτλ... αλλά... αγαπάμε Πέππα!!!

Η μαμά της αγόρασε φιγούρες της Πέππα και του George, η θεία της πήρε ένα λούτρινο κουκλάκι Πέππα που κοιμάται μαζί του κάθε βράδυ και είμαι σίγουρη πως θα της αγοράσω και τα βιβλία της Πέππα!

Εννοείται βέβαια πως μαζί με αυτή βλέπω και εγώ την Πέππα....oinkkkk...  
Και επιλέγω και εγώ ποιο επεισόδιο θα δούμε...oinkkkk....
Και έχω και αγαπημένο επεισόδιο...OINKKKK... 


Τα παιδιά σας βλέπουν την Πέππα;
Πόσο καλά γνωρίζεται εσείς την Πέππα και την οικογένειά της;

Θα σας κάνω 10 ερωτήσεις... περιμένω τις απαντήσεις σας!!!

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τι περιμένουμε τώρα; Μα τις αργίες του 2014 βεβαίως-βεβαίως!

Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες της άδειας μου και τις έχω καταευχαριστηθεί! Παίζουμε, γελάμε τραγουδάμε και πάμε βόλτες. Εχθές πήγαμε εκδρομή στην Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη και Ερέτρια. Περάσαμε απίθανα!
Οπότε σήμερα, είναι η πρώτη φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου και το πρώτο που σκέφτηκα να ψάξω είναι πότε είναι η επόμενη αργία. Και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα της αναζήτησης! Τα τριήμερα είναι πολλά! Καλά να είμαστε όλοι να τα χαρούμε όπως επιθυμούμε μαζί με τις οικογένειες μας!




Πρωτοχρονιά                            1 Ιανουαρίου 2014 Τετάρτη
Θεοφάνεια                                6 Ιανουαρίου 2014 Δευτέρα
Καθαρά Δευτέρα                      3 Μαρτίου 2014   Δευτέρα
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου   25 Μαρτίου 2014  Τρίτη
Μεγάλη Παρασκευή                18 Απριλίου 2014  Παρασκευή
Κυριακή του Πάσχα                 20 Απριλίου 2014  Κυριακή
Δευτέρα του Πάσχα                  21 Απριλίου 2014 Δευτέρα
Εργατική Πρωτομαγιά             1 Μαϊου 2014 Πέμπτη
Αγίου Πνεύματος                      9 Ιουνίου 2014 Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου           15 Αυγούστου 2014 Παρασκευή
Ημέρα του Όχι                          28 Οκτωβρίου 2014 Τρίτη
Χριστούγεννα                            25 Δεκεμβρίου 2014 Πέμπτη
Σύναξη της Θεοτόκου              26 Δεκεμβρίου 2014 Παρασκευή

Θα τα πούμε από Τρίτη! Καλά να περνάτε!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...