Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Θέατρο: Τα τρία γουρουνάκια





Το Σάββατο που πέρασε είδαμε την δεύτερη μας θεατρική παράσταση. Ο Νικόλας είναι σχεδόν τριών χρονών. Την παρακολούθησε αλλά και συμμετείχε με μεγάλη χαρά! Φεύγοντας από το θέατρο μας είπε χαρακτηριστικά: "Μαμά μπαμπά πέρασα απίθανα"! Τι καλύτερο, ε; Αυτό το μαμά μπαμπά το έλεγε όλο το ΣΚ σχεδόν σε κάθε του πρόταση ο γλύκας μου! Είναι που περάσαμε τόσο χρόνο όλοι μαζί!

Η παράσταση ήταν σε μια μικρή παιδική σκηνή στο θέατρο "Άβατον" στο Γκάζι.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φτιάξτε δωράκια για τους φίλους σας με την βοήθεια των παιδιών

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν όλο και κάποια μάζωξη θα γίνει στα σπίτια μας. Ακόμη καλύτερα όλο και κάποιο δωράκι θα κάνουμε λόγω των γιορτών. Ένα πρωτότυπο δώρο, στην κατασκευή του οποίου μπορούν να συμμετάσχουν και μικρά παιδιά είναι ένα σετ από προστατευτικά για την κουζίνα.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

10 συμβουλές μιας μητέρας σε έναν πατέρα

Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε όλα αυτά που θα ήθελαν να πουν οι μητέρες στους πατέρες...

"Πραγματικά, πρέπει να αλλάξτε. Άμεσα. Καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότεροι από εσάς εργάζεστε σκληρά και όταν γυρίζετε σπίτι, θέλετε απλά να χαλαρώσετε μπροστά από την τηλεόραση παρακολουθώντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και τρώγοντας παράλληλα ξηρούς καρπούς. Κάτι παρόμοιο θα θέλαμε και εμείς, αλλά δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.

Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα πόσο κουραστικό είναι να μεγαλώνεις παιδιά. Στο γραφείο μπορείς να χαλαρώσεις κάποιες στιγμές,  μπορείς να προσποιηθείς ότι εργάζεσαι ενώ παράλληλα σερφάρεις στο διαδίκτυο.Έρχεσαι σε επαφή με ώριμους ανθρώπους, σίγουρα μεγαλύτερους από 12 ετών. Οι συνάδελφοι ρωτούν να μάθουν τα νέα σου, και μετά ακούν την απάντηση σου. Με τα παιδιά τίποτα δεν είναι έτσι.

Σας ζηλεύουμε, αλλά παράλληλα σας λυπόμαστε. 
Τα παιδιά μεγαλώνουν. Η ηλικία του 1 έτους γρήγορα αλλάζει και πιάνει την ηλικία των 3 ετών, η οποία δίνει την θέση της στην ηλικία των 7 ετών, η οποία γίνεται 15, 18, 21, όλα αυτά εν ριπή οφθαλμού. Αν είστε εκεί, όπως κι εμείς, απολαμβάνετε κάθε ηλικία των παιδιών. Γι 'αυτό δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους πατεράδες  οι οποίοι γυρνώντας σπίτι αράζουν στον καναπέ και απαντούν στην γκρίνια των συζύγους τους: "Δεν έχεις ιδέα πόσο σκληρά δουλεύω."

Για αυτό σας προσφέρουμε 10 συμβουλές:
1Δεν τρέχουμε στα γήπεδα τα Σαββατοκύριακα: Σοβαρά, είναι απαράδεκτο. Η σύζυγός σας είναι συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά, και εσείς νομίζετε ότι είναι λογικό να σπαταλάτε  πέντε ώρες  το Σαββατοκύριακο για να ασχολείστε με το δικό σας χόμπι; Εγωιστικό.

2Ξυπνήστε: Κυριολεκτικά, ξυπνήστε! Μαζί με τα παιδιά σας. Μία τουλάχιστον από τις  ημέρες του Σαββατοκύριακου - γιατί όχι και τις δύο. Ξέρουμε: ξυπνάτε νωρίς για δουλειά. Το να ξυπνάτε μαζί με τα παιδιά έχει δυσκολίες αλλά είναι και διασκεδαστικό.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το κόστος της αγάπης της μητέρας


Ένα μικρό αγόρι πήγε στην κουζίνα όπου η μητέρα του ετοίμαζε φαγητό, και της έδωσε ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο είχε γράψει κάποια πράγματα. Η μητέρα του, αφού  στέγνωσε τα χέρια της, ξεκίνησε να διαβάζει το χαρτί:
  • Για τον καθαρισμό του δωματίου μου αυτή την εβδομάδα: 1,00 €
  • Για τα ψώνια που έκανα: 0.50 €
  • Για το ότι φρόντισα το παιδί του αδελφού σου, ενώ εσείς πήγατε στην αγορά : 0.50 €
  • Για τα σκουπίδια που πέταξα: 1,00 €
  • Για τους καλούς βαθμούς που πήρα στο σχολείο: 5,00 €
  • Για τα ξύλα που έφερα από την αποθήκη για το τζάκι: 2,00 €
Μου οφείλεις συνολικά : 10€

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Παράξενα ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο

Πλησιάζει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και κάτι με έπιασε να ψάξω για παράξενα ξενοδοχεία... Όχι ότι έχω σκοπό να πάω... αλλά να, για να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φαντασία. Το τί είδα δεν περιγράφεται!
Και εντάξει τα ξενοδοχεία, κάποιος είχε την ιδέα, κάποιος είχε το budget, έγιναν!... Μα να τα προτιμούν κάποιοι για να μείνουν κιόλας;


Δείτε δηλαδή και πείτε μου...

Hamster Hotel

Για € 99 την βραδιά οι επισκέπτες του μπορούν να αισθανθούν πως είναι να είσαι χάμστερ!  Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν ακόμη και να  ανέβουν στον μεγάλο τροχό όπως θα δείτε στην φωτογραφία.


Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο


Corona Save the Beach Hotel

Αυτό το ξενοδοχείο, σχεδιασμένο από τον Γερμανό αρχιτέκτονα HA Schult, βρίσκεται στην Ιταλία. Είναι φτιαγμένο από 12 τόνους απορριμμάτων που βρέθηκαν στις παραλίες της Ευρώπης. Διαθέτει πέντε αίθουσες αλλά και μια αίθουσα για δεξιώσεις.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Είναι επίσημο! Η μαμάδες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους μπαμπάδες επειδή δουλεύουν περισσότερο!

Εντάξει το είπε το Yahoo! Τι άλλο θέλετε; Ακολουθεί το αποτέλεσμα της έρευνας σε ελεύθερη μετάφραση.
Οι επιστήμονες λέει επιβεβαίωσαν, αυτό που οι γονείς χρόνια υποπτευόντουσαν. Ότι δηλαδή η μαμάδες δουλεύουν πιο σκληρά από τους πατεράδες. (Ακούτε;;;)
Έτσι όχι μόνο το να είσαι γονιός είναι δύσκολη δουλειά, αλλά η μαμάδες κάνουν περισσότερη δουλειά από το έτερον ήμισυ τους και χρειάζονται λέει κάπου 20 λεπτά περισσότερο ύπνο για να αναπληρώσουν την ενέργεια που χρησιμοποιούν.
Και δεν είναι η μητρότητα που μας εξουθενώνει. Οι μαμάδες παραδέχονται ότι νοιώθουν να τις κουράζουν, η δουλειά τους, οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα του παιδιού.


Η αμερικάνικη έρευνα χρήσης χρόνου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βραβείο εις τριπλούν!

Νέο βραβείο τριγυρνά... Το λάβαμε και εμείς από τα 
Σας ευχαριστούμε θερμά!

Ας συνεχίσουμε με τα διαδικαστικά:)

Κανόνες
1. Αναφέρεις ποιος σου χάρισε το βραβείο.
2. Απαντάς στις ερωτήσεις.
3. Δίνεις, με τη σειρά σου, το βραβείο σε 7 bloggers.

Ερωτοαπαντήσεις

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

8 λάθη των γονέων που 'χαλάνε' τα παιδιά

Πόσες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να λέω στην Αγνή πράγματα που μου τα έλεγε η μαμά μου;;; Μικρά ψέματα, δικαιολογίες, εξηγήσεις για επικίνδυνες καταστάσεις... 
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν αυτά με έκαναν καλύτερο ή χειρότερο άνθρωπο αλλά διαβαζοντας το παρακάτω άρθρο νομίζω ότι δεν είμαι και σε πολύ κακό δρόμο...

Εδώ λοιπόν, είναι τα λάθη που κάνουμε με τα παιδιά μας και που πρέπει να αποφύγουμε, σύμφωνα με τις συμβουλές των παιδοψυχολόγων, ψυχιάτρων και άλλων εμπειρογνωμονων.


1. Να απειλείτε τα παιδιά σας ότι θα φύγετε χωρίς αυτά

Έχει συμβεί σε όλους μας. Φτάνει η ώρα να φύγετε από το πάρκο και τα παιδιά δεν σας ακούνε. Τρέχουν, κρύβονται, αρνούνται. Εκνευρίζεστε όλο και περισσότερο. Είναι δελεαστικό να ακολουθήσετε αυτή την τακτική εφόσον τα παιδιά δεν συμμορφώνονται με ότι τους λέτε, όμως η απειλή της εγκατάλειψης (δεν έχει σημασία αν θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι εξαιρετικά επιζήμια για τα παιδιά.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ένα παιχνίδι με λούτρινα παιχνίδια

Δεν ξέρω για εσάς αλλά τα λούτρινα τα αντιπαθώ. Μικρή δεν τα αντιπαθούσα, βέβαια δεν έπαιζα και μαζί τους κιόλας... Τώρα όμως που έχω γεμίσει 2 σακούλες σκουπιδιών στην αποθήκη και όλο το πάνω της ντουλάπας με αυτά του Νικόλα, τα απεχθάνομαι! Βαριέμαι να τα πλένω, βαριέμαι να κουνάω την ντουλάπα και τσουπ να μου έρχονται στο κεφάλι και το χειρότερο; Δεν τα παίζει και αυτός. Ποτέ δεν τα έπαιξε. Απορώ αν υπάρχει παιδάκι που να παίζει με λούτρινα. ΟΚ πολλά παιδιά έχουν το αγαπημένο τους που κοιμούνται-πάνε παντού μαζί του, αλλά ως εκεί.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

DIY Διακοσμητικά 3D γράμματα για τον τοίχο #2

Σε μια παλιότερη ανάρτηση είχαμε δείξει 3D γράμματα για διακόσμηση και δεν σας κρύβω πόσο πολύ μου αρέσουν!

Σήμερα, βρήκα μια ακόμα ιδέα μαζί με τα βήματα κατασκευής του.


Είναι με φελιζόλ και ύφασμα.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ctrl Alt Del μαξιλάρια DIY

Τι σας έρχεται στο νου όταν βλέπετε αυτή την φωτογραφία;


Εκτός από το ότι ο Aston ακόμη και σαν λέτσος είναι κουκλί! Εγώ λοιπόν βλέποντας την, λιγουρεύομαι τα ctrl, alt και del μαξιλαράκια στα οποία ξαπλώνει ο Aston. Τα βρήκα λοιπόν στο etsy.com.

Δεν είναι τέλεια;;; Πανάκριβα βέβαια στο etsy...Σκεφτόμουν λοιπόν, πόσο δύσκολο να είναι να τα φτιάξω μόνη μου;Χρειάζομαι μια μπεζ θήκη μαξιλαριού και μαύρη τσόχα. Θα κόψω τα γράμματα σε χαρτόνι και θα τα χρησιμοποιήσω για να κόψω την τσόχα. Μένει να τα ράψω πάνω στο μαξιλάρι. Δυσκολάκι ακούγεται αυτό... Μήπως να τα κολλήσω; Και με τι; Με αυτή την αράχνη που κοντένουμε τα ρούχα; 

Εσείς που ξέρετε από αυτά για πείτε πως να τα κολλήσω;
Αχ βρε Aston τι μας κάνεις...

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Φιλάκια τσέπης

Σε ένα blog που έφτασα βολτάροντας στην μπλογκόσφαιρα είδα μια πολύ ιδιαίτερη και συγκινητική ιδέα.
Ο πατέρας της κοπέλας που γράφει το blog έχει καρκίνο και για να του φτιάξει την ημέρα ανάμεσα σε χημιοθεραπείες κλπ σκέφτηκε κάτι, που χωράει στο πορτοφόλι του και σίγουρα θα του δίνει δύναμη.
Έβγαλε φωτογραφίες την κόρη του να στέλνει φιλάκια. Πρόσθεσε κόκκινες καρδιέςκαι τις εκτύπωσε σε μέγεθος τσέπης. Στην συνέχεια τις έδεσε σαν βιβλιαράκι και έτοιμο το βιβλίο με τα φιλάκια τσέπης. Αν το ξεφυλλίσει κάποιος γρήγορα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του!
Πηγή

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

4 λάθος αντιλήψεις των γονέων




Είναι απαραίτητα κακό να αντιμιλούν και να λένε ψέμματα τα παιδιά;
Ή μήπως θα γίνει το παιδί σας Αϊνστάιν παρακολουθώντας dvd που υπόσχονται υψηλό IQ ;

Η επιστημονική έρευνα δίνει απαντήσεις.

1. Το να αντιμιλούν τα παιδιά δεν είναι κακό. Μπορεί να κάνει τα παιδιά εξυπνότερα.

Μέσα σε ένα ψιλικατζίδικο, μια μητέρα διαφωνεί με τον τετράχρονο γιο της για την αγορά ενός αναψυκτικού. Η μητέρα θέλει να αγοράσει το μικρό μέγεθος αναψυκτικού, αλλά αυτός θέλει το μεγαλύτερο μέγεθος. «Αυτό το ψυγείο δεν λειτουργεί», λέει, αναφερόμενη στο ψυγείο που έχει τα μεγάλα κουτιά αναψυκτικών. «Αυτά (με τα μικρότερα) λειτουργούν."

Η μητέρα κέρδισε τελικά τη μάχη για τα αναψυκτικά, αλλά μάλλον έχασε τη μάχη της ανατροφής των παιδιών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μικρές διαφορές στο ύφος της επικοινωνίας μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να εξηγούν τις αποφάσεις στα παιδιά τους και να τα επιτρέπουν, έστω και για λίγο, να εκφέρουν αντίλογο.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ένας ζωολογικός κήπος στη βιβλιοθήκη



Δείτε έναν εύκολο τρόπο να οργανώσετε τα βιβλία σας στα ράφια της βιβλιοθήκης σας. 
Με σιλουέτες ζώων!
Απλά εκτυπώστε και κόψτε πάνω σε μαύρο χαρτί για κατασκευές ή ακόμα και σε διάφορα χρώματα.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει - παραμύθι


il_fullxfull.236226143

Ο Μικρός ήταν πολύ κακόκεφος. Κλείστηκε στο δωμάτιο  κι άρχιζε να στριφογυρίζει κι όλα τα πράγματα ν΄ αναποδογυρίζει. Τις ζωγραφιές από τον τοίχο ξεκολλούσε Κι όλα τα παιχνίδια του χαλούσε.

«Θεέ μου!» είπε η Μαμά «τι έχεις πάθει;»
«Eίμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης μικρός και κανείς δε μ΄αγαπάει» είπε ο μικρός.
«Μικρέ μου» είπε η Μαμά « όπως και να ΄σαι,  εγώ πάντα θα σ΄αγαπώ».
«Kι αν ήμουνα αρκούδος, πάλι θα με φρόντιζες  και θα μ΄ αγαπούσες;» ρώτησε ο Μικρός.
«Φυσικά» είπε η Μαμά. «Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

3o Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου - Τα παιδιά πάνε Σινεμά


 3o Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου - Τα παιδιά πάνε cinema

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ CINEMA το μεγαλύτερο παιδικό φεστιβάλ της πόλης, ξεκινάει 13-14 Οκτωβρίου για 32 Σαββατοκύριακα με 400 προβολές των καλύτερων παιδικών ταινιών και 152 διαφορετικές ταινίες, 16 παραστάσεις θεάτρου Σκιών, 16 παραστάσεις Κουκλοθέατρου, 8 παραστάσεις θεάτρου... και πολλές μυστικές συναυλίες!
Φέτος το Festival θα έχει δράσεις σε ολους τους χώρους του και κυρίως στην κεντρική του Αίθουσα τον παράδεισο Δωρέαν μαθήματα Ζωγραφικής /Μαθηματα Μαγειρικής ,Μαθήματα Μαγείας και Καραόκε.. Ενώ στην αίθουσα του Θερινού κινηματογράφου του Παράδεισου θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στον οποίο τα παιδιά θα παίζουν δωρεάν με Bungee Trampoline και Αναρριχητικό πύργο την εγγύηση της Air games.

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ!

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΟΛΗ: 2 ΕΥΡΩ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ/ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ/ΘΕΑΤΡΟ: 3 ΕΥΡΩ

ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ 4 ΠΡΟΒΟΛΕΣ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 8,5 ΕΥΡΩ

Την Καρτα ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ των 8.5 ΕΥΡΩ μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος
Και στο http://artic.gr/etickets/kinimatografos/ta-paidia-pane-cinema-detail

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

4 πράγματα για τα οποία θα μαλώσεις με τον άντρα σου αφού αποκτήσετε παιδί!



Όταν είσαι έγκυος στο πρώτο σου παιδί, τα φαντάζεσαι όλα ρόδινα, εξιδανικευμένα. Πως αυτό το μικρό αγγελουδάκι θα συμπληρώσει την ευτυχία σας και θα δώσει και άλλο νόημα στην ζωή σας και θα είναι όλα απερίγραπτα τέλεια! Ναι καλά...Και ξαφνικά γεννάς και έχεις να κοιμηθείς μια εβδομάδα και προσπαθείς να ξυπνήσεις τον αντρούλη σου, χωρίς να ξυπνήσεις το παιδί, πετώντας του διάφορα, που τυχαία βρίσκονται δίπλα σου.
Και σηκώνεται, ο καλός σου, και έρχεται με κάτι μούτρα κατεβασμένα μέχρι κάτω και λέει, "τι έγινε πάλι ρε μωρό μου;;;;". Μωρό μου; Μωρό μου; Τι μωρό μου ρεεεεε, έχουν γίνει τα νεύρα μου τσατάλιαααα( θα ήθελες να πεις), αντί αυτού, του ζητάς να σου φέρει λίγο νερό, γιατί το μωρό έχει επιτέλους κοιμηθεί, επάνω σου, και τρέμεις στην ιδέα να ξυπνήσει!!!
Ωραία, ας μην υπερβάλλω, είναι όλα τέλεια, τις περισσότερες ώρες, αλλά σίγουρα δεν είναι όπως στις ταινίες! Μαζί λοιπόν με όλα αυτά, έρχονται και καυγάδες άπειρου κάλους. Θα αναφέρω μόνο τέσσερις, μαζί με τον τρόπο που το αντιμετωπίζω (χα χα ας γελάσω), εγώ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Γιατί μαμά δεν έχει γονείς αυτό το παιδάκι;

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι
Πηγή



Την Κυριακή το πρωί με συγκίνησε ο μικρός μου. Βλέπαμε στον υπολογιστή, ένα παραμύθι του Τριβιζά, "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι".
Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης ονειρεύεται να αγγίξει ένα αστεράκι, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα καταφέρνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, καθώς βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή του έλατου ένα ασημένιο αστεράκι. Μια τέτοια σπάνια ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει…
Το πρώτο ελληνικό παραµύθι που έγινε τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο (ΕΡΤ-Time Lapse Pictures).




Στο παραμύθι λοιπόν, αυτό το ποντικάκι, μέσα στην ποντικότρυπα του, μένει με τον παππού του. Ο Νικόλας όταν το είδε αυτό, του έκανε εντύπωση και άρχισε να μου κάνει διάφορες ερωτήσεις.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η ώρα της ζωγραφικής




1-2-3-4


Από τότε που ξεκινήσαμε τον παιδικό σταθμό, η ζωγραφική έγινε η αγαπημένη ασχολία του Νικόλα. Ζωγραφίζει με μαρκαδόρους, με κηρομπογιές, με δαχτυλομπογιές  και με κιμωλίες. Η ικανότητες του έχουν βελτιωθεί πολύ. Εκεί που ζωγράφιζε βιαστικά και οι ζωγραφιές δεν έβγαζαν και κάποιο νόημα(Σε εμένα. Σε αυτόν σίγουρα έβγαζαν), άρχισε να ζωγραφίζει πιο προσεχτικά.
Εκτυπώσαμε χρωμοσελίδες με τους αγαπημένους του ήρωες και τις χρωματίζει πολύ ωραία. Με τις δαχτυλομπογίες ειδικά έχει ενθουσιαστεί! Ζωγραφίζει μόνος του ανθρωπάκια και αεροπλάνα:) Εντάξει δεν μοιάζουν πάρα πολύ με ανθρώπους και αεροπλάνα, αλλά όταν στο λέει βρίσκεις ομοιότητες:)


Η ιδέα να του πάρω δακτυλομπογιές μου ήρθε από ένα post της Άσπας, που διάβασα στο facebook. Έδειχνε έναν τρόπο οργάνωσης των ζωγραφιών των παιδιών, όπου σε μια φωτογραφία, είχε μια ζωγραφιά κρεμασμένη σε μια κρεμάστρα. Πολύ ωραία η ιδέα αυτή, αλλά αυτό που εμένα μου τράβηξε την προσοχή όταν το διάβασα, ήταν η ζωγραφιά που ήταν κρεμασμένη. Το ίδιο απόγευμα κόλας την ζωγραφίσαμε.
Πήραμε δακτυλομπογιές και πασαλείψαμε διαφορετικό χρώμα σε κάθε δάκτυλο. Τα ανακατέψαμε λίγο και σε ένα λευκό χαρτόνι, αφήσαμε τα πολύχρωμα αποτυπώματα των χεριών του Νικόλα. Μετά στην άκρη κάθε δακτύλου βάλαμε από ένα μικρό κομματάκι ύφασμα. Η φωτογραφία είχε κάτι μικρά φουντάκια, αλλά δεν είχα. το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο και το βράδυ το δείξαμε στον μπαμπά μας που ενθουσιάστηκε:)

Σκέφτομαι να κάνουμε και το παρακάτω μιας και είναι φθινόπωρο.

Painted-Leaf-460x280
Φθινοπωρινή ιδέα
Μια επίσης ωραία ιδέα είναι  η χρήση σφουγγαριών.

2012-7-13-sponge.jpg
Σφουγγάρια

Είμαι σίγουρη πάντως ότι ο τοίχος θα γίνει έτσι.
Εναλλακτική διακόσμηση τοίχου
Και τα ρούχα μας έτσι....
alt
Πλυντήριο αγάπη μου...
Βγαίνουν οι μπογιές από τα ρούχα ε;;;;

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ο κύκλος της κακοποίησης

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τις πιο φορτισμένες συγκινησιακά εικόνες που είδα τελευταία - "Ο κύκλος της κακοποίησης".
Η εικόνα απεικονίζει έναν κύκλο που ξεκινά από το πώς ένα κακοποιημένο παιδί μεγαλώνει και γίνεται ο ίδιος ένας ενήλικας με καταχρηστική συμπεριφορά. Το σχόλιο στην εικόνα γράφει το εξής:

"το 70% των κακοποιημένων παιδιών μετατρέπεται σε καταχρηστικούς ενήλικες" .


Τα παιδιά λειτουργούν σαν τα σφουγγάρια. Απορροφούν τα πάντα.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2013-2014

H ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» υλοποιεί το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!» για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Αν θέλετε να φανταστείτε μια μέρα στο πρόγραμμά μας, απλά κλείστε τα μάτια…



… ακούστε τον ήχο από τα τσαπάκια των παιδιών… νιώστε τα λασπωμένα χεράκια τους με το παιχνίδι με το χώμα… μυρίστε το άρωμα της λεβάντας στην ατμόσφαιρα και στα χεράκια που μόλις έτριψαν τα φυλλαράκια της… δείτε τα κοκκινισμένα χειλάκια τους από το παιχνίδι μέσα στον κήπο…

Τώρα το βλέπετε καθαρά… Στο βάθος…. Υπάρχει ένας ΚΗΠΟΣ!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξε το κρασί μπαμπά... θέλω να παίξω!

Εμείς τα πίνουμε και τα παιδιά παίρνουν τους φελλούς και παίζουν. Τα εμφιαλομένα κρασιά είναι τελικά τόσο χρήσιμα!

Τα δέντρα από τα οποία φτιάχνουν το φελλό ανηκουν στην οικογένεια των βελανιδιών. Παράγεται από τον καταπληκτικό παχύ φλοιό τους και μπορεί να συλλέγεται κάθε 9 με 12 χρόνια, ενώ τα ίδια τα δέντρα ζουν περίπου 150 με 250 χρόνια. Είναι μια θαυμάσια ανανεώσιμη πηγή! Βλέποντας όμως ότι η συγκομιδή γίνεται μόνο μια φορά σε στα 10 χρόνια, είναι έκπληξη το γεγονός ότι είναι τόσο φθηνός και άφθονος.  Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά!!!

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Επανεμφάνιση λύσσας στην Ελλάδα



Σήμερα πρωί πρωί ο παιδικός σταθμός μας έστειλε ένα ενημερωτικό email, για την επανεμφάνιση της λύσσας στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Είναι στο χέρι όλων μας να την εξαλείψουμε και πιστεύω ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά αυτή την προειδοποίηση. Ποτέ δεν ξέρουμε πόσο κοντά μας είναι και δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί σε εμάς. Παρακάτω παραθέτω το ενημερωτικό email του υπουργείου παιδείας. Δεν υπάρχει λόγος πανικού αλλά είναι καλό να είμαστε ενημερωμένοι εμείς, τα παιδιά μας και το περιβάλλον μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...