Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αναπτυξιακά στάδια του λόγου και η εμπειρία μας


Εμείς έχουμε μια καθυστέρηση στον λόγο, οπότε έχουμε φάει αμέτρητες ώρες διαβάζοντας άρθρα σαν αυτό.
Ο Νικόλας από σχετικά μικρή ηλικία είπε τα μαμά, μπαμπά, γιαγιά και έκανε τους ήχους ζώων. Αλλά  έφτασε σχεδόν δύο ετών και ήταν σταθερός.
Άρχισα και εγώ να διαβάζω από δω και κει στο ίντερνετ, ότι σε αυτή την ηλικία συνήθως αρχίζουν να συνδυάζουν 2 λέξεις. Ούτε καν!
Έλεγε κάποιες λεξούλες, με τον δικό του πάντα τρόπο που μόνο εμείς καταλαβαίναμε, και όλες ίδιες μεταξύ τους. Παπά, ήταν ο παππούς, ο Πάνος και ο παππάς. Με μια αλλαγή τόνου, πάπα, ήταν η πιπίλα. Οι υπόλοιπες λέξεις ακουγόντουσαν σχεδόν ίδιες, νιανια το νάνι, νιανιανια η φρυγανιά, νιούνια οι κούνιες κ.ο.κ.
Φυσικά καταλάβαινε τα πάντα! Μας πουλούσε και μας αγόραζε που λένε:) Έβλεπα κάποια παιδάκια στην ίδια ηλικία, ροδάνι η γλώσσα τους!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τι δεν πρέπει να κάνουμε για τα μωρά μας

Κατευθυνόμασταν στην παιδική χαρά στην λάκκο με την άμμο, όπου ήταν μαζεμένα πολλά πιτσιρικάκια με τα κουβαδάκια τους. Βλέπω ένα κοριτσάκι να παίζει και λέω στον Νικόλα: Νικόλα πήγαινε να παίξεις με το κοριτσάκι. Αυτός το κοίταξε και πήγε από την άλλη:) Το κοριτσάκι, από την άλλη,  πήγε στον Νικόλα και προσπαθούσε να παίξουνε αλλά αυτός την αγνοούσε και κάποια στιγμή της έδωσε και μια σπρωξιά να φύγει.
Σήμερα διάβασα ένα άρθρο που μου θύμισε το παραπάνω σκηνικό.
Οι αμερικάνοι που βρίσκουν όρους για τα πάντα, ονομάζουν τους γονείς, γονείς ελικόπτερα. Δηλαδή γονείς που επιβλέπουν συνεχώς το παιδί τους, ώστε να είναι σίγουροι ότι τίποτε, μα τίποτε δεν θα το στεναχωρήσει, δεν θα το απογοητεύσει, δεν θα το αδικήσει.

Για την παρακάτω πρόταση, έψαξα το google. Ο άντρας μου είναι ελικόπτερο Χίουι και ο πεθερός μου απάτσι! Το Απάτσι είναι καλύτερο από το Χιούι. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε:)

Πρέπει να δούμε την γενικότερη εικόνα, δηλαδή πως θα είναι το παιδί μας σε μερικά χρόνια από σήμερα. Αν θέλουμε να είναι ανεξάρτητο, υπεύθυνο και να πατάει γερά στα πόδια του πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να το κάνουμε να αποκτήσει την βεβαιότητα ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο του, και πως δεν έχει και τόση σημασία το αποτέλεσμα αλλά η προσπάθεια.

Για παράδειγμα δεν πρέπει να
http://www.wedoitallforkids.com
...κάνουμε τις εργασίες τους για το σχολείο
Οφείλουμε να το βοηθάμε, οφείλουμε να του δείξουμε τον σωστό τρόπο, να τον εξηγήσουμε μέχρι να το καταλάβει. Να το μάθουμε να ακονίσει το μυαλό του και να σκέφτεται σωστά, αλλά όχι να υπαγορεύουμε την έκθεση εμείς! Ούτε να λύνουμε τις ασκήσεις μαθηματικών!




Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σαββατοκύριακο... και άλλες προτάσεις


Τρισδιάστατο θέατρο σκιών

Παραστάσεις με πολύχρωμα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σκηνικά.
Ο Ηλίας Καρελλάς δεν σταματά να πειραματίζεται με την τέχνη του, το θέατρο σκιών. Οι «Σκιές του Κόσμου» είναι η νέα του παράσταση με πολύχρωμα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σκηνικά, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι, παραδοσιακούς και σύγχρονους μουσικούς ήχους, κουκλοθέατρο, αφήγηση και διαδραστικά παιχνίδια. Μαζί με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Γκόρου θα ταξιδέψουν τους θεατές σε πανάρχαιους πολιτισμούς, σε μια διαφορετική παράσταση Καραγκιόζη κάθε Κυριακή στο Τριανόν (πρεμιέρα: 31/3).

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σαββατοκύριακο… Με ελεύθερη είσοδο



ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΓΗ - Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Η "Κυριακή στη γη" επιστρέφει δυναμικά και εγκαινιάζει την ανοιξιάτικη περίοδο με πολλές χαμογελαστές και ξένοιαστες ώρες στο Κέντρο της Γης!
Τα μικρά παιδιά παίζουν με το Παιχνιδαγωγείο... τα μεγάλα παιδιά μαθαίνουν κηπουρική, κάνουν γιόγκα και βόλτες με ποδήλατο ή χωρίς και βοηθάνε στο μαγείρεμα την Έλενα, τον Γιώργο και την Άντζυ. Στη μεγάλη παρέα ο Κοσμάς με τον βιολογικό πάγκο του και "Το ραδίκι". 

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013: "Το τριαξονικό της άνοιξης: Σπαράγγι - Αγγινάρα - Κουκί": Γνωριμία με τις γεύσεις της πρώτης άνοιξης!. Μαγειρεύει η Άντζυ.
Οργάνωση Γη - Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία, Ίλιον - Πετρούπολη - Λεωφόρος Δημοκρατίας 67 Τηλέφωνο: 2102325380
Κυριακή: 10:00 με 17:00
Είσοδος ελεύθερη.

Σαββατοκύριακο... Πάμε Μουσείο;



Σαββατοκύριακο: Μερικές προτάσεις για τα παιδιά που διεξάγωνται σε Μουσεία.

Τα παιδιά εξερευνούν το Μουσείο στο Γκάζι
Πού χρησιμοποιούνταν το φωταέριο, τι σχέση έχει με το φυσικό αέριο και τι πιστεύετε ότι μπορεί να έκαναν πριν από χρόνια στην Τεχνόπολη ο ανθρακέας και ο σβέστης; Τώρα που το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Πειραιώς 100, Γκάζι) έχει ανοίξει τις πόρτες του, ανακαλύψτε με τα μικρά σας την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου μέσα από παιχνίδια εξερεύνησης και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Κάθε Κυριακή (11 π.μ.) μέχρι τον Μάιο μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τις ειδικότητες των εργαζομένων που απασχολούνταν στο χώρο, να μάθουμε για τα υποπροϊόντα που προέκυπταν από τον καθαρισμό του αερίου και τις χρήσεις τους, τις πηγές και τις νέες μορφές ενέργειας. 
Κρατήσεις: 2103475535, 2103475518. Είσ.: € 6 (παιδ.), 4 (συνοδοί).


Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου (για γονείς & παιδιά 2-3,5 ετών) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Χρώματα, κολάζ… και μία έκπληξη!
Με την Δέσποινα Σακελλαρίου και την Αντωνία Βέλλιου.
Το κολάζ είναι από τις πιο σημαντικές δημιουργικές δραστηριότητες, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς να σκίζουν, να κολλούν και να συνδέουν πράγματα μεταξύ τους.


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το πιο κουλό προϊόν για μωρά που έχω δει ποτέ!

Το μωρό σας γεννήθηκε χωρίς πολλά μαλλιά;
Το μωρό σας είναι ενός και ακόμα δεν έχει μαλλάκια;
Η λύση σύμφωνα με τους τρελοαμερικανούς είναι μια!





Περούκες-κορδέλες για μωρά!






Εντάξει έχουμε τρελαθεί εντελώς;;;;;Δεν το πιστεύω!
Έχετε δει πιο μεγάλη μπαρούφα;

Πηγή: http://baby-bangs.com/store.php

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ήταν ένα τέλειο τριήμερο!


Have a nice week - Images and gifs for social networks



Ο Νικόλας μας μεγάλωσε και μας έχει ξετρελάνει! Όλο το τριήμερο ήταν το επίκεντρο μας! Όχι ότι τις άλλες ημέρες δεν είναι :)

Το Σάββατο το πρωί ήρθε ο φίλος του ο Γιώργος με τους γονείς του για φαγητό και παιχνίδι. Ήταν και οι δυο τους απολαυστικοί! Δυστυχώς δεν έχουμε φίλους με παιδάκια και κάθε φορά που συναντιούνται ο Νικόλας με τον Γιώργο είναι μια αποκάλυψη για εμάς. Ο ένας αντέγραφε τον άλλο σαν παπαγαλάκια! Μα τι σου είναι τα παιδιά! Προσπαθούμε τόσο καιρό να τον κάνουμε να μιλήσει, να πει ας πούμε το λάμδα, μπάλα, και μόλις άκουσε τον φίλο του να το λέει το είπε και εκείνος! Απίστευτο! Εμείς κάναμε σαν χαζοί από την χαρά μας!

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κουνελάκια με χάρτινο ρολό


Ακόμα μια εύκολη κατασκευή με ρολά από χαρτί υγείας. Αυτή τη φορά κουνελάκια!

Χρειάζεστε ρολά από χαρτί υγείας, πολύχρωμες κόλλες χαρτί, ματάκια, κουμπιά και συρματάκια.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κουκλάκια φτιαγμένα από τα πρώτα του ρούχα!

Πόσο καιρό σχεδιάζατε τι θα φορέσει το μωρό σας την μέρα που θα βγει από το μαιευτήριο;
Τι του φορέσατε στην πρώτη του βόλτα; Το πρώτο του μαγιό τι χρώμα είχε; Τι φορούσε στα πρώτα του γενέθλια;

Είμαι σίγουρη ότι τα θυμόσαστε όλα. Επίσης είμαι σίγουρη ότι κάποια, που ήταν αγαπημένα σας, τα πολύτιμα σας που είναι γεμάτα αναμνήσεις, τα έχετε φυλαγμένα. Χωριστά από αυτά που θα χαρίσετε ή θα φορέσει το επόμενο παιδί.

Η μαμά μου έχει ακόμη τα βαπτιστικά μας και τις προάλλες που έψαχνε κάτι, τα βρήκε και συγκινημένη μου λέει: "Αυτά είναι τα λαδόπανα του Κώστα... Ακόμα λάδι μυρίζουν ενώ είναι πλυμένα. Θα του τα δώσω όταν πάει παντρευτεί και πάει σπίτι του."

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Στάδια ανάπτυξης στα Μαθηματικά για βρέφη και νήπια


Πότε μπορούμε να εισάγουμε ένα μωρό ή νήπιο στον κόσμο των μαθηματικών;

Σίγουρα δεν είναι κάτι που το αποφασίζουμε εμείς συνειδητά. Μάλιστα όταν αρχίσει να πλανάται ένα τέτοιο ερώτημα στο μυαλό μας, θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει! Τα μαθηματικά είναι μέσα στη ζωή μας. Κάθε μέρα, σε κάθε δραστηριότητα με το μωρό μας χρησιμοποιούμε τα μαθηματικά και ασυναίσθητα αναπτύσσουμε τις μαθηματικές του δεξιότητες.

Σίγουρα κάθε παιδί έχει την δική του μοναδική πορεία μάθησης. Εδώ υπάρχουν μερικά στάδια που θα μας βοηθήσουν να παρακολουθήσουμε την πορεία ανάπτυξης του δικού μας παιδιού όσον αφορά στις μαθηματικές του δεξιότητες.



Αριθμοί

Μεταξύ της ηλικίας ενός και δύο υπάρχουν παιδιά που καταλαβαίνουν, αλλά δεν είναι ακόμα ικανά να εξηγήσουν την έννοια του «περισσότερου» ή του «αρκετού». Για παράδειγμα, όταν θέλουν περισσότερα μπισκότα λένε «κι άλλο».

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κουκουβάγιες με χάρτινο ρολό


Σήμερα έψαχνα στο διαδίκτυο τι μπορώ να φτιάξω με τα ρολά από το χαρτί υγείας και βρήκα αυτές τις όμορφες κουκουβάγιες στο happy clippings.

Η κατασκευή τους είναι απλή και χρειάζεστε μόνο τα ρολά από το χαρτί υγείας, μονόχρωμες και πολύχρωμες κόλλες και ματάκια. Αν θελήσετε να τις κρεμάσετε τις κουκουβάγιες τότε χρειάζεστε και λίγη κορδέλα.

Μάθετε από νωρίς τα μωρά σας, να τρώνε στερεές και όχι αλεσμένες τροφές

Αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν διατροφικές δυσκολίες και αδυναμία μάσησης, όταν θα φτάσουν 2 – 3 χρονών, έχουν τα παιδιά που όσο είναι ακόμη βρέφη, τρώνε μόνο κρέμες και δεν έχουν προσπαθήσει να φάνε στερεά σχηματισμένη, τροφή κομμένη σε κομματάκια.

Τα ίδια μωρά έχουν μεγάλες πιθανότητες αργότερα, να γίνουν και παχύσαρκα.!!!



 Σύμφωνα με νεώτερες επιστημονικές οδηγίες, η εισαγωγή της στερεάς τροφής στη διατροφή των βρεφών (με τη λέξη βρέφη ορίζουμε την ηλικία μέχρι τους 9 μήνες), πρέπει να ξεκινά περίπου στην ηλικία των 6 μηνών με τις κρέμες. Και επειδή η Ελλάδα είναι η χώρα της υπερβολής, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλοί γονείς να ταΐζουν με το κουταλάκι, διάφορες βρεφικές κρέμες (σε μορφή πολτού) βρέφη 4 ή και 5 μηνών, κάτι που φυσικά σε τέτοιες ηλικίες δεν ενδείκνυται. Και από την άλλη πολλά Ελληνόπουλα, συνεχίζουν να τρώνε σε όλη τη διάρκεια της προσχολικής τους ηλικίας (3, 4 και 5 χρονών) μόνο αλεσμένες τροφές χωρίς οι γονείς τους να τα ενθαρρύνουν να φάνε κανονικό φαγητό.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

HI 5 - Τα φαγητά που μας αρέσουν

Μπορεί να χάσαμε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού στο οποίο μας κάλεσε η blogolicious αλλά επανήλθαμε δριμύτερες!
Και μιας και ρωτήσατε ετοιμαστείτε για τις απαντήσεις μας!

Καρπάτσιο μανιταριών 


Το αγαπημένο φαγητό όλων, το TOP φαγητό, το φαγητό που το τρώμε και βαρυστομαχιάζουμε. Η εικόνα τα λέει όλα από μόνη της. Είναι ένα φαγητό που μας φέρνει κοντά στην φύση κοντά στον Νεάντερταλ που κρύβουμε μέσα μας. Τρώγεται αποκλειστικά με βρώμικα χέρια!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι!

Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι!
Τι αναφέρει ο νέος κανονισμός ΕΟΠΥΥ

Σε καιρό τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης όλα μπορούν να συμβούν! Καταργούνται τα επιδόματα τοκετού για όσες γεννούν σε νοσοκομείο! Όμως τυχερές όσες γεννούν σε ...στάνες, στα ταξί, και φυσικά στο σπίτι!

Αν έχετε υπολογίσει να γεννήσετε σε κάποιο μαιευτήριο και περιμένετε να δείτε βοήθεια από την πολιτεία, ξεχάστε το. Νέα ήθη και έθιμα φέρνει στην ελληνική οικογένεια η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ.
Για να λάβετε πλέον επίδομα τοκετού θα πρέπει μάλλον να επιστρέψετε κάμποσες δεκαετίες πίσω και να επιλέξετε όχι μαιευτήριο αλλά τις παλιές καλές τακτικές. Δηλαδή να γεννήσετε σπίτι, πάνω σε μια καρέκλα, σε ένα ...χωράφι κάτω από τα δένδρα ή και μέσα στη στάνη.
Αλλιώς επίδομα δεν έχει...

Bye bye google reader, Welcome(???) Bloglovin!

Follow my blog with Bloglovin

Γιατί αποσύρεσαι κύριε google reader;
Μας ρώτησες εμάς; Μας ρώτησες αν θέλουμε να ψάχνουμε για άλλον feeder;
Μας ρώτησες αν θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα account και να θυμόμαστε άλλο ένα password;
Που σε λίγο θα καεί το μηχανάκι! Τι άλλο πρέπει να θυμάμαι;
To password του facebook;
του blogger;
του bloglovin;
του skype;
του yahoo;
του router;
του pc;
του κινητού;
της κάρτας ανάληψης; Καλά το τελευταίο το έχω ξεχάσει γιατί δεν έχω λεφτά τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ!

Το χάπι το δικό μου;
Το χάπι του μωρού;
Είμαι πολύ τσαντισμένη! Anyway...
Ας επιτελέσει τον σκοπό του αυτό το post και ας μας συνδέσει με το bloglovin.

Φιλιά!

Μια αληθινή ιστορία πόνου

ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα παρακάτω είναι αληθινή ιστορία. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικές καταστάσεις ή πραγματικούς χαρακτήρες ΔΕΝ είναι συμπτωματική!
http://michigoose-motherintraining.blogspot.gr

Ήταν αργά... Πολύ αργά! Πρέπει να ήταν 4 τα ξημερώματα, όταν ακούστηκε μια φωνή από το παιδικό δωμάτιο.
 - μαμά; (νυσταγμένα)
- μαμά! (επιτακτικά)
- μαμάκα (διπλωματικά)
Η αθώα συν ξενυχτισμένη Ελληνίδα μάνα αρχικά, ξενέρωσε την ζωή της. Ξεψυχισμένα είπε κάτι που έμοιαζε με:
- Κοιμήσου Νικόλα, κάνε νάνι.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οι γονείς επινοούν παραμύθια και τα παιδιά μαθαίνουν!





Τα παραμύθια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επικοινωνήσει ένας γονιός με το παιδί. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να του μιλήσει για το πώς να μη φοβάται το σκοτάδι, πώς να του διδάξει να μοιράζεται τα παιχνίδια του αλλά και πώς να του εξηγήσει το θάνατο ενός αγαπημένου του προσώπου.


Η αφήγηση ιστοριών έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ακούγοντας, τα παιδιά ασκούν τη φαντασία τους και την ικανότητα τους να οραματίζονται. Μαθαίνουν ακόμα να ακούν προσεκτικά. Το παραμύθι είναι μια γλώσσα που έχει τους δικούς της κανόνες και τρόπους αφήγησης.


Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 25η Μαρτίου

Μια ωραία πρόταση για την ημέρα της 25ης Μαρτίου.
Την Δευτέρα 25η Μαρτίου το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για να γιορτάσει την Μεγάλη Μέρα. Το Μουσείο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με παρουσιάσεις εργαστηριακών δράσεων, με μουσική αφιερωμένη στον έρωτα, με ειδικές ξεναγήσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα» και με οικογενειακά παιχνίδια.

Εργαστήρι αρχαίας τεχνολογίας
Οι Συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα Ακρ. 700. Τα σανδάλια αποτελούν έναν από τους τρεις τύπους υποδημάτων που διακρίνονται στα σωζόμενα κάτω άκρα των αρχαϊκών αγαλμάτων και συνήθως έχουν ανάγλυφους ή ζωγραφιστούς ιμάντες. 
Ώρα προγράμματος: 11 π.μ., Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μακό βραχιόλια πλεγμένα με 2, 3, ή 4 δάχτυλα

Μη… Μην πετάξετε το περσυνό ή προ-περσυνό μακό μπλουζάκι σας γιατί το βαρεθήκατε ή γιατί τρύπησε σε εμφανές σημείο και θα φαίνεται το μπάλωμα. Κρατήστε το και φτιάξτε πανέμορφα καλοκαιρινά βραχιόλια.

Η πλέξη γίνεται με τα δάχτυλά σας και μάλιστα αν χρησιμοποιήσετε 2 δάχτυλα θα βγει λεπτό ενώ με 4 πιο πλατύ. 


Παρακάτω σας έχω βήμα βήμα την πλέξη με 4 και με 2 δάχτυλα. Ακολουθήστε τις φωτογραφίες και επαναλάβετε τόσες φορές μέχρι να έχετε το βραχιόλι σας στο επιθυμητό μήκος.


Ξεκινάμε;

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εντυπωσιακά ραβδάκια με τσόχα

Φτιάξτε αυτά τα εντυπωσιακά ραβδάκια και εμφανίστε τα στα μικρά σας ως έκπληξη.
Σίγουρα θα ξετρελαθούν!

Η κατασκευή τους είναι απλή.

Θα χρειαστείτε:

Για το ραβδάκι-λουλούδι:
  • Ένα τσόχινο λουλούδι και ένα κύκλο από το ίδιο χρώμα. Θα μπορούσατε να κόψετε δύο ίδια λουλούδια αλλά θα σας δυσκολέψει να ενώσετε όλα τα πέταλα όταν θα το γεμίσετε με βαμβάκι.
  • Ένα στρογγυλό μικρότερου μεγέθους από μπλε τσόχα (καλύτερα να το κόψετε με ψαλίδι που δίνει κάποιο σχήμα).
  • Ένα ακόμα στρογγυλό από λαχανί τσόχα σε ακόμα μικρότερο μέγεθος.
  • Πολύχρωμες κορδέλες
  • Ξυλάκι

Αποκριάτικα μπισκότα

Χτες έφερε μια συνάδερφος στην δουλειά κάτι πολύχρωμα αποκριάτικα μπισκοτάκια. Βρήκα λοιπόν την συνταγή και είπα να την μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά:

2 φλιτζάνια μείγμα για λευκό κέικ
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζανιού βούτυρο σε κομματάκια
1/4 φλιτζάνι γάλα
2/3 φλιτζανιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι πολύχρωμη τρούφα



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το μείγμα για το λευκό κέικ. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν(προσοχή μην γίνει πολύ καυτό, ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο) και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μετά βάζουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τέλος την πολύχρωμη τρούφα.  Βουτυρώνουμε μια φόρμα και τοποθετούμε το μείγμα. Καταψύχουμε τη φόρμα για τουλάχιστον 1 ώρα. Για να σερβίρουμε το γλυκό το κόβουμε σε κομματάκια.

Πηγή: http://sallysbakingaddiction.com

Ταξίδι με παιδί


Το τριήμερο αυτό θα πάμε στο χωριό. Κάθε φορά έχουμε γκρίνια πριν το ταξίδι και τελευταία στιγμή παραφουσκώνουμε την βαλίτσα με κάτι ακόμα. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που ίσως βοηθήσουν και μια λίστα με πράγματα που χρειάζονται.
http://www.sudocrem.co.uk

Βοηθάει πολύ η σωστή προετοιμασία.
Δε χρειάζεται να πάρουμε όλα τα πράγματα των παιδιών μαζί μας, στο ταξίδι. Αν οργανωθούμε σωστά, μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, αυτά που θα χρειαστούμε... Ενημερωνόμαστε για τον καιρό έτσι ώστε να πάρουμε τα κατάλληλα ρούχα. Επίσης το παιδικό βαλιτσάκι είναι καλό να είναι ξεχωριστό από την βαλίτσα των ενηλίκων.
Εννοείται ότι αν πηγαίνουμε κάπου για δυο μέρες δεν χρειαζόμαστε όοολα τα παρακάτω. Επίσης αν πηγαίνουμε σε ένα μέρος όπου πάμε συχνά είναι καλό να αφήσουμε εκεί κάποια πράγματα που πιάνουν χώρο για να μην τα κουβαλάμε κάθε φορά. Επίσης κρέμες , γάλατα κλπ παρόλο που είναι στην λίστα, μπορούμε να τα προμηθευτούμε και από εκεί που θα πάμε.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ψηφιακή παράσταση: Η ζωή του κύριου Δεντρούλη


Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 με αφορμή την εαρινή ισημερία και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών, το Πλανητάριο προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους του φίλους να παρακολουθήσουν πρώτοι την νέα ψηφιακή παράσταση «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη». Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο (ώρες 19:30 και 20:30).
Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:30 της ίδιας ημέρας.

Η παράσταση «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη» θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 με τιμή εισιτηρίου 6 Ευρώ για τους ενήλικες και 4 Ευρώ για τα παιδιά.
Πρόκειται για μια ψηφιακή παράσταση με εντυπωσιακά γραφικά που μετατρέπουν τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου άλλοτε σε λιβάδι κι άλλοτε σε κορμό δένδρου και κάνουν την πρώτη μας εκπαιδευτική γνωριμία με τη ζωή των δέντρων μια ευχάριστη ψυχαγωγική εμπειρία.


Στην παράσταση η Δανάη Πασχαλίτσα και ο Λάμπης Πυγολαμπίδας είναι δυο μικρά πειραχτήρια, τα οποία ανήκουν σε μια τάξη εντόμων, που οι ειδικοί επιστήμονες, ονομάζουν Κολεόπτερα.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι φοιτούν στη Διάσημη «Σχολή Πεφωτισμένων Κολεοπτέρων», μια σχολή που φροντίζει να λάμπει… όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα τους.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κατασκευή: Ένα δέντρο την άνοιξη




Σήμερα βρήκα μια ωραία κατασκευή που θα σας δώσει αφορμές να μιλήσετε με το παιδί σας για την άνοιξη, την αλλαγή της φύσης και την μεταμόρφωση των δέντρων.

Φτιάξτε δεντράκια από χαρτόνι και γεμίστε τα με φύλλα, λουλούδια και καρπούς. Κρεμάστε μια κούνια στα κλαδιά του ή φωλιές πουλιών και σχηματίστε στον κορμό του μια τρύπα από ένα τρυποκάρυδο. Αφήστε την φαντασία σας και κυρίως των παιδιών σας να σας οδηγήσει και να αποκαλύψει τι μορφή θα έχει το δέντρο σας, τι χρώματα θα έχουν οι καρποί του και τι μπορεί να κρύβεται και να φωλιάζει σε αυτό…

Η κατασκευή του δέντρου είναι απλή.

Πανεύκολα τρουφάκια!

Την τσικνοπέμπτη είχα τραπέζι τους φίλους μου και τους είχα υποσχεθεί ότι θα φτιάξω το banoffee που τόσο καιρό μου ζητούσαν.
Δυστυχώς πριν καν ξεκινήσω, ο λιχούδης αντρούλης μου είχε ανοίξει το ζαχαρούχο και τον έπιασα να γλύφει το δάχτυλο του! Οπότε πάει το banoffee! Αλλά το ζαχαρούχο έμεινε...
Έψαξα λοιπόν για συνταγές με ζαχαρούχο και βρήκα μια συνταγή για τρουφάκια, που πιο έυκολη δεν υπάρχει! Και από γεύση σκίζει!


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ας φτιάξουμε έναν χαρταετό μέρος 2

Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε πως φτιάχνεται ένας πολύγωνος χαρταετός. Εχθές που δεν δουλεύαμε ξεκινήσαμε με τον άντρα μου να τον φτιάχνουμε. Ομηρικοί καβγάδες! Όχι έτσι όχι αλλιώς:) Τον έχουμε αφήσει στην μέση αλλά πιστεύω θα βγει καλός.
Ας δούμε όμως πως φτιάχνεται ο χαρταετός σε σχήμα ρόμβου!


Θα χρειαστούμε:
  • Σπάγκος
  • Κόλλα ή κολλητική ταινία
  • Ανθεκτικό χαρτί (102 x 102 cm)
  • Δύο ανθεκτικές βέργες από καλάμι ή ελαφρύ ξύλο. Η μία πρέπει να έχει μήκος 90 cm και η άλλη 102 cm
  • Μαρκαδόροι ή μπογιές για να δώσουμε ζωή στον χαρταετό μας








Κατασκευή:
Τοποθετήστε την μικρότερη βέργα οριζοντίως και κάθετα επί της μακρύτερης βέργας σχηματίζοντας έναν σταυρό. Η μικρή βέργα δεν πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς στο μέσο της μεγαλύτερης, αλλά υψηλότερα, ενώ τα άκρα της μικρής βέργας πρέπει να απέχουν ακριβώς το ίδιο από την ένωσή τους με την μεγαλύτερη βέργα. Δέστε γερά μεταξύ τους τις δύο βέργες Εικόνα 1.

 Εικόνα 1

Στα τέσσερα άκρα του σταυρού που σχηματίστηκε φτιάξτε εγκοπές αρκετά βαθιές, ώστε να μπορείτε να περάσετε από μέσα τον σπάγκο που χρησιμοποιείτε. Περάστε σπάγκο μέσα από τις τέσσερις εγκοπές.

20 λόγοι γιατί είναι ωραίο να είσαι γονιός!

Όταν το μωρό σου ξυπνάει στις 3 την νύχτα για τρίτη φορά ή όταν το παιδί σου πετάει το πιάτο του φαγητού του στο πάτωμα, αφού μόλις  είχες σφουγγαρίσει, είναι εύκολο να ξεχάσεις τα καλά του να είσαι γονιός. Ας θυμηθούμε λοιπόν γιατί είναι τόσο ωραίο να είσαι γονιός:

  1. Γιατί είναι στιγμές που συνειδητοποιείς ότι τα έχεις καταφέρει πολύ καλά με το μωρό σου ακόμα και αν το πήρες χωρίς εγχειρίδιο χρήσεων!
  2. Γιατί είναι υπέροχη η αίσθηση του να γραπώνει το δάχτυλό σου με την μικρή του την παλάμη.
  3. Γιατί είναι υπέροχο να το κοιτάς στα μάτια και να βλέπεις ότι σε εμπιστεύεται απεριόριστα.
  4. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή που νοιώθεις όταν χώνεις την μύτη σου στο λαιμουδάκι του όσο κοιμάται.
  5. Γιατί νοιώθεις πανίσχυρη που μπορείς απλά παίρνοντας το αγκαλιά να επαναφέρεις την ησυχία στο σπίτι σου.
  6. Γιατί είναι ωραίο να βλέπεις τον άντρα σου να προσπαθεί να καταλάβει ποια μεριά της πάνας πάει μπροστά και ποια πίσω.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Υφασμάτινες φράουλες μπρελόκ




Βήμα βήμα πως να φτιάξετε υφασμάτινες  φράουλες μπρελόκ. 

Κέντρα Δημιουργική Απασχόλησης

Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης;
Τι; Πώς είπατε;
Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα!

Μέχρι που πήγαμε στο παιδικό πάρτι της κόρης, της Μαρίας. Ο μικρός δεν ήθελε να κάτσει γιατί εκείνη την ημέρα είχε πάθει μπαμπακίαση και επειδή είχαμε πάει δίχως εκείνον, ήθελε να φύγουμε...
Φυσικά δεν θα άφηνα να είναι αυτή η εντύπωσή του από τον χώρο αυτό και έτσι ξαναπήγαμε, με τον μπαμπά βεβαίως!

Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης είναι χώροι, όμορφα διαμορφωμένοι, όπου ο γονιός μπορεί να αφήσει το παιδί του ή και να κάτσει μαζί του και να δημιουργήσουν παίζοντας! Καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα ηλικιών και περιλαμβάνουν δραστηριότητες με μουσική, χορό, κατασκευές με γνώμονα την φαντασία και το παιδί.

Υπάρχει μια σελίδα το Έλα μαζί που έχει μαζεμένους όλους αυτούς τους χώρους, μαζί με τα προγράμματα που διοργανώνει ο καθένας. 

ΜΟΥΣΙΚΟΙ για ΠΑΙΔΙΑ

Εχθές έμαθα από την δασκάλα του γιου μου κάτι που πραγματικά μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θα ήθελα να το μοιραστώ.
Το 2010 δημιουργήθηκε μια ομάδα η οποία πραγματικά επιτελεί έργο! Λέγεται  "Μουσικοί για Παιδιά" και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιατρικά νοσοκομεία ΔΩΡΕΑΝ!
Έχοντας περάσει και εγώ τις μερούλες μου στο Παίδων και έχοντας δει αρκετά παιδάκια να υποφέρουν, η παρακάτω φωτογραφία πραγματικά με άγγιξε.


Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Απόκριες στην Αθήνα 2013

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο Δήμος Αθηνών διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις! Παρακάτω ακολουθεί το φετινό πρόγραμμα! Μέσα στο πρόγραμμα έχω ενσωματώσει και εκδηλώσεις από πολιτιστικά κέντρα.

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2013
7 – 18 Μαρτίου
Σάββατο 9 Μαρτίου 2013
Πλατ. Αγίου Παύλου, Ώρα 11.30 Αποκριάτικη εκδήλωση του Εξωραϊστικού
Συλλόγου Αγ. Παύλος με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων
Ανιματέρ και κλόουν παίζουν με τους μικρούς μας φίλους.
Σταθμός Μετρό Μοναστηρακίου, Ώρα 13.30 Τραγούδια της παλιάς
Αθήνας από τη Μικτή Χορωδία Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων
Πεζ. Γ. Ολυμπίου – Κουκάκι, Ώρα 15.00 – 22.00 Αποκριάτικη Εκδήλωση

Ας φτιάξουμε έναν χαρταετό μέρος 1


Μιας και πλησιάζουν οι απόκριες πρέπει να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τους χαρταετούς μας! Είναι τόσο εύκολο. Θυμάμαι ο αδερφός μου από μικρά που ήμασταν έφτιαχνε χαρταετούς με σακούλες σκουπιδιών. Εντάξει δεν πετούσαν πάντα αλλά η διαδικασία ήταν ωραία!
Υπάρχουν 2 είδη που συναντάμε πιο συχνά. Με σχήμα πολύγωνου και τον ρόμβου.
Εδώ θα δούμε πως φτιάχνεται ο πολύγωνος και σε επόμενη ανάρτηση θα βάλουμε τον ρόμβο.

Πολύγωνος χαρταετός
Θα χρειαστούμε:
  • 3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
  • χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
  • γερό σπάγκο
  • λεπτό σύρμα
  • κολλητική ταινία
  • χρωματιστά χαρτιά για την ουρά





Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μια παραμυθένια χειροποίητη παιδική σκηνή


Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι ότι έχεις την ευκαιρία να ξαναπαίξεις και να γίνεις πάλι παιδί! Μπορεί να είχα πολύ ωραία παιδικά χρόνια, μπορεί να έπαιξα με τις ώρες με τα ξαδέλφια μου στη γειτονιά και με τις κούκλες μου στο σπίτι… δεν έχω παράπονο... αλλά νομίζω ποτέ δεν είναι αργά να ξαναγίνω παιδί και να χωθώ με το παιδί μου μέσα σε μια σκηνή για να παίξουμε. 
Βρήκα στο διαδίκτυο αυτή τη φανταστική σκηνή! Είναι φτιαγμένη και στερεωμένη πάνω σε ένα στρογγυλό τραπέζι.
Και αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι οι λεπτομέρειές της!

Ένα λουλούδι για τα μαλλιά μας

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!!! Μαμάδες, γιαγιάδες, σύζυγοι και δεσποινίδες ;)

Η γιορτή της γυναίκας σήμερα, και είπα να φτιάξουμε κάτι για εμάς. 
Απλό, στυλάτο και εύκολο.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Cake Pops



Γνωρίζετε τα Cake Pops; Έχετε προσπαθήσει ποτέ να τα φτιάξετε;


Μου φαίνεται ότι τελευταία τα Cake Pops έχουν μπεί στα πάρτι γενεθλίων, βάφτισης ακόμα και γάμου. Παίζουν σε κάθε περίσταση αφού μπορούν να διακοσμηθούν με διαφορετικά χρώματα και σχέδια. 
Είναι μια άλλη αμερικάνικη ιδέα που έρχεται να συναγωνιστεί την επιτυχία των cup cakes.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ύπνος μωρού: Λύσεις για μικρούς χώρους

Σε πολλά σπίτια, μην πω στα περισσότερα, δεν υπάρχει χώρος για κούνια στην κρεβατοκάμαρα.
Στην δική μου χωρούσε ίσα ίσα το λίκνο, το οποίο και μας καταβόλεψε. Προϊόντα υπάρχουν πολλά, σε διάφορες διαστάσεις και για διάφορες τσέπες.




Η λύση που επέλεξα εγώ ήταν το λίκνο. χωρούσε ίσα ίσα στην κρεβατοκάμαρα μου.
Είχα ψάξει και είχα βρει μια πολύ φτηνή προίκα που κόστισε 50 ευρώ, οπότε μου πήγε σχεδόν 200 ευρώ κομπλέ.











Η πρώτη μας κατασκευή: Μια γάτα.

Εχθές γυρνώντας από την δουλειά, σκεφτόμουν ότι ανυπομονώ να πάει ο μικρός παιδικό σταθμό και να μου φέρνει τις κατασκευές που θα φτιάχνει, σπίτι.
Μετά σκεφτόμουν που θα τις βάλω όλες αυτές; Μήπως να φτιάξω ράφια; Και τι διακόσμηση θα έχω στο δωμάτιο; Όπως καταλαβαίνετε οδηγούσα:)

Γύρισα λοιπόν με όρεξη σπίτι και έτσι σκέφτηκα να φτιάξουμε το κατιτίς μας. Η ιδέα μου ήρθε από μια κατασκευή που έφτιαχναν τα παιδάκια, σε ένα πάρτι που είχαμε πάει σε έναν παιδότοπο δημιουργικής απασχόλησης.
Είχαμε σερπαντίνες, περιοδικά, αλουμινόχαρτο και χαρτοπετσέτες.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικα λουλούδια από γκοφρέ χαρτί


Η Άνοιξη επίσημα μπήκε και νομίζω πως όλοι μας θέλουμε να γεμίσει η ζωή μας με περισσότερο φως και χρώματα. Μόλις είδα αυτά τα λουλούδια ένιωσα να αλλάζει η διάθεσή μου. Είναι τόσο φωτεινά, τόσο χαρούμενα που θα τα βάλω σε ένα σημείο στο σπίτι να περνώ από δίπλα τους και να τα βλέπω συνέχεια! Είναι ένας συνδυασμός από μεξικάνικα χάρτινα λουλούδια και τα γνωστά pom-poms.
Τι θα χρειαστείτε:
6-7 κόλες γκοφρέ σε διαφορετικά χρώματα (50 x 75 cm)
6-7 clips ή μεγάλο συρραπτικό
συρματάκι
ψαλίδι

2ο σεμινάριο μητρικού θηλασμού




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής
στο σεμινάριο Μαρτίου


Φορέστε ζεστές καλτσούλες, άνετα ρουχαλάκια και ελάτε σε μια χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα να παρακολουθήσετε ένα 2ωρο σεμινάριο με θέμα: "Ο θηλασμός σε απλά βήματα" (περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση με κούκλα).

Παρέα με εγκύους και θηλάζουσες μανούλες θα μιλήσουμε για την εμπειρία του μητρικού θηλασμού! Θα συζητήσουμε και θα δώσουμε απαντήσεις και πρακτικές συμβουλές στα πιο συχνά και σημαντικά ερωτήματα που αφορούν κυρίως:


  • στην προετοιμασία του θηλασμού, από την περίοδο της εγκυμοσύνης 
  • στην έναρξη του θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό
  • στις στάσεις θηλασμού και τη σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος 
  • στην επιτυχή εδραίωση της γαλουχίας τις πρώτες σαράντα ημέρες
  • στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν 
  • στην απροβλημάτιστη συνέχιση του θηλασμού για όσο θα ευχαριστεί μανούλα και μωρό, ακόμη και μετά την περίοδο απογαλακτισμού-εισαγωγής στερεών τροφών ή/και την επιστροφή της μητέρας στην εργασία.


Διαβάστε περισσότερα, συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και εξασφαλίστε έγκαιρα τη δική σας θέση
 ΕΔΩ

Στο προηγούμενο σεμινάριο είχαμε πάει και εμείς και είχαμε καταενθουσιαστεί!

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, οι θέσεις όμως είναι περιορισμένες γι΄αυτό απαιτείται προεγγραφή!

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Hi5 - Τα 5 καλύτερα βιβλία στη βιβλιοθήκη μου

Η Γιάννα ή αλλιώς blogolicious Editoriolista μας έκανε πάλι την τιμή να μας προκάλεσει. Και μας αρέσει πολύ!!! Την πρώτη φορά μας χάρισε ένα βραβείο, που ήταν και το πρώτο μας και μας έκανε μεγάλη χαρα! Και τώρα να σκεφτούμε τα 5 αγαπημένα μας βιβλία.
Λοιπόν,

Πριν αρκετά χρόνια διάβαζα μετά μανίας Εύα Ομηρόλη. Μου άρεσε πολύ όπως έγραφε... και ο τρόπος που εβλεπε τα πράγματα μέσα από τα μάτια των ηρώων της. Με προκαλούσε με τις λέζεις που χρησιμοποιούσε στη γραφή της...
Το καλύτερο της για μένα είναι το 'ΜΟΙΡΑΙΔΑ.ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ ΣΑΝ ΝΕΡΑΙΔΑ'

Η ζωή είναι πορεία κυκλική - κύκλοι μικροί μέσα σε μεγαλύτερους. Γιατί η Γη είναι μια σφαίρα που γυρίζει κι ό,τι δεν πρόλαβε μπορεί να ξαναρθεί.

10 κανόνες για τη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών ενός παιδιού


Όλες οι μαμάδες ανησυχούμε για την υγεία και τη διατροφή των παιδιών μας. Θέλουμε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για μια υγιεινή και σωστή διατροφή είτε επιλέγοντας μόνο βιολογικά προϊόντα, είτε μαγειρεύοντας μόνο εμείς, είτε εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.

Τα δέκα βήματα που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν στην διαμορφώσετε σωστές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά σας.

1. Φάτε μαζί σαν μια οικογένεια. Γευματίστε κάνοντας πέρα το άγχος και την πίεση της μέρας. Ευχαριστηθείτε το γεύμα και απολαύστε το. Δώστε στο μωρό σας να καταλάβει ότι η ώρα του φαγητού είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Κόψτε του μικρά κομματάκια και ενθαρρύνετέ το να φάει με τα δάχτυλα. Φάτε ότι θα θέλατε να φάει το παιδί σας.

Πως να μάθουμε ένα μωρό 2 ετών να ζωγραφίζει;



Με επιμονή φυσικά! Μπορεί; Φυσικά και μπορεί! Μάλιστα μπορούμε με έξυπνους τρόπους να το βοηθήσουμε να εξασκηθεί, ακόμα και στην προγραφή!
Ένα πολύ μεγάλο βήμα είναι να μάθει το μικρό μας να κρατά, την μπογιά! Ακόμα και αν την κρατά λάθος, μόνο και μόνο που προσπαθεί να την γραπώσει είναι σημαντικό. Σιγά σιγά θα μάθει να την κρατά καλύτερα. Έτσι θα μάθει να ελέγχει και τα δάκτυλά του.
Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, που δεν το συνειδητοποιούμε, επειδή το θεωρούμε δεδομένο,  είναι ότι απλά πιάνοντας την μπογιά και κάνοντας μια μουτζούρα, το μωρό έχει καταφέρει να συντονίσει το βλέμμα του με το χέρι του με επιτυχία.

Πως λοιπόν μπορούμε να ζωγραφίσουμε με το παιδί μας;

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας - Ήμασταν εκεί!

Δεν ήταν μόνο μια παρουσίαση βιβλίου... ήταν και πολλά άλλα...
Πως γίνεται να αγαπάμε τα μωρά μας όλη τη μέρα και το βράδυ να τα αφήνουμε μόνα στην κούνια τους να κλαίνε ζητώντας την αγκαλιά μας;
Πως γίνεται να γεννάμε και να απομακρύνουν το παιδί από την αγκαλιά της μάνας του μπουκώνοντάς το με ένα μπουκάλι ξένο γάλα;
Πώς γίνεται να βάζουμε ένα νεογέννητο μωρό σε μια κούνια με πλουμιστό πάντα, σεντόνια και κουνουπιέρα προωθώντας τον καταναλωτισμό αντί να το κρατάμε σφιχτά στην αγκαλιά μας καθώς κοιμάται;

Η αγάπη μας έχει ώρες; Η ανάγκη του μωρού μας κοιτάει ρολόγια;

Παιχνίδια στον υπολογιστή για παιδιά προσχολικής ηλικίας

photo source
Οι υπολογιστές είναι στην ζωή μας και έτσι όπως πάνε τα πράγματα, τα παιδιά μας θα ακούνε ότι κάποτε χρησιμοποιούσαμε πληκτρολόγιο και θα γελάνε.

Η χρήση υπολογιστή στην προσχολική ηλικία, δεν θεωρώ ότι προσφέρει τόσα στο παιδί, όσο μια ώρα δημιουργικού παιχνιδιού, παρόλα αυτά όταν το μικρό μας, μας βλέπει να ασχολούμαστε τόσο με αυτό το μηχάνημα, θέλει να μας μιμηθεί.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τα αγαπημένα μας μη-παιχνίδια




Είμαι βέβαιη ότι κάπου υπάρχει ένας μαθηματικός κανόνας που αναφέρει ότι όσο πιο ακριβό παιχνίδι πάρεις στο παιδί σου, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες το μωρό σου να θέλει να παίξει με το κουτί αντί με το ίδιο το παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά και δεν έχουν ξεκινήσει το συστηματικό παιχνίδι με τις κούκλες ή τα video games, όπου το παιχνίδι και η λαμπερή προβολή του του γίνονται έμμονη ιδέα. 

Για τα βρέφη λειτουργεί διαφορετικά. 
Το παιχνίδι είναι σαν το τζόκερ! Τα κερδίζει ή όχι. Τους αρέσει ή όχι.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Green & Cheap ένα online μαγαζάκι για πάνινες πάνες και χειροποίητα κοκαλάκια



Το δίλημμα της πάνας: Υφασμάτινες πάνες ή πάνες μιας χρήσης;

Στο online μαγαζάκι Green& Cheap θα βρούμε υφασμάτινες πάνες, πάνες χωρίς χημικά, φιλικές προς τα μωρά και το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας. Πάνες σε χαμηλές, μεσαίες και ακριβότερες τιμές ανάλογα με τα γούστα και το πορτοφόλι μας .
Εκεί θα βρούμε επίσης χειροποίητα κοκαλάκια no slip clips σε απίθανα σχέδια και χρώματα.



Ρίξτε μια ματιά. Αξίζει τον κόπο!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...