Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Θέλετε πιο φτηνές πάνες; Γίνετε μέλη εδώ...






Δυο απο τις πιο μεγάλες εταιρείες που πουλάνε πάνες στέλνουν στα μέλη των club τους εκπτωτικά κουπόνια σε μηνιαία βάση.
Γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτούμε;
Καντε εγγραφή εδώ Babylino και εδώ Pampers.
Επίσης αν είστε πολύτεκνη οικογένεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί τους. Στέλνουν στις πολύτεκνες οικογένειες κυριολεκτικά ενα φορτηγό πάνες.




Μπιμπερό υπέρ του θηλασμού - Calma

 
Όταν μια μαμά θηλάζει, το να χρησιμοποιεί μπιμπερό παράλληλα με τον θηλασμό, προκαλεί την λεγόμενη σύγχιση θηλών. Το μωρό συνηθίζει την ροή του μπιμπερό και φυσικά την προτιμά απο αυτή του στήθους γιατί είναι πιο εύκολη. Έτσι ξεχνά να θηλάζει και σιγά σιγά διακόπτεται ο θηλασμός.

Αν λοιπόν για οποιοδήποτε λόγο (ανασφάλεια, έχει κάποιο θέμα με τις θηλές της ή πολύ απλά θέλει να βγεί λίγο έξω και να αφήσει το μωρό) η μαμά θηλάζει αλλά και θέλει να χρησιμοποιήσει και μπιμπερό η λύση είναι μια!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν σεμινάρια μητρικού θηλασμού! Μην το χάσετε!


 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, φορέστε ζεστές καλτσούλες, άνετα ρουχαλάκια και ελάτε σε μια χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα να παρακολουθήσετε ένα 2ωρο σεμινάριο με θέμα: "Ο θηλασμός σε απλά βήματα" (περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση με κούκλα), από την Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC και Σύμβουλο Θηλασμού LLL, κα Gabi Groupe Κανελλοπούλου!

Διαβάστε περισσότερα, συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και εξασφαλίστε έγκαιρα τη δική σας θέση ΕΔΩ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ατέλειωτο παιχνίδι στον φανταστικό κόσμο των Playmobil!


Στην παιδική μου ηλικία έχω παίξει άπειρες ώρες με τις φιγούρες Playmobil! Με τον αδελφό μου είχαμε μια τεράστια κούτα γεμάτη με μικροσκοπικά ανθρωπάκια άλλα καστανά, άλλα ξανθά... σκυλάκια, άλογα, βαρκούλες, καρεκλίτσες...και ότι άλλο βάζει ο νους σου.

Πρόσφατα έμαθα ότι υπάρχει το Playmobil FunPark στηνΚηφισιά. Δεν το έχω επισκεφτεί ακόμα, γιατί η Αγνή μου είναι πολύ μικρή, αλλα σίγουρα θα το επισκεφτώ για να αναπωλήσω τα δικά μου παιδικά παιχνίδια.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Θηλασμός. Τι; Πως; Πόσο;



Αρχίζω με την εξής πρόταση: Όποιος θεωρεί οτι ο θηλασμός είναι κάτι εύκολο είναι γελασμένος. 

Και συνεχίζω... (ακολουθεί post σεντόνι!)

Τα παλιά τα χρόνια ο θηλασμός ήταν κάτι φυσιολογικό, κάτι που πρόσφεραν απλόχερα όλες οι μαμάδες στα παιδιά τους. Τα τελευταία χρόνια μερικοί το θεωρούν ταμπού, άλλοι ταλαιπωρία, άλλοι βαρετό, άλλοι παλιομοδίτικο.

Η Βάφτιση της Αγνής

Τη βάφτιση της Αγνής μας την περίμενα πως και πως! Από καιρό την προετοίμαζα, μάζευα ιδέες από το internet και κοιτούσα για μπομπονιέρες και προσκλητήρια. Μιας και θα γινόταν στην Κεφαλονιά ήθελα να επιμεληθώ τον στολισμό στην εκκλησία, να φτιάξω πραγματάκια για τα παιδάκια και να στολίσω τον χώρο όπου θα γινόταν το τραπέζι.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γλυκιά Μαμά... Χρόνια σου Πολλά!

Γλυκιά μανούλα,

Χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα! Να σε χαίρονται ο Νικόλας σου, ο Δημήτρης σου και όλοι όσοι σε αγαπάμε. Να συνεχίσεις να ομορφαίνεις τη ζωή τους και να περνάτε ξεχωριστές, ευτυχισμένες και ιδιαίτερες οικογενειακές στιγμές!!!

Χρονια σου πολλά!

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγή Πάνας: Τα βασικά και άλλα…




Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε την πάνα;
Σίγουρα, η αλλαγή την πάνας θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα ούρα του μωρού σε συνδυασμό με τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα κακά του, μπορεί να πληγώσουν το δέρμα του και να συγκαεί το ποπουδάκι του.
Μπορεί η αλλαγή της πάνας να γίνεται πριν το τάισμα ή και μετά. Μπορεί να αλλάζουμε πάνα κάθε φορά που υπάρχουν ούρα ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στα νεογέννητα μωρά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε πάνα μέχρι και 12 φορές. Κάνουν κακά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατουράνε ακόμα πιο συχνά. Γενικά, δεν τα ενοχλεί η λερωμένη πάνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθησυχάζουμε. Η συχνότητα της αλλαγής της πάνας στα νεογέννητα, γενικά μας κάνει να προτιμάμε πάνες μιας χρήσης και όχι υφασμάτινες.
Καλό είναι να ελέγχουμε την πάνα ττου μωρού κάθε δύο ώρες και αν έχει κακά τότε σίγουρα να την αλλάξουμε. Αν πάλι έχει λίγα ούρα μπορούμε να ελέγξουμε ξανά λίγο αργότερα.
Αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι εκτός από το γεγονός ότι με κάθε αλλαγή πάνας  προφυλάσσουμε το μωρό από πιθανούς ερεθισμούς ή συγκάματα,το κάνουμε να νιώθει άνετα!

Πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό



Την ημέρα που ήρθε το μωρό στο σπίτι την θυμάμαι σαν χθές.
Ήθελα εκείνη την στιγμή να την ζήσουμε οι τρείς μας και έτσι δεν ήταν κανείς εκεί να μας περιμένει.
Βγαίνοντας απο το αυτοκίνητο, ο Δημήτρης τραβούσε βίντεο και εγώ προσπαθούσα να μην σκοντάψω και μου πέσει το μωρό. Ανεβήκαμε επάνω, άπλωσα μια πάνα επάνω στο διπλό κρεββάτι και άφησα επάνω το μωρό. Μια σταλιά επάνω στο κρεββάτι.
Απόλυτη ησυχία και εγω με τον Δημήτρη κοιτάζαμε αμήχανοι, ευτυχισμένοι και συγκινημένοι το νέο μέλος της οικογένεια που ήταν επιτέλους σπίτι. 

Και τώρα τι κάνουμε;

Τι κρύβει η ζωγραφιά ενός παιδιού; Επιρροές και ευθύνες

Παρακάτω ακολουθεί ένα κομμάτι απο ένα post που πραγματικά έκανε την καρδιά μου να σφιχτεί.
Εύχομαι ποτέ μα ποτέ το παιδί μου να μην κάνει τέτοια ζωγραφιά...

Θυμήσου…Θυμήσου εσένα κρυμμένο στις σκιές.
Να ακούς, να νιώθεις, να παλεύεις, με τα «θηρία» και να νομίζεις , να πιστεύεις, για κάποιο ανεξήγητο λόγο πως είναι δικά σου… Κι εσύ να πρέπει να αλλάξεις! Εσύ να βρεις τη λύση στα δικά τους προβλήματα…

Ο μπαμπάς μετράει τα λεφτά και δεν φτάνουν. Είναι λίγα. Θύμωσε και είναι νευριασμένος. Εγώ φταίω αν δεν του είχα ζητήσει να μου πάρει κρουασάν... Δεν θα ξαναζητήσω να μου πάρουν τίποτα…


Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τσιζκέικ σοκολάτας




Εντάξει μου τρέχουν τα σάλια! 



ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας
- 1/2 βούτυρο
- 1 κσ. πραλίνα
- 500 γρ.τυρί -κρέμα
- 1 βανίλια
- 200 γρ.κρέμα γάλακτος -φυτική με ζάχαρη
- 2 κουβερτούρες
- 2-3 κσ.λικέρ καφέ
- 1 σοκολάτα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Let's Do It Greece!

Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα. Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο Γάιδαρος ο Μένιος ο παραχαϊδεμένος


«Δεν πειράζει αγόρι μου που έσπασες τα πιάτα,
που έβρισες, που χτύπησες τα άλλα τα παιδάκια
που σκόρπισες το φαγητό επάνω στο κρεβάτι,
που ‘βαλες το μολύβι σου στου φίλου σου το μάτι

που γέμισες την τσάντα μου σκορπιούς και κατσαρίδες
και σκόρπισες στο πάτωμα καρφιά, πινέζες, βίδες
που έκανες τσισάκια σου στης θείας το καπέλο
κι όταν σε ρώτησε: “γιατί;” της είπες: “έτσι θέλω!”

Ο Γάιδαρος ο Μένιος ο παραχαϊδεμένος
της Στέλλας Μιχαηλίδου

Εκδόσεις Εν Πλω, Στοά Βιβλίου, Αίθουσα Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα, τηλ.: 211-1198900-1, www.enploeditions.gr. Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ., παιδικό: 7€, ενήλικοι: 10€.

Κυστική Ίνωση - Η άγνωστη ασθένεια


Η κυστική ίνωση είναι μια σοβαρή κληρονομική νόσος και οι πιθανότητες να γεννηθεί παιδί με κυστική ίνωση από γονείς που είναι φορείς (και οι δύο) είναι μία στις τέσσερις.
Η εξέταση ανίχνευσης της μετάλλαξης ΔF508 που ευθύνεται για το 55% των περιστατικών κυστικής ίνωσης κοστίζει περίπου 50 ευρώ.
Περίπου 1 στα 2.500 βρέφη γεννιούνται με κυστική ίνωση.
Δυστυχώς, σε συνδυασμό με την άγνοια της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η ιατρική κοινότητα και κυρίως οι γυναικολόγοι – μαιευτήρες, συνήθως δεν συνιστούν στους μελλοντικούς γονείς τον έλεγχο για την Κυστική Ίνωση.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η κυστική ίνωση να είναι η πιο διαδεδομένη κληρονομική νόσος στην Ελλάδα.
Η εξέταση είναι απλή, γίνεται με απλή λήψη αίματος.
Καλό είναι λοιπόν αν και εφόσον συμφωνεί και ο γιατρός σας να κάνετε και αυτή την εξέταση, τουλάχιστον για την μετάλλαξη που αφορά τους ευρωπαίους, ανάμεσα σε όλες τις άλλες.

Σκουπίσου… άφοβα!



Πριν από 2 εβδομάδες, ανοίγω το mail μου και βλέπω στα εισερχόμενα ένα νέο μήνυμα από το περιοδικό imommy. Το ανοίγω και με έκπληξη βλέπω:
Συγχαρητήρια!!!
Έχετε κερδίσει μωρομάντηλα για ένα χρόνο, μετά από κλήρωση στο διαγωνισμό Septona του imommy.gr

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Ένα ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο... ας πούμε την γνώμη μας!


Ψάχνοντας για θέματα διατροφής στο διαδίκτυο, βρήκα ένα ερωτηματολόγιο που διεξάγει η κα. Μπέη για την πτυχιακή της μελέτη. Έχει ενδιαφέρον και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο καλά τρεφόμαστε...

Ζωντανέψτε τις ζωγραφιές του παιδιού σας!



Μερικές μέρες πριν, η μαμά μου μου έδειξε μια ζωγραφιά που είχε κρατήσει από την παιδική μου ηλικία... Ήταν από τις πρώτες μου ζωγραφιές.  Ένα τέρας με ένα μάτι! ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ! 

Αλλά τι θα μπορούσα να την κάνω;

Και να μια καταπληκτική ιδέα που βρήκα στο διαδίκτυο... Πως να ζωντανέψετε τις ζωγραφιές των παιδιού σας...

Το Childs Own Studio είναι μια μικρή επιχείρηση

Παππούς Τάδε ευπειθώς αναφέρω ότι ....

Να σας πω κάτι με το οποίο γέλασα σήμερα.

Πήρα νωρίτερα σήμερα τους παππούδες που κρατάνε το μωρό να δω πως τα περνάνε σήμερα.
Είναι κάτι που και εγώ και ο άντρας μου κάνουμε καθημερινά, προς θεού, όχι για να ελέγξουμε αλλά για να δούμε τι κάνει το παιδάκι μας που το έχουμε στο μυαλό μας.
Το παιδί το κρατάνε άλλοτε οι γονείς μου και άλλοτε τα πεθερικά μου.

 
Όταν λοιπόν ο άντρας μου παίρνει τους δικούς μου ή εγώ τα πεθερικά μου, η συνομιλία είναι του στυλ:
Ευπειθώς αναφέρω παππους ταδε/γιαγιά τάδε, ότι:

  • Η υγεία του μωρού βαίνει καλώς.
  • Το πιατο του δεν θέλει πλύσιμο γιατι το έφαγε όλο.
  • Έχεσε τόσες φορές και κατουρήθηκε τόσες.
  • Έκανε διαλειμμα στις κούνιες τόση ώρα
  • Θα κοιμηθεί τότε και για τόση ώρα
ΑΝΑΠΑΥΣΗΗΗΗΗ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Απο δω και πέρα ο Νικόλας μας θα κοιμάται στο κρεββάτι του!



Όσους γονείς ρωτήσετε πως τα καταφέρνουν και βάζουν το παιδί τους να κοιμάται μόνο του στο δωματιό του τόσες απαντήσεις θα πάρετε!
Ο Νικόλας όταν τον φέραμε σπίτι ήταν 1850 ολόκληρα γραμμάρια. Μου είχε λείψει τόοοοσο πολύ να τον παίρνω αγκαλιά, και αυτό γιατί τόσο καιρό τον είχαμε στην μονάδα και τον βλέπαμε απο την βιτρίνα, όπως λέγαμε μεταξυ μας οι μαμάδες της μονάδας.
Όταν λοιπόν ήρθε σπίτι μας, που κοιμόταν; Ε που αλλού; Πάνω στην μαμα, δίπλα στην μαμά εεε και λίιιιγο στην κούνια του.
Άλλωστε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα μωρά, και δη τα πρόωρα μωρά κερδίζουν πάρα πολλά κοιμώμενα στην αγκαλιά της μαμάς τους.

Παρόλα αυτά όταν λοιπόν περάσαν οι μήνες και νταβράντωσε αποφασίσαμε να τον πάμε στο κρεββάτι του.
Διάβασα λοιπόν άρθρα και άρθρα για το πως μπορείς να το καταφέρεις αυτό.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Λίστα αγορών για νέες μαμάδες



Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστεί μια μαμά για το μωρό της. Θα την εμπλουτίζουμε με ότι ξεχάσαμε και κάθε κατηγορία θα την αναλύσουμε σε ξεχωριστό post, αν χρειάζεται. Εννοείται ότι πράγματα απο την λίστα μπορούν να παραλλειφθούν. Άλλωστε οι παλιές πως τα κατάφερναν; Κάποια βολέυουν τις μαμάδες κάποια όχι.
1. Καρότσι
2. Κάθισμα αυτοκινήτου

Baby Swimming


Πριν 1,5 χρόνο αναρωτιόμουν τι δραστηριότητα μπορώ να κάνω με τον 6 μηνών μπομπιράκο μου, που το μόνο που έκανε ήταν μαμ, κακά και νάνι. Και το βρήκα! Baby swimming, η αγαπημένη δραστηριότητα για τον Νικόλα μου μέχρι σήμερα. Το απολαμβάνει όσο τίποτε άλλο και τα οφέλη του πολλά.
Tα προγράμματα κολύμβησης σε βρέφη και νήπια υποστηρίζουν τη γενικότερη ανάπτυξη των βρεφών, επιδρώντας θετικά στην κινητική, μυϊκή και νευροψυχική ανάπτυξη τους.

Η μαγική κεραλοιφή


Η κεραλοιφή είναι μια θαυματουργή αλοιφή που σίγουρα οι γιαγιάδες μας γνωρίζουνε αλλά εμείς αγνοούμε. Εμένα προσωπικά με έχει σώσει.
Προκειται για ένα θαυματουργό καλλυντικό και φάρμακο μαζί που έχει σαν βάση το αγνό μελισσοκέρι και το παρθένο ελαιόλαδο.

Συνταγή για Κεραλοιφή απλή:

3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
5 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί και λιώνουμε ανακατεύοντας σιγά – σιγά το κερί. Αφού αναμειχθεί καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο (βρασμένο ή σε ατμό) γυάλινο βαζάκι. Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό. Η υφή της είναι κάπως πιο στερεή από τις γνωστές κρέμες, όμως, λιώνει θαυμάσια πάνω στο δέρμα και απορροφάται καταπληκτικά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μπισκότα με μέλι και κανέλα



Πριν μερικές μέρες με κέρασε η ξαδέλφη μου κάτι μπισκοτάκια με μέλι και κανέλα… ήταν νοστιμότατα, υγιεινά και εύκολα να φτιαχτούν.

  Υλικά:
  • 100 gr. μέλι,
  • 120 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη,
  • 1 αυγό,
  • 300 gr. αλεύρι,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κουταλάκι κανέλα,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • άχνη ζάχαρη (προεραιτικά)
 Εκτέλεση:

Ντοματίνια…. αγάπη μου!



Μιας και η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει, ας δούμε μια ωραία ιδέα να μεταμορφώσουμε τα ντοματίνια στο τραπέζι μας.
 

Πάμε βήμα προς βήμα!

Ευχαριστούμε Σεμίραμις!

Η Σεμίραμις, η οποία είναι μέλλουσα μανούλα, μας έφταξε τον header του blog σε χρόνο dt.
Ευχαριστούμε πολύ πολύ Σεμίραμις. Είναι πολύ ωραίο! Με το καλό το μωράκι σας :)

Εύκολα Χάρτινα Λουλούδια



Έυκολα, φτηνά, χάρτινα λουλούδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις διακοσμήσεις σας. 

1. Κόψτε 8 λορίδες από χαρτί διάστασης 2,5 x 11cm (σε μια Α4 κόλλα γυρισμένη οριζόντια θα βγάλετε περίπου 11 λορίδες).
2. Βάλτε τις λορίδες σε στοίβα και συράψτε στο κέντρο, διπλώστε στη συνέχεια τη στοίβα στη μέση για να σχηματίσει ένα μικρό βιβλίο.


Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Χειροτέχνικα: Μια έκθεση για τους λάτρεις των χειροποίητων


Το επόμενο Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη έκθεση Χειροτέχνικα.

Μαλλιά, κλωστές, σαπούνια, φυσικά καλλυντικά, πολυμερικός αλλά και πολύτιμος μεταλλικός πηλός, χάντρες, κουμπιά, felt, κόλλες, υφάσματα, κορδέλες, ψηφιδωτά και ζωγραφική, ειδικές εκδόσεις και πολλά άλλα στη Χειροτέχνικα 2013, τη μεγαλύτερη έκθεση χειροποίητου που έγινε ποτέ στην Ελλάδα!


Συνοδοιπόρος στο blog!



Μα...  και βέβαια θα ποστάρω και εγώ στο blog!!! Με μεγάλη μου χαρά!
Τόσες κουβέντες, τόσες ανησυχίες, τόσές αναζητήσεις για τα μωρά μας να πάνε χαμένες? Κάθε φορά ένα νέο θέμα προς αναζήτηση και συζήτηση... το παιδικό πάρτι που θα κάνουμε, τα παιδικά βιβλία που θα πάρουμε, το επόμενο καθισματάκι αυτοκινήτου... και τόσα, τόσα άλλα...
Ας τα μοιραστούμε λοιπόν... ας βάλουμε κι άλλες μανούλες στην παρέα μας, ας ακούσουμε και άλλες απόψεις και εμπειρίες...

Καλή αρχή!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...